jak na mango?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gourmetgirl
4 příspěvky 14.10.05 19:42
jak na mango?

jak poznám, že je mango zralé? Víte někdo nějaký technologický postup na jeho zpracování? děkuji:)


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Jarka7
208 příspěvků 14.10.05 20:25
jak na mango?

Zralé mango poznáš podle konzistence. Pokud je tvrdé, „neuhýbá“ pod tlakem prstů, stačí ho nechat v kuchyni dozrát. Pokud mně pošleš tvůj e-mail, mohu ti namailovat celý můj článek o mangu i s recepty. Nechci se ostatním vnucovat, ale pokud bude zájem, klidně o mangu pojednání dodám do Labužníka, recepty do Receptů. Nekombinovat s alkoholem!!!!

 
Jarka7
208 příspěvků 14.10.05 20:57
Přivítání Labužníkovi

Myslím, že jsi mezi námi nová, že se nepletu? Já jsem zde asi 2 týdny a je tu moc bezva. Vítáme tě.

 
meisje
580 příspěvků 14.10.05 22:10
...

Da se to taky velmi dobre poznat kdyz se zhluboka privoni ke stopce manga. Zrale mango voni nasladle, je z nej citit slunce, chut manga a da se rici, ze z nej sala teplo. Nejlepsi odruda manga co se tyka chute je „Alfonso“. Neni me zcela jasno co je mysleno tim technologickym postupem na zpracovani, ale nejlepsi je mango cerstve nakrajene na kosticky, dale do koktejlu, zmrzlin, da se s nim i upect klasicky cesky drobenkovy kolac, bublanina, ovocne knedliky - coz , ale pri ceskych cenach by asi bylo hrisne plytvani. Rozmixovany spolu s ledovou tristi pridat do pomerancoveho dzusu, a jinych limonad. Jen pozor nekomu dokaze zpusobit v dutine ustni peknou paseku, mango je hodne ostre a pri vetsi spotrebe ma schopnost vyvolavat afty nebo jazyk popraska az do krve a nekdy i urychluje traveni. Tohle se ovsem stava kdyz jde denni spotreba manga do kil.

 
esmeralda
4813 příspěvků 14.10.05 22:41
Jak na mango?

Gourmetgirl, jak píše Jarka, zralé mango poznáš zcela bezpečně tím, že je pod slupkou měkké. Nevěš však hlavu, mago se dá spotřebovat i zelené. Ásijci (ponejvíce Thajsko a Vietnam) dělají ze zeleného manga výborné saláty a chutney.
Z manga se dá asi vyrobit mnoho jídel, ale moje filosofie je:
když máš prvotřídní produkt, proč ho „vylepšovat“ něčím jiným. Vždy uříznu „tváře“ nožíkem nařežu „mřížku“ a obrátím naruby. Jednotlivé kostky se dají lehce odloupnout.

Ale sníst mango jen jak je je definitivně nejlepší. Má to nevýhodu, že se člověk hrozně upatlá. Já to řeším tak že si sednu po pás do moře nebo do vany.

 
gourmetgirl
4 příspěvky 15.10.05 04:07
...

oh dekuji vam:))) s laskou gourmetgirl:)

 
Jenofefa
1315 příspěvků 15.10.05 13:27
Pěkně Tě mezi námi vítám

K tomuto tématu je zde pěkný článek od Pepíčka, podívej se sem .

 
penda
4752 příspěvků 18.01.06 10:06
rada od habany

zde

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.01.06 10:23
Nebo....

…recept ID 16582…

 
Zuzko.jedno
2 příspěvky 18.01.06 19:09
...

Ahojky,
taky nechávám mango dozrát jen tak, a když se mi nechce loupat a krájet, tak si ho nakrájím na měsíčky (kolem pecky) a jím ho i se šlupkou


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz