Chcete ohromit hosty průzračnými kostkami ledu v nápoji? Pak musíte vodu před zmrazením převařit.
Průzračný led
Ahoj Pendo, o tom převařeném ledu jsem už kdysi slyšela, zkusila, a
nějak mě to nepřišlo rozdílné. Naštěstí mám tak nenáročnou rodinu
i přátele, že hledí hlavně na to, co mají ve skleničkách a kvalita ledu
je netrápí. Pokud se nechystají na něm bruslit.
U nás teď ta kvalitní a drahá voda tak páchne, že už vaříme kávu a
čaj z vody balené a začínám uvažovat o tom, že v ní budu brzo muset
i prát.
Ale k tomu pití on the rocks. Nedávno jsem všechny své milované oslnila
tím, že místo kostek z vody, byť i průzračných, jsem jim do pití
naházela směs mražených plátků citronů, limetek a pomerančů. To Ty ale
určitě znáš.
Možná by tak šly do některého pití (spíš do nealko limonád) použít
i jiné druhy ovoce, např.mám v mrazáku višně (ty správně kyselé). No,
zkusím a uvidím.
Měj se moc hezky. Pilka
Pilko, znám..a také používám, dávám takto zmrazené ovoce třeba i do čaje, když potřebujeme spěchat a čaj je příšerně horký anebo v létě pro osvěžení..také dávám zmrazit zbytky vína na dochucení omáček či jiných šťáv..a taktéž třeba pomerančovou šťávu, která je potom krásná a chutná ve skleničce šampusu…a i jsem vyčetla, že je dobré, například při přípravě koktejlu nebo bowle dát zmrazit část tohoto nápoje do misek na led, protože když se led potom v nápoji rozpustí, tak ho vlastně nezředí jako kostky z vody…:-))
já mrazím různé jedlé květy,například fialky v kostce ledu vypadají v nápoji kouzelně.Mražené kosky z různých džusů přidávám do nápojů.Uvařím víc kávy naleju do tvořítek na led a pak se to může přidávat do koktejlů nebo ledové kávy.Taky jsem mrazila čaj na ledový čaj.V létě dělám různé sorbety,naleju do mnělké misky a vidličkou promíchávám až je z toho ledová tříšť.