Koriandr & limeta

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Tobia02
10 příspěvků 04.01.05 09:16
Koriandr & limeta

Ahoj labužníci, potřebovala bych poradit. Se slovy „měli u nás tohle úplně nový koření, tak jsem ti ho koupila… tobě se určitě bude hodit!“ mi babička předala balení kořenící směsi od Kotányi „Koriandr & Limeta“ :)) A v tom je ten kámen úrazu: hodit se mi bude, ale zatím moc nevím na co - chybí mi nápady, do čeho všeho se tato směs koření dá použít. Podle obalu jde o směs na thajskou kuchyni - takže určitě vyzkouším nějakou zeleninovo-masovou směs ve woku … ale co dalšího? Poradíte? Najde se nějaký milovník koriandru a limetek se zásobou receptů? :))) Děkuji!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eleeen
1127 příspěvků 04.01.05 09:29
...

koriandr (čerstvá nať) a limetky (popř. citron) se hooodně používá v indické kuchyni (spolu s pastou ze soli, česneku a ml. zázvoru)

 
babi
6360 příspěvků 04.01.05 10:28
...

Mimo orientální kuchyně, co takhle mexická?

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 04.01.05 11:57
co do sladkého?

myslím, že tahle kombinace by šla zneužít i třeba do perníčků - juj, ty by voněly *

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 04.01.05 11:57
na webu kotanyi

je odkaz na Thajskou polévku - http://recepty.kotanyi.cz/recept.phtml?…

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.01.05 13:37
Koriandr & limeta

Já bych se taky přimlouvala za thajskou kuchyni. Možná že se ti zalíbí tenhle recept .

 
meisje
580 příspěvků 04.01.05 15:22
...

Do sladkeho bych to urcite tedy nesoupala, protoze koriandr je „cinska petrzel“ a tuhle vuni si v sladkem nedokazu ani pri nejdivocijsich snech predstavit, ale jak se rika „proti gustu zadny disputat“. Ale jak uz je tady zminovano, oboje se hodi nejen do thajske nebo cinske, ale i indicke kuchyne.Ja sama to znam z indicke kuchyne,hodne se pouziva k okoreneni ryb, ci dochuceni bileho jogurtu, ktery pak slouzi jako omacka ke smoceni smazeneho kurete ci ryby nebo jen spalicku cerstve zeleniny k rychlemu obcerstveni, dale do polevkovych vyvaru atd. Fantazii se meze nekladou.Ale urcite bych to vesele cpala jen do masovych ci polevkovych pokrmu - at chutna

 
Labužník Tobia02
10 příspěvků 06.01.05 08:32
Děkuji

Děkuji za tipy - budu muset nastudovat tu indickou a thajskou kuchyni. Zatím jsem směs vyzkoušela na kuřecí nudličky ve woku se zeleninkou a bylo to dobrý a vonělo to opravdu krásně po těch limetkách.
Ten dip z jogurtu by mě s tímhle kořením vůbec nenapadl, ale zní to dobře, takže to vyzkouším.
Mějte se všichni hezky, hezky vařte a nechte si chutnat!

 
meisje
580 příspěvků 06.01.05 21:25
...

U toho dipu z jogurtu, pokud to budes delat z nejakych klasickych ceskych bilych jogurtu, je lepsi nechat jogurt pres platynko prekapat - mel by to byt hodne husty jogurt. V Indii se pouziva bily jogurt z mleka vodnich buvolu a svoji hustotou pripomina naslehanou slehacku - dobre chutnani - meisje.

 
ogroats
64 příspěvků 08.01.05 23:23
Tobia

zapomen na balene - suche - korenici smesi, obsahujici koriandr a limetu. Ten koriandr je urcite myslenej zelenej a susenej, pak ztrati vsechno, prave tak jako limeta, ktera susenim zmeni chut.
Susena semena koriandru se davaji do pastikoveho koreni, ale tam by asi limeta prekazela.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz