cottage sýr

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
rosnicka
262 příspěvků 06.01.05 11:25
cottage sýr

Prosím, nemá někdo z vás zkušenosti s tímto typem sýra při dělání masových minutek. Mám obavu, že se nerozpustí, ale spíše vysráží. Díky

Reakce:
 
ajta
590 příspěvků 06.01.05 13:28
...

kdysi jsem vyráběla plněné šátečky z listového těsta a na náplň se dával právě cottage sýr… skutečně se po tepelné úpravě spíš vysrážel - zůstaly hrudky… nerozpustil se…

 
kamilio
551 příspěvků 06.01.05 15:01
cottage

Tento typ sýra pro teplou kuchyni, kdy počítáme s tím, že se sýr rozpustí a vytvoří polotekoucí chutnou pikantní hmotu, je nevhodný. Rozsah roztečení sýra je úměrný obsahu tuku v sýru. Protože cottage má asi 4,5% tuku, tak se nám nemá co roztékat. Skutečně se vytvoří hrudky, kdy se vysráží bílkoviny, cukry, želatina a pod. plnidla.
Naopak tučné tvrdé sýry (Edam, Emmental, Parmigiano Reggiano, Parmesan), které mají 50 - 70% tuku se nám krásně roztečou a pak je to ta pravá mňamka.

 
MilenaD
126 příspěvků 07.01.05 08:48
...

Ale zato je tenhle sýr vynikající, když ho rozmixujeme se sardinkami a několika kapkami citrónové šťávy. Namáznout na chléb či jiné pečivo, případně zkrášlit kolečky vařených vajíček. Chutné, osvěžující, snad i zdravé . . .

 
Labužník Kafka02
41 příspěvků 10.01.05 06:09
...

Ahoj Rosnicko, nevim odkud jsi, tady v Novem Mexiku /USA/ je cottage syr jedina forma tvarohu, ktera se da sehnat. Jinak je to tu beztvarovy kraj. Pro cottage cheese kupujeme a pouzivame jako mekky tvaroh u nas doma. Ale soupnout ho do masa, by to bych nedelala. Jednou z nejoblibenejsich pochoutek mistnich je, cottage cheese s broskvovym kompotem. Proste broskvovy kompot opatris nekolika lzicemi techte hrudek vcetne tekutiny v niz se hrudky nachazi a dobrota je hotova. Napoprve mozna trochu nezvykle, avsak napodruhe jiz fajnove a chutne.

 
Labužník Denda02
213 příspěvků 10.01.05 13:09
Cottage

Kafko…taky je moc dobry s ananasem a skorici.
Jinak moje oblibena varianta je s na drobno nakrajenymi rajcaty + sul + pepr (ev. bazalka nebo oregano).
Tepelnou upravu jsem taky zkousela jen na sladko do kolacu (ze stejneho duvodu jako kafka) - a zdrcne se podobne jako kdyz zapeces tvaroh.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz