teplomer na peceni masa

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jana2_02
49 příspěvků 26.04.04 17:42
teplomer na peceni masa

Obdrzela jsem ho s koupi sporaku, ale neumim s nim pracovat. Je to dlouha jehla se slahounem, ktery vede do male krabicky, upevnene magnetem venku na sporaku. Pri zadani druhu masa se na krabicce ukazi dve teploty. Jedna je jakasi alert temperature a druha je skujecna teplota uvnitr masa.
Nevim vsak jestli mam pecenim pouze dosahnout alert tempereture a maso vypnout, nebo drzet tesne pod touto maximalni teplotou a peci urcitou dobu a kdyz tak jakou dobu?
POkud mate nekdo zkusenost s timto teplomilnym slahounem muzete mi to trochu osvetlit pouziti? S duverou jana2


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 26.04.04 18:08
Jani2...,

šlahouny znám různé, ale ten od teploměru ani jeden..:-)), mrkni na Dadalovu stránku a vyhledej teploměr do masa…je tam docela dlouhý popis, jestli Ti to k něčemu pomůže, jsou u toho i odkazy na další stránky..přeji krásný večer…:-))

 
jana2_02
49 příspěvků 26.04.04 20:11
...

Jakmile bude chvilicka nastuduji tebou doporucene stranky a ted se ten popis pokusim trochu doplnit.
Tenhle teplomer se sklada ze dvou casti. Jedna vypada jako mala kapesni kalkulacka /pouze display je vetsi/. Slahoun je vlastne spojeni mezi zakladnou /krabicka jako kalkulacka/ a masem v troube. Na konci slahounu je dlouha jehla /asi jako kulata jehlice na pleteni/. Jehla se zapichne do masa, ktere je v troube. slahoun se vyvede ven z trouby a zapoji se do zakladny. Uvnitr slahounu je tepelny vodic, ktery vede teplo z vnitrku masa do zakladny, ta ho zpracuje na teplotu a ukaze ji na display. Zrejme oproti starsim typum bude vylepseni v tom, ze se nemusi otevirat trouba, ale display je umisteny na sporaku zvenku. Zrejme to bude sikovna vec, pro ty co berou peceni masa fakt vazne a zalezi jim na tom, zdali je pecene zcela, stredne nebo jen dokrvava propecena.

 
penda
4752 příspěvků 27.04.04 03:22
Jani2...,

asi tak…dokonce ani mamka se s tím nikdy v provozu nesetkala a to má za sebou celoživotní provoz různých hotelů..ale je to údajně velice dobrá věc hlavně pro pečení kuřat..protože špatně propečené drůbeží maso může mít za následek např. nepříjemnou salmonelu…:-(((

 
Tatjanka
17 příspěvků 30.04.04 17:12
...

Ahoj Jani,
ja si privezla teplomer z Kanady a pecu uz jedine s nim. Maso normalen strcim do trouby na teplotu uvedenou v receptu a pak pred uplynutim doby proste teplomer zastrcim do masa (pozor nesmi se dotykat kosti) a pockam az se mi ukaze aktualni teplota uvnitr masa. Opakuji dokud se mi neukaze pozadovana teplota. Podle mne je to absolutne skvele, hlavne na rostbeef! Hodne stesti Tatjanka

 
Tatjanka
17 příspěvků 30.04.04 17:12
...

Ahoj Jani,
ja si privezla teplomer z Kanady a pecu uz jedine s nim. Maso normalen strcim do trouby na teplotu uvedenou v receptu a pak pred uplynutim doby proste teplomer zastrcim do masa (pozor nesmi se dotykat kosti) a pockam az se mi ukaze aktualni teplota uvnitr masa. Opakuji dokud se mi neukaze pozadovana teplota. Podle mne je to absolutne skvele, hlavne na rostbeef! Hodne stesti Tatjanka

 
jana2_02
49 příspěvků 03.05.04 06:32
tatjanko,

to tedy znamena, ze staci dosahnout te teploty a maso je hotove?
Na displeji je pro kazde maso teplota predepsana, ale neni ukazano jak dlouho se ma drzet. Z tveho prispevku mam pocit, ze staci tuto teplotu dosahnou t a maso je hotove, chapu to spravne?

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 03.05.04 14:56
teplomer na maso

Ja ho mam taky, ale nema „slauch“(moc pekne slovo). Ma jenom bodec, cenove je vyhodnejsi a sluzbu udela stejnou. Bez neho maso nepecu a proto doporucuji.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz