Jiný boršc

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
skalis
34 příspěvků 26.04.05 14:27
Jiný boršc

Jiný recept z mých zdrojů:

Tahle polévka je tak dobrá, že se mi zdá nemožnou jakákoliv spojitost s širou Rusí či Ukrajinou. Kdo neochutnal, neuvěří.
Takže do toho: Na másle osmahneme 120g cibule, 1 pórek, 150g mrkve, 60g petržele, ke konci přidáme 2 lžíce cukru
a necháme zkaramelizovat, připalující se zelenina krásně odelne od pánve a získá na chuti.V další nádobě na másle mírně
osmahneme 300g červené řepy, podlijeme vývarem, přidáme 200g rajského protlaku, 2 lžíce octa, přiměřeně pálivou papriku
a vaříme mírně další půl hodiny.Ve vývaru z kostí povaříme 600g hlávkového zelí se solí a pepřem, novým kořením
a bobkovým listem, pak přidáme obsah obou předchozích kastrólů, jíšku, povaříme, dochutíme solí, cukrem, octem, pálivinou.
Na dno talíře dáme osmaženou klobásu, po nalití polévky pak hustě ozdobíme zakysanou smetanou.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
skalis
34 příspěvků 26.04.05 14:29
pardon

Patřilo to k receptum „borsc“
skalis


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz