PODIVEJTE SE NA BULHARSKOU KUCHARKU, TAM TO MAJI PODROBNE NAPSANE POD NAZVEM
BANICA" JE TO TROCHU SLOZITEJSI, HLAVNE ROZVALET TESTO NA TENKO CHCE
TRPELIVOST A ZRUCNOST, DELA SE TO ALE DELSIM TENKYM VALECKEM, PRIPOMINA TO
NASADU NA MOTICKU:-)
JDE TO UDELAT I S CESKYM LISTOVEM TESTEM, JA TO PLNIM BALKANSKYM SYREM
SMICHANEM S VEJCI A NENI TO SPATNE. NA BALKANE SE TO PRODAVA VSUDE A JE DOBRE
SI TO TAM KOUPIT A ZMRAZIT, VYDRZI KLIDNE PREZ PUL ROKU V MRAZAKU. JESTLI
NENAJDETE RECEPT PAK RADA VAM POSKYTNU SVUJ, JA TO ALE NEROZVALUJI, UMIM JEN
TAHANE TESTO - PRESTOZE POCHAZIM Z BALKANU:-)
JO, BUREK...TO NENI ZADNA SRANDA:-)
Airan děkuji za TIP, byla bych ráda kdybys dala recept na labužníka,
zkusím ho použít. Jak mi radila Esmeralda, dá se na burek použít Filo
těsto, ale nedoufám, že ho tady na jihu Čech seženu. Z listového těsta
to určitě nebude ono, slané záviny a koláče z něj dělám a je to
jiné.
Vlastní výroba skládaného těsta mě nijak neláká , až takový nadšenec
nejsem, jsem od přírody lenivka a myslím že by to nemuselo dopadnout dobře.
Zkusila bych tedy Tvůj recept.
Předem děkuji
Berry
kdysi jsi popisovala vánoční menu u Vás doma (na recepty.cz?) a jeden chod byla banica s dýní. Na tuhle náplň jsem si teď vzpomněla - jde to dělat z našich cuket? (Tedy - nebyl by receptík?). AG
Ne, z cuket to opravdu nejde! Vubec to nezkousej! Cukety jsou bez chuti, dyne ma svoji chut a taky barvu. Napln je nejlepsi je z oranzevych Preji hezky zbytek vikendu.