Obdrzela jsem ho s koupi sporaku, ale neumim s nim pracovat. Je to dlouha
jehla se slahounem, ktery vede do male krabicky, upevnene magnetem venku na
sporaku. Pri zadani druhu masa se na krabicce ukazi dve teploty. Jedna je jakasi
alert temperature a druha je skujecna teplota uvnitr masa.
Nevim vsak jestli mam pecenim pouze dosahnout alert tempereture a maso vypnout,
nebo drzet tesne pod touto maximalni teplotou a peci urcitou dobu a kdyz tak
jakou dobu?
POkud mate nekdo zkusenost s timto teplomilnym slahounem muzete mi to trochu
osvetlit pouziti? S duverou jana2
teplomer na peceni masa
šlahouny znám různé, ale ten od teploměru ani jeden..:-)), mrkni na Dadalovu stránku a vyhledej teploměr do masa…je tam docela dlouhý popis, jestli Ti to k něčemu pomůže, jsou u toho i odkazy na další stránky..přeji krásný večer…:-))
Jakmile bude chvilicka nastuduji tebou doporucene stranky a ted se ten popis
pokusim trochu doplnit.
Tenhle teplomer se sklada ze dvou casti. Jedna vypada jako mala kapesni
kalkulacka /pouze display je vetsi/. Slahoun je vlastne spojeni mezi zakladnou
/krabicka jako kalkulacka/ a masem v troube. Na konci slahounu je dlouha jehla
/asi jako kulata jehlice na pleteni/. Jehla se zapichne do masa, ktere je
v troube. slahoun se vyvede ven z trouby a zapoji se do zakladny. Uvnitr
slahounu je tepelny vodic, ktery vede teplo z vnitrku masa do zakladny, ta ho
zpracuje na teplotu a ukaze ji na display. Zrejme oproti starsim typum bude
vylepseni v tom, ze se nemusi otevirat trouba, ale display je umisteny na
sporaku zvenku. Zrejme to bude sikovna vec, pro ty co berou peceni masa fakt
vazne a zalezi jim na tom, zdali je pecene zcela, stredne nebo jen dokrvava
propecena.
asi tak…dokonce ani mamka se s tím nikdy v provozu nesetkala a to má za sebou celoživotní provoz různých hotelů..ale je to údajně velice dobrá věc hlavně pro pečení kuřat..protože špatně propečené drůbeží maso může mít za následek např. nepříjemnou salmonelu…:-(((
Ahoj Jani,
ja si privezla teplomer z Kanady a pecu uz jedine s nim. Maso normalen strcim
do trouby na teplotu uvedenou v receptu a pak pred uplynutim doby proste
teplomer zastrcim do masa (pozor nesmi se dotykat kosti) a pockam az se mi ukaze
aktualni teplota uvnitr masa. Opakuji dokud se mi neukaze pozadovana teplota.
Podle mne je to absolutne skvele, hlavne na rostbeef! Hodne stesti Tatjanka
Ahoj Jani,
ja si privezla teplomer z Kanady a pecu uz jedine s nim. Maso normalen strcim
do trouby na teplotu uvedenou v receptu a pak pred uplynutim doby proste
teplomer zastrcim do masa (pozor nesmi se dotykat kosti) a pockam az se mi ukaze
aktualni teplota uvnitr masa. Opakuji dokud se mi neukaze pozadovana teplota.
Podle mne je to absolutne skvele, hlavne na rostbeef! Hodne stesti Tatjanka
to tedy znamena, ze staci dosahnout te teploty a maso je hotove?
Na displeji je pro kazde maso teplota predepsana, ale neni ukazano jak dlouho se
ma drzet. Z tveho prispevku mam pocit, ze staci tuto teplotu dosahnou t a maso
je hotove, chapu to spravne?
Ja ho mam taky, ale nema „slauch“(moc pekne slovo). Ma jenom bodec, cenove je vyhodnejsi a sluzbu udela stejnou. Bez neho maso nepecu a proto doporucuji.