Drobenka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
DanaJ
1136 příspěvků 04.04.05 13:24
Drobenka

Před chviličkou jsem se začetla do receptů na rychlou buchtu a hned jsem si vzpomněla na sebe: mám problém s chlapem (he…), protože mi nejí buchtu s drobenkou. Prostě, jak je tam drobenka, tak to ten potvorák do pusy nestrčí a kynutý těsto už vůbec ne. Takže kynutá buchta s ovocem a s drobenkou u mě úspěch nesklidí. Neznáte někdo recept na něco s čím sypat a nevypadá to a nechutná jak drobenka.. strouhanka mě napadla, ale nezdá se mi být nějakou specialitou. …bublaninu taky nee - to už je ohraná písnička.
Třeba co děláte s rybízem nebo se švestkama, fakt vyzkoušenýho. Je mi jasný, že si můžu najít receptíky s vyhledávačem, ale co mi podstrčíte z první ruky jako osvědčenou kvalitu.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Vali
1326 příspěvků 04.04.05 13:36
DanoJ

a co na ten povrch nastrouhat těsto, jako u hraběnčiny buchty. Nebo se taky dá posypat strouhaným kokosem, jestli ho může. A to mu mlsounkovi nechutná ani závin z kynutého těsta udělaný naslano? Jo ti chlapi, ten můj zase nic nepochválí, to poznám, že mu chutná, když se mu dělají boule za ušima, ale když se něco nevydaří, to je panečku keců. No co naděláš, nic, ještě, že je máme. Zdraví Vali

 
Jenofefa
1315 příspěvků 04.04.05 14:24
DanoJ

Já dělám vyzkoušený koláč - dole linecké těsto, na to tvarohová náplň, do ní ovoce a navrch piškot. Koláč je vláčný a moc dobrý, není na něm drobenka a ovoce neteče. Až budu doma, tak se po tom receptu kouknu a šoupnu ho sem.

 
Kulik
132 příspěvků 04.04.05 18:07
Drobenka

Jenofefo, šoupni. Vypadá to, že to může být dobré. Dík.

 
Alu
147 příspěvků 04.04.05 18:22
Re: Drobenka

Na švestkovej koláč bych dala místo drobenky nastrouhanej perník a třeba krystalovej cukr, kterej by na těch švestičkách zkaramelizoval.

 
vranas
130 příspěvků 05.04.05 06:03
...

To s tím perníkem dělávám, dám ho do robota a on se mi nadrtí, pak ho smíchám s cukrem-moučkou. Nasypu na koláč a zlehka pokropím máslem, to by ale asi u odpůrce drobenky neprošlo. Ten cukr s perníkem vytvoří křupavou krustu na švestkách či meruňkách. Na rybíz bych to nezkoušela, taky jsem zvědavá na tu variantu linecké a piškotem.

 
babca
22 příspěvků 05.04.05 08:34
Mám podobný problém

Používám třeba na kynuté koláče s rybízem strouhaný tvrdý tvaroh, prosypaný cukrem, na švestky mletý mák s cukrem nebo na náplně sušší konzistence (maková, ořechová) zalít kysanou smetanou nebo řidším rozšlehaným tvarohem !!! Boule za ušima to jistí !!!

 
Labužník Denda02
213 příspěvků 05.04.05 08:36
...

…a taky muzes na vrchu ke konci peceni do ruzova zapect snih z bilku, docela zajimava je i kombinace cele vejce + kokos (nalit na buchtu), jinak moje babi dela naprosto uzasny kolac, na ktery da svestky a pak teprve cely pomaze tvarohem (s vejcem a cukrem) a vrsek jen posype skorici ev. vanilk. cukrem (kolac je hodne „vlhky“, stava ze svestek se vsaje do testa), jo - a nakonec me napada, ze se svestkama je take vynikajici mak (a mak s tvarohem smichany dohromady, tzv. šimlák)

 
goro
82 příspěvků 05.04.05 12:17
drobenka

A na švestkovej nebo meruňkovej koláč taky mletej mák s cukrem.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 05.04.05 21:16
Tvarohový koláč s ovocem a piškotem

Tady jsem vložila slíbený recept.

 
esmeralda
4813 příspěvků 05.04.05 23:38
Drobenka - DanaJ

Nebylo by nejjednodušší upéct mu koláč který má rád? A nebo mu dej kus masa. To se bez drobenky obejde celkem snadno.

 
vranas
130 příspěvků 06.04.05 06:02
...

Bylo by to jednodušší, ale já jsem se teď dočetla spoustu fíglů a jinak bychom se k nim nedostali! Tu tvarohovou dobrotku zkusím na víkend, jen dotaz : Pro rodinu s puberťáky je malá kulatá forma málo, stačí dvojnásobná dávka na plech, abych taky ochutnala?

 
DanaJ
1136 příspěvků 06.04.05 09:08
Jůů

Koukám na to všechno jako blázen. Moc všem díky. Dokonalá inspirace. No toto by mě určitě nenapadlo ani jedno. Paráda, bomba, sláva, hurá. Ták a teď ho utrápím k smrti buchtoidama. Léto se blíží, ovoce bude hory doly.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 06.04.05 10:09
Vrano,

myslím, že plus minus by dvojnásobná dávka na plech byla akorát - já to ale nezkoušela, jenom odhaduji. Dobrou chuť.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz