Kysané zelí

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
dag
546 příspěvků 20.3.17 17:25
kysané zelí

Poraďte milý Labužníci které kysané zelí je na našem trhu nejlepší. Já sama mám smutné zkušenosti a už dlouho trvající chuť na dobrý Segedín.

Reakce:
di
2453 příspěvků 20.3.17 19:48

Jsem z Brna, takže poradím to naše - Tuřanské, je opravdu dobré. Tuřany jsou nyní část Brna, dřív to byla samostatná a docela významná obec, tamní kostel je poutní místo.
Rozhodně doporučuju kupovat kysané zelí prodávané v místě výroby, nebo prodávané v obchodech v okolí (v našem případě v Brně) v sáčcích, ne sterilované ve sklenicích, to kysané zelí není, občas žasnu nad jeho použitím tu v receptech

birkana
1741 příspěvků 21.3.17 07:56

… já jsem ze západu Čech a tak doporučím to naše, Křimické :lol: :mavam:. Nikdy nezklamalo :kytka:.

Putin
66 příspěvků 21.3.17 09:05

Jen ne všude je Tuřanské zelí k mání. Ale ve skle nebrat, to není kysané a chutná jinak.
Doporučuju nejdřív ochutnat a zjistit jak je kyselé. Někdy propláchnout, někdy stačí zcedit a naposled jsem měl, čert ví už odkud bylo, naprosto nekyselé a musel jsem přidat ocet.

birkana
1741 příspěvků 21.3.17 09:39

@Putin, já nejdřív zelí scedím, lehce vymačkám a šťávu pak postupně do pokrmu přidávám. Tím jednoduše reguluji výslednou kyselost. Zelí neproplachuji.

Putin
66 příspěvků 21.3.17 10:16
Jistě,

@birkana, není lepší okyselování než šťávou která tam patří. Jen už jsem narazil i na zelí o něco kyselejší než šťovík a to se bez propláchnutí nedalo. Proto nejdřív ochutnám abych věděl co dál. :mavam:

di
2453 příspěvků 21.3.17 13:56

@Putin Však píšu - „doporučuju kupovat kysané zelí prodávané v místě výroby“, tudíž já si to naše koupím tady no a Birkana u sebe doma to Křimické. Je to jasné?

Putin
66 příspěvků 21.3.17 14:01

@di hádám se snad?

di
2453 příspěvků 21.3.17 19:25

@Putin Ne, jen jsem to chtěla dovysvětlit.

karou90oo
6 příspěvků 19.4.17 21:43

Zelí z Tuchlovic!

Hausner
2 příspěvky 19.5.21 01:49

A máte někdo tip, která kvašená zelenina je ta nejlepší? Vím, že někdo si i nakládanou zeleninu doma vyrábí, ale já na to moc nejsem a raději bych si to někde koupil už hotové.

Valkovaanna
11 příspěvků 23.5.21 23:01

Za mě je nejlepší nakládaná zelenina ve formě kimchi z e-shopu https://www.kimchiclub.cz/ . Tato firma vyrábí kimchi přímo v Česku z lokálních surovin a nabízí hned několik druhů. Všechny druhy jsou bez lepku, některé dokonce i veganské. V poslední době jsem si oblíbila i pickles s hlívou a kurkumou.

Hausner
2 příspěvky 24.5.21 11:50

Jak to chutná? A co to vůbec je?

Valkovaanna
11 příspěvků 25.5.21 08:34

Kimchi je takový křupavý a pikantní salát z kvašené zeleniny, ale chuť tohoto salátku asi neumím úplně přesně popsat. Je to takové pikantní, trochu kyselé a se specifickým aroma. Já to mám ale hodně ráda a jsem dokonce i členem kimchi klubu. Díky zaregistrování do tohoto klubu mám výhodné ceny na produkty, dopravu zdarma a pohlcovač pachů do lednice.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz