Čokoláda

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
DanaJ
1136 příspěvků 24.02.05 13:20
Čokoláda

Potřebovala bych poradit, co s čokoládou.
Koupila se si tabulku čokolády hořké se 70procenty kakaa. Myslila sem, že najdu nějaký dokonalý recept a zatím nic. Chtěla bych vyzkoušet nějakou chuťověčku. Jako třeba nějakou čokoládovou pěnu s ovocem nebo pravou čokoládu do šálku nebo cokoliv jiného. Nemáte někdo nějaký dobrý recept? Nějakej vrchol gastronomie.

Předem dík.

Reakce:
 
Eleeen
1127 příspěvků 24.02.05 13:34
spapat!!!!

takovou výtečnou „šokoládku“ prostě postupně spapám. Při tomto obsahu kakaa mi stačí „na uspokojení chuti“ 1 čtvereček (což je u Lindt 10 g). ;-DDD
Pokud si vzpomenu, zítra vložím recept na pěnu (pokud už tady není!!!) - mousse.

 
Eleeen
1127 příspěvků 24.02.05 13:37
MOUSSE

Zadej si ve vyhledávači (na hlavní straně) slovou MOUSSE a uvidíš!!!

 
vranas
130 příspěvků 24.02.05 13:53
...

Souhlasím, já bych si ji vychutnala jen tak. Ale v Appetitu radili právě tyto čokolády na vaření použít, prý je to znát. Já bych doporučila čokoládový lehoučký dortík (kategorie dorty). Dělala jsem ho nedávno a už mě uhánějí, kdy zase bude.

 
DanaJ
1136 příspěvků 24.02.05 14:47
Nó jo

Tak přesně tohle jsem si představovala. Hami mňami.Hi.
To si dáme do nosu.

Kdybyste náhodou ještě někdo přišel na něco jiného -sem s tím.

Moc díky elen a vrana a taky předem všem ostatním.

 
DanaJ
1136 příspěvků 24.02.05 14:53
vrana

Prosím, který čokoládový lehoučký dortík myslíš? Dala jsem si vyhledávání a ukázalo se jich asi pět. Zkusila bych ten co Ty.

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.02.05 15:48
Dani

70% čokoláda je vysoká pilotáž pre znalcov a labužníkov čokolády. Len z nej nič nevar a pekne si ju vychutnaj takú, aká je

 
vranas
130 příspěvků 24.02.05 16:19
...

Dano, přesně je to čokoládový lehoučký dort bez mouky (DIA)od babi. Je úúúúžasný a ke všemu méně pracný. Čokoládu jsem nerozpouštěla ve vodní lázni, ale v mikrovlnce. Nevydrží dlouho, mlsouni ho zlikvidovali velice rychle. Tak ať se ti daří!

 
DanaJ
1136 příspěvků 25.02.05 10:04
...

Jak se sákryš vkldádaj ty hypertextový odkazy.

vrana: Tenhle? Když sem dala ve vyhledávání: babi (DIA), tak mi to našlo jen tenhlen´s jeden.

Babiččin Makovec bez mouky (DIA).
kategorie: bezlepkové recepty
recept je určen pro 0 osob(y)
Ingredience:
140g jemného, krystalového cukru
6 žloutků
30g čokolády
kousek strouhané citronové kůry
z 1 citronu šťáva
140g lískových oříšků
2 utlučené hřebíčky
na špičku nože skořice
140g máku
ze 6 bílků sníh
zavařenina, nejlépe z řeveného rybízu

20g másla a 20g kaka na formu.

Citronová poleva:
350g mletého cukru, 2 lžíce vařící vody a z 1/2 citronu šťáva

Čokoládová poleva: použít receptu¨Čokoládový Ganache¨ z Labužníka
500ml šlehačky, 450g středně sladké čokolády na jemno nasekané
Příprava:
Jemný krystalový cukr, žloutky, citronovou kůru, strouhanou čokoládu třeme v míse 1/2 hodiny (použitím ručního šlehače proces uspíšíme), načež přimícháme lehce z citronu šťávu, tluřený hřebíček, tlučenou skořici, současně s našlehaným sněhem přidáme jemně umletý mák a strouhané, neloupané ořášky.

Promíchanou hmotu vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dort pečeme zvolna 3/4hodiny v předem vyhřáté troubě.

Upečený dort druhý den rozřízneme, potřeme zavařeninou, složíme zase na sebe, povrchu dort rovněž potřeme zavařeninou a polijeme čokoládovou, nebo citronovou polevou.

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.02.05 12:24
DanoJ nebo DanaJo

Jestli chceš, napiš mi kontaktní mailík na mou adresu: snehurka.labuz­nikova@centrum­.cz, a já Ti pošlu návod, jak vkládat odkazy . Už se podle něj naučilo vkládat „modré odkazy“ spousty labužníků - viz rubrika Mimo mísu, příspěvek od Eji „Nevšímejte si toho“

 
babi
6360 příspěvků 25.02.05 13:02
DanoJ

Musím Ti říct, že Sněhurka Ti to vysvětlí tak krásně, že to budeš ihned znát Mě naučila už plno různých vkládání Moc ji za to děkuji !!!

 
vranas
130 příspěvků 25.02.05 18:56
Dano

netušila jsem, jaké komplikace vyvolá pátrání po receptu. Je pátek… Mám ho v oblíbených, sned se mi podaří ti to odeslat, nejsem profík. Tak snad se zkus podívat sem http://www.labuznik.com/recipe.php?…
 vrána

 
DanaJ
1136 příspěvků 07.03.05 10:31
Úplně něco jinýho

Všem moc díky za rady. Určitě všechno vyzkouším.

Nakonec jsem dopadla tak, že jak jsem sledovala diskusi o sýrovém fondue, tak sem udělala čokoládové.

Ta čokoláda, to je tedy síla. Docela mi vadilo, že když jsem ji nachystala a roztajila byla pořád hodně hořká. Moc se jí sníst nedalo. A to jsem tam postupně přidávala horu skořice, dvakrát tolik cukru a 4×tolik smetany i když se tam mělo dát jen mléko. Ať jsem přidala, co jsem přidala, pořád byla čokoláda hořká a bylo jí čím dál víc. Nedala sem tam citron, protože jsem ho neměla, ale ten by snad tu hořkost nesrazil.

Abych se přiznala, ta čokoláda nebo to fondue čokoládové mě zklamala. Myslela jsem, že bude chuťově zajímavější. Přišla mi spíš, jak když si dám hodně silný kafe, na který nejsem zvyklá a pak mi z něj je zle od žaludku. Naštěstí po čokoládě mi zle nebylo. Prostě jsme jí přestali jíst.

Ještě nám zbylo, tak si ji dneska dáme s banánem a se šlehačkou.

Asi nebudu čokoládový maniak.

PS: Docela se bojím, abysme si došli v pohodě na záchod.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz