Jedeme do Řecka a chci si přivézt něco na vaření, např. koření atd.
Poradíte, co tam mají dobré a k čemu ?
Děkuji, Dali.
Kdo poradí, co si dovezt na vaření z Řecka ?
no vzhledem k tomu, že nejsem homosexuálního zaměření, tak bych spíš navrhoval kuchařku. Jasně že ňákou pěknou.
Všichni říkají, že tzatziki jedině vozit z Řecka, tady koupené prý nestojí za nic. Takže asi tzatziki, i když já s tím osobní zkušenost nemám
připojuji se k odpovědi Bradičky a pokud v Řecku vaří „vtipnou kaši“ dovést pro pendu a habanu i tu.Pokud si mysli, že jejich odpovědi jsou zajímavé a vtipné, tak bohužel.
určitě řecký olivový olej, potom proslavené víno Retzina, čistý alkohol ouzo, Metaxu, pivo Mythos…(to bude jistě zajímat Tvého manžela nebo přítele)…no a koření…myslím si ale, že většinu toho seženeš i tady…takže spíš doporučuji užít si plnými doušky všeho tam, ochutnat jejich speciality, jejich výborné čerstvé džusy, banány…a hlavně moře a sluníčko…a vtipnou kaši klidně přibal, dám zuzi ochutnat…posílám Ti ještě odkaz na loňské průměrné ceny …a přeji krááásnou dovolenou
olivy (výborné jsou kalamata - velké jako naše švestky), pár kelímků jejich perfektního jogurtu, vyhlášený med (případně s ořechy) a konzervičky s vinnými listy plněnými rýží (dolmadas). Za přijatelnou cenu jsem tam na trhu koupila šafrán (chci věřit, že byl pravý).
Přikláním se k Retzině a taky Ouzu. Já mám ouzo moc ráda, ale ne každému chutná. Taky doporučuju místo hotových tzatziky sehnat originál řecký recept a podělit se s námi na Labužníkovi. Taky mají kráásné nádoby a misky, třeba z olivového dřeva.
na jednom webu v diskuzi kdysi psala jedna paní Řekyně, že nejdůležitější u tzatziky je jogurt. Psala, že oni mají podstatně „hustší“Možná ta samá paní napsala tamtéž recept
vozím citrony a z těch, co spotřebuji tam, okrájenou čistou krásnou kůru do pečiva - tam je nepatlají chemií.
Co se týče tzatziky, je to tajemství úspěchu opravdu asi v jogurtu, protože tady mezi desítkami jogurtů najdeš i JOGURT ŘECKÝM STYLEM a ten je hustý jako malta.
RADA Z NOVÉHO ČASOPISU APETIT (č. 3) … Jelikož český jogurt je
příliš řídký, zatímco v řeckém stojí lžíce, zkusila jsem
zahušťovací fígl: do cedníku dám hadřík (osvědčila se dětská plena),
do hadříku jogurt, třeba velké balení Hollandie a nechám přes noc
vykapat. Objem se znatelně zmenší a konzistence zlepší, takže tzatziky
neplavou ve vodě.
(rada od Renáty Eremiášové)
Já jsem u plážového baru okoukala postup při přípravě frapé a koupila si Nescafe Clasic - frape a malý mixérek na frapé. Od té doby se u nás v létě kafe nevaří, ale mixuje.