Prosím, nemá někdo z vás zkušenosti s tímto typem sýra při dělání masových minutek. Mám obavu, že se nerozpustí, ale spíše vysráží. Díky
cottage sýr
kdysi jsem vyráběla plněné šátečky z listového těsta a na náplň se dával právě cottage sýr… skutečně se po tepelné úpravě spíš vysrážel - zůstaly hrudky… nerozpustil se…
Tento typ sýra pro teplou kuchyni, kdy počítáme s tím, že se sýr
rozpustí a vytvoří polotekoucí chutnou pikantní hmotu, je nevhodný. Rozsah
roztečení sýra je úměrný obsahu tuku v sýru. Protože cottage má asi
4,5% tuku, tak se nám nemá co roztékat. Skutečně se vytvoří hrudky, kdy
se vysráží bílkoviny, cukry, želatina a pod. plnidla.
Naopak tučné tvrdé sýry (Edam, Emmental, Parmigiano Reggiano, Parmesan),
které mají 50 - 70% tuku se nám krásně roztečou a pak je to ta pravá
mňamka.
Ale zato je tenhle sýr vynikající, když ho rozmixujeme se sardinkami a několika kapkami citrónové šťávy. Namáznout na chléb či jiné pečivo, případně zkrášlit kolečky vařených vajíček. Chutné, osvěžující, snad i zdravé . . .
Ahoj Rosnicko, nevim odkud jsi, tady v Novem Mexiku /USA/ je cottage syr jedina forma tvarohu, ktera se da sehnat. Jinak je to tu beztvarovy kraj. Pro cottage cheese kupujeme a pouzivame jako mekky tvaroh u nas doma. Ale soupnout ho do masa, by to bych nedelala. Jednou z nejoblibenejsich pochoutek mistnich je, cottage cheese s broskvovym kompotem. Proste broskvovy kompot opatris nekolika lzicemi techte hrudek vcetne tekutiny v niz se hrudky nachazi a dobrota je hotova. Napoprve mozna trochu nezvykle, avsak napodruhe jiz fajnove a chutne.
Kafko…taky je moc dobry s ananasem a skorici.
Jinak moje oblibena varianta je s na drobno nakrajenymi rajcaty + sul + pepr
(ev. bazalka nebo oregano).
Tepelnou upravu jsem taky zkousela jen na sladko do kolacu (ze stejneho duvodu
jako kafka) - a zdrcne se podobne jako kdyz zapeces tvaroh.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
