Krabí salát

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník cat02
22 příspěvků 05.08.04 09:19
Krabí salát

Mám velký problém, zrušili mi krámek, kam jsem chodila kupovat tuhle velkou dobrotu. Ač jsem zkoušela všelijaké možné varianty do té chuti se prostě nemůžu trefit a v jiných obchodech a supermarketech to mají od jiných výrobců a samozžejmě to chutná jinak. Tenhle krabí salát měl krabí maso spíš na delší nudličky a řekla bych, ze tam byla i troška mrkve (taky na tenoučké nudličky) Nejdůležitější byl základ - hustý a krémový a chutnal nakysle smetanově bez pachuti umělotiny jakou má např krabí salát z carefuru. Jeden čas ho mívali i v Albertu a jednou se mi ho podařilo koupit i ve Vinohradské tržnici, ale prodavačky prý netuší kdo jim dodává a navíc dodavatele docela často střídají
Stál většinou kolem 22Kc/10dkg a dostávali ho v bílých plastových asi 1,5l kyblíčkách.
Nezná ho někdo z vás? Poraďte, prosím, kde ho koupit nebo jak se dělá.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 05.08.04 16:58
kočičko,

jediné, co pro Tebe mohu udělat je asi to, že Ti posílám na Labužníka krabí salát z receptur studených pokrmů…pokud se jednalo o český výrobek, bude to určitě alespoň hodně podobné, pokud o cizí…nemám zdání… :-))

 
hydraulik
54 příspěvků 05.08.04 20:33
Krabí salát

Jestli se nepletu,tak ten salát vyráběla firma Neptun,co měla krámek na Francouzské ulici naproti hospodě U Bulínů.Problém s majonézou nebo zálivkou je ten,že oni používali remuládový základ.Alespoň jak nám sdělila kdysi prodavačka.Nap­říklad jejich rybí salát s vejci a okurkou byl( nebo ještě někde je)naprosto nedostižný.To je jediné co jsem vyhrabal z paměti.Zdraví Hydraulik

 
penda
4752 příspěvků 06.08.04 00:31
když remuláda...

tak remuládová omáčka (1 kg):
30 g sardelových řezů, 50 g sterilovaných okurek bez nálevu, 750 g majonézy, 100 ml mléka, 40 ml vína bílého, 40 g hořčice, 20 g cukru, 10 g soli, 20 g petrželové natě
Sardelové řezy rozetřeme na kašičku a okurky nakrájíme na jemné kostičky. Vše smícháme s majonézou, mlékem, vínem a hořčicí. Dobře promícháme a ochutíme cukrem a solí. Jako poslední přidáme drobně nakrájenou petrželovou nať.
A když tímto nahradíš majonézu v krabím salátu bude to třeba to samé…kdo ví…? :-))

 
Labužník cat02
22 příspěvků 06.08.04 10:12
...

Mně ta „remuláda“ připadala jako by byla dělaná hlavně ze smetany. Nevím jak bych to definovala, ale asi jako když máte hodně hustou šlehačku, kterou ochutíte. Pokud tam byla majonéza, tak se tam dobře schovala :o) Zkoušela jsem všelijaké kombinace smetany + zakysaná smetana + majonéza + tvaroh a pořád to není ono. Jenže ty bestie tam určitě dávali ještě nějakou návykovou látku
Zatím nejpovedenější varianta je 1 balíček 250g krabích tyčinek + jedna zakysaná 150g smetana (hustá) + půlka měkkého tučného tvarohu + 1 velká lžíce majonézy. Umixovat, osolit, opepřit, okyselit šťávou z půlky citronu (lze přidat i trošičku balsamicového octa) a kdo má rád, tak trošku tymiánu. Je to dobrotka, ale nechutná to jako ten kupovanej.

 
Labužník cat02
22 příspěvků 06.08.04 10:13
víno

bílé víno jsem přidat nezkoušela, ale je to dobrý nápad. Večer to testnu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz