Poraďte milý Labužníci které kysané zelí je na našem trhu nejlepší. Já sama mám smutné zkušenosti a už dlouho trvající chuť na dobrý Segedín.
Kysané zelí
Jsem z Brna, takže poradím to naše - Tuřanské, je opravdu dobré.
Tuřany jsou nyní část Brna, dřív to byla samostatná a docela významná
obec, tamní kostel je poutní místo.
Rozhodně doporučuju kupovat kysané zelí prodávané v místě výroby, nebo
prodávané v obchodech v okolí (v našem případě v Brně)
v sáčcích, ne sterilované ve sklenicích, to kysané zelí není, občas
žasnu nad jeho použitím tu v receptech
Jen ne všude je Tuřanské zelí k mání. Ale ve skle nebrat, to není
kysané a chutná jinak.
Doporučuju nejdřív ochutnat a zjistit jak je kyselé. Někdy propláchnout,
někdy stačí zcedit a naposled jsem měl, čert ví už odkud bylo, naprosto
nekyselé a musel jsem přidat ocet.
@Putin, já nejdřív zelí scedím, lehce vymačkám a šťávu pak postupně do pokrmu přidávám. Tím jednoduše reguluji výslednou kyselost. Zelí neproplachuji.
@birkana, není lepší
okyselování než šťávou která tam patří. Jen už jsem narazil i na
zelí o něco kyselejší než šťovík a to se bez propláchnutí nedalo.
Proto nejdřív ochutnám abych věděl co dál.
@Putin Však píšu - „doporučuju kupovat kysané zelí prodávané v místě výroby“, tudíž já si to naše koupím tady no a Birkana u sebe doma to Křimické. Je to jasné?