Zdravím všechny labužníky,
mám velikanskou prosbu, asi spíše na lidičky nacházející se v některé
z anglosaských zemí. Před osmi lety jsem v Austrálii několikrát jedla
výbornou domácí dýňovou polévku. Příprava nebyla asi složitá, polévka
se mixovala a dochucovala kysanou smetanou, recept jsem ztratila a postup a
ingedience se mi vykouřily z hlavy, zůstala jen vzpomínka na nezvykle
lahodnou chuť. Pomůže někdo?Díky
Dýňová polévka
priprava je opravdu jednoducha. Nejlepsi je butternut pumpkin, ale jakakoliv
dyne se da pouzit, krome te co se zavaruje nebo se z ni dela zeli.
Dyne se oloupe, nakraji na kusy, prida se (oloupany, nakrajeny) brambor nebo
dva. Mrkev, cibule, sul. Vse se uvari do meka ve vode. Rozmixuje. Prida se mleko
a dochuti se soli, peprem a muskatovym oriskem.
S kysanou smetanou to neznam, ale dobre to je s evaporated milk.
Bohuzel ted nevim jak se rekne cesky, ale mate ho tam.
priprava je opravdu jednoducha. Nejlepsi je butternut pumpkin, ale jakakoliv
dyne se da pouzit, krome te co se zavaruje nebo se z ni dela zeli.
Dyne se oloupe, nakraji na kusy, prida se (oloupany, nakrajeny) brambor nebo
dva. Mrkev, cibule, sul. Vse se uvari do meka ve vode. Rozmixuje. Prida se mleko
a dochuti se soli, peprem a muskatovym oriskem.
S kysanou smetanou to neznam, ale dobre to je s evaporated milk.
Bohuzel ted nevim jak se rekne cesky, ale mate ho tam.
osmazim na cibulke nastruhany tekvicu, podlejem, dusim do makka. Pridam kocku bujonu (nemusi byt). Zalejem smotanou rozmiesnaou s 3 lyzicami muky, popr. doplnim vodou na pozadovany objem. Prevarim do zhustnutia. Podla chuti osolim a okorenim. Dobry chut
já si tuhle pochoutku nedokážu vůbec představit..myslím tím vybavení
chuti…dýni jsem nikdy moc ráda neměla a koukám, co se z ní dá všechno
připravit…a dokonce jsem našla i ve své Mezinárodní kuchařce recept na
tykvovou polévku, která je ale původem z Německa…pošlu Ti recept na
Labužníka…
Ta kysana smetana mi nedala pokoje, az jsem si uvedomila, ze se dava az na
hotovou polivku. Ale malo kdy.
Tady je ta dietni.
750g butternut pumpkin (oloupat, vydelat semena, nakrajet)
250g sweet (nebo normalni) brambor (oloupat, nakrajet)
2 cibule (nakrajet)
3 strouzky cesneku (rozdrceneho)
1 1/2 l kureci vyvar
1 lzicka masla
Na masle se osmazi cibule a cesnek, potom dyne a brambory asi 5 min. Prida se
kureci vyvar a necha varit do zmeknuti.
Potom se to v mixeru rozmixuje. Kdyz je polevka na taliri, prida se nahoru
lzice prirodniho jogurtu.
děkuji moc všem, uplně mi to vrátilo zpět vzpomínky na krásný čas
ztrávený v Austrálii…
omlouvám se, nedošlo mi, že Pumkin není česky dýně, ale tykev
Co se týče chuti pumkinsoup, asi se to nedá popsat, pro holku, které bylo
tenkrát 16let a anglosaská kuchyně jí byla cizí, možná z počátku tak
trochu „cizí“, nicméně jsme si ji i s mou (tenkrát 14ti letou) sestrou
zamilovaly…jen asi není moc dientí (ale v sychravých podzimních dnech
nádherne zahřeje a zasytí).
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
