Moje babička, dnes nežije, dělala Finský rybíz, hledám někoho, kdo dnes zná poměry, kolik čeho je. Rybíz zasypaný cukrem, zalitý lihovinou. Jakou?
Petr Horník
(přeposláno z emailu)
Moje babička, dnes nežije, dělala Finský rybíz, hledám někoho, kdo dnes zná poměry, kolik čeho je. Rybíz zasypaný cukrem, zalitý lihovinou. Jakou?
Petr Horník
(přeposláno z emailu)
pan Horník upřesnil babiččin původ, čili z jakého kraje pocházela,
lépe by se hledalo…ale když jde o finský rybíz…že by finská
vodka?…jdu omrknout nějaké recepty …
ovoce v rumu, lihu, vínu, koňaku…ale rybíz ani jeden…natož rybíz
finský…přenechávám to ostatním labužníkům…pokud, pepíčku, ještě
dodáš kraj, odkud babi Horníková pocházela, zkusím to znovu…ale takhle
fakt nevím, čeho se chytit…
Petře, probrázdila jsem net křížem krážem a nic. Bude to asi, na vzdory názvu, ryze český krajový recept. Snad se někdo z Labužníků doptá u zkušenější generace.
asi už to mám…možná název „finský“ je odvozen od finských
brusinek..čili se jedná o zavařený rybíz à la brusinky…a ten je zde …druhá
varianta…jestli je to ono, tak že přeji dobrou chuť!
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz