Jiný boršc

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
skalis
34 příspěvků 26.04.05 14:27
Jiný boršc

Jiný recept z mých zdrojů:

Tahle polévka je tak dobrá, že se mi zdá nemožnou jakákoliv spojitost s širou Rusí či Ukrajinou. Kdo neochutnal, neuvěří.
Takže do toho: Na másle osmahneme 120g cibule, 1 pórek, 150g mrkve, 60g petržele, ke konci přidáme 2 lžíce cukru
a necháme zkaramelizovat, připalující se zelenina krásně odelne od pánve a získá na chuti.V další nádobě na másle mírně
osmahneme 300g červené řepy, podlijeme vývarem, přidáme 200g rajského protlaku, 2 lžíce octa, přiměřeně pálivou papriku
a vaříme mírně další půl hodiny.Ve vývaru z kostí povaříme 600g hlávkového zelí se solí a pepřem, novým kořením
a bobkovým listem, pak přidáme obsah obou předchozích kastrólů, jíšku, povaříme, dochutíme solí, cukrem, octem, pálivinou.
Na dno talíře dáme osmaženou klobásu, po nalití polévky pak hustě ozdobíme zakysanou smetanou.

Reakce:
skalis
34 příspěvků 26.04.05 14:29
pardon

Patřilo to k receptum „borsc“
skalis

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz