Dýňová polévka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
rosnicka
262 příspěvků 02.08.04 15:15
Dýňová polévka

Zdravím všechny labužníky,
mám velikanskou prosbu, asi spíše na lidičky nacházející se v některé z anglosaských zemí. Před osmi lety jsem v Austrálii několikrát jedla výbornou domácí dýňovou polévku. Příprava nebyla asi složitá, polévka se mixovala a dochucovala kysanou smetanou, recept jsem ztratila a postup a ingedience se mi vykouřily z hlavy, zůstala jen vzpomínka na nezvykle lahodnou chuť. Pomůže někdo?Díky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
possum
464 příspěvků 02.08.04 16:33
pro Rosnicku - primo z Australie

priprava je opravdu jednoducha. Nejlepsi je butternut pumpkin, ale jakakoliv dyne se da pouzit, krome te co se zavaruje nebo se z ni dela zeli.
Dyne se oloupe, nakraji na kusy, prida se (oloupany, nakrajeny) brambor nebo dva. Mrkev, cibule, sul. Vse se uvari do meka ve vode. Rozmixuje. Prida se mleko a dochuti se soli, peprem a muskatovym oriskem.
S kysanou smetanou to neznam, ale dobre to je s evaporated milk.
Bohuzel ted nevim jak se rekne cesky, ale mate ho tam.

 
possum
464 příspěvků 02.08.04 16:33
pro Rosnicku - primo z Australie

priprava je opravdu jednoducha. Nejlepsi je butternut pumpkin, ale jakakoliv dyne se da pouzit, krome te co se zavaruje nebo se z ni dela zeli.
Dyne se oloupe, nakraji na kusy, prida se (oloupany, nakrajeny) brambor nebo dva. Mrkev, cibule, sul. Vse se uvari do meka ve vode. Rozmixuje. Prida se mleko a dochuti se soli, peprem a muskatovym oriskem.
S kysanou smetanou to neznam, ale dobre to je s evaporated milk.
Bohuzel ted nevim jak se rekne cesky, ale mate ho tam.

 
Xym
65 příspěvků 02.08.04 20:20
...

osmazim na cibulke nastruhany tekvicu, podlejem, dusim do makka. Pridam kocku bujonu (nemusi byt). Zalejem smotanou rozmiesnaou s 3 lyzicami muky, popr. doplnim vodou na pozadovany objem. Prevarim do zhustnutia. Podla chuti osolim a okorenim. Dobry chut

 
penda
4752 příspěvků 02.08.04 23:01
Rosničko,

já si tuhle pochoutku nedokážu vůbec představit..myslím tím vybavení chuti…dýni jsem nikdy moc ráda neměla a koukám, co se z ní dá všechno připravit…a dokonce jsem našla i ve své Mezinárodní kuchařce recept na tykvovou polévku, která je ale původem z Německa…pošlu Ti recept na Labužníka… :-))

 
penda
4752 příspěvků 02.08.04 23:10
tak...

a tykvových polévek je teď na tomto serveru asi 5… :-)))

 
possum
464 příspěvků 03.08.04 07:20
a jeste jeden z dietni kucharky

Ta kysana smetana mi nedala pokoje, az jsem si uvedomila, ze se dava az na hotovou polivku. Ale malo kdy.
Tady je ta dietni.

750g butternut pumpkin (oloupat, vydelat semena, nakrajet)
250g sweet (nebo normalni) brambor (oloupat, nakrajet)
2 cibule (nakrajet)
3 strouzky cesneku (rozdrceneho)
1 1/2 l kureci vyvar
1 lzicka masla
Na masle se osmazi cibule a cesnek, potom dyne a brambory asi 5 min. Prida se kureci vyvar a necha varit do zmeknuti.
Potom se to v mixeru rozmixuje. Kdyz je polevka na taliri, prida se nahoru lzice prirodniho jogurtu.

 
rosnicka
262 příspěvků 03.08.04 11:02
...

děkuji moc všem, uplně mi to vrátilo zpět vzpomínky na krásný čas ztrávený v Austrálii…
omlouvám se, nedošlo mi, že Pumkin není česky dýně, ale tykev
Co se týče chuti pumkinsoup, asi se to nedá popsat, pro holku, které bylo tenkrát 16let a anglosaská kuchyně jí byla cizí, možná z počátku tak trochu „cizí“, nicméně jsme si ji i s mou (tenkrát 14ti letou) sestrou zamilovaly…jen asi není moc dientí (ale v sychravých podzimních dnech nádherne zahřeje a zasytí).


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz