Co s chalvou?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník escargot02
17 příspěvků 17.07.08 11:05
Co s chalvou?

Dostala jsem konzervu chalvy, nevíte, jak by se dala zpracovat? Samotná nám moc nechutná, tak jsem myslela, že bych ji použila třeba do nějakého moučníku.
Děkuju za tipy

Reakce:
Mispule
34 příspěvků 17.07.08 11:48
Co šátečky

třeba z listového těsta ? Přidala bych tam kromě chalvy třeba ještě kousek jablka, aby trochu tu chuť chalvy osvěžilo. Já chalvu taky nemusím.

goralka
271 příspěvků 17.07.08 21:02
aký výrobca?

chalvu v konzerve som ešte nevidela.

myska2
144 příspěvků 17.07.08 21:47
Snecku,

je to chalva sezamova, slunecnicova nebo jina? Jsou v ni mandle, pistacie nebo jine orisky nebo je bez nich?

myska2
144 příspěvků 18.07.08 14:27
Tak jestli je to sezamova

s mandlemi, asi nejlepsi by bylo vydloubat mandle, slepit chalvou nesladke oplatky jako Pischingertorte a nahore to ozdobit temi mandlemi. Ale pocitej s tim, ze i tak to bude velesladke.

meisje
580 příspěvků 22.07.08 07:21
...

Kdyz se to s chalvou umi, tak je to bajecne pochutnani. Bohuzel spousta cechu si stale mysli, ze chalva se ji tak jako my cesi jsme zvykli jist zakusky " poradne si zakrojit a zpucnout to". Protoze je velmi sladka kraji se male strafky a nebo se ji jen tak 1-2 polevkove lzice. Chalva oslazena hnedym nebo hroznovym cukrem ci medem se susenym ovocem ci orechy ci jen
ochucena cerstvou citronovou stavou je urcite zdravejsi nez kynute buchty. Vyborna je taky s listkovym testem. Na chlavu je tady odbornici Jolanka, urcite ti poradi a nebo jukni na recepty chalvy s jejim jmenem.

Labužník marianne02
297 příspěvků 22.07.08 09:32
Chalva,

jak píše meisje, když se jí „správně“, tak je to naprosto fantastická dobrota!
Sezamová chalva, u nás nejoblíbenější bez příchuti (bez kakaa, různých ořechů, mandlí apod.), se krájí na malé kousky, buď pokape čerstvou citronovou šťávou a nebo se jí jen tak. Se sklenicí studené vody a dobrou kávou - v přiměřeném množství - je to ten pravý zákusek v horkých letních dnech. Jinak chalva patří mezi postní pokrmy před Velikonocemi.
Co mně vůbec nechutná je chalva z krupice se slunečnicovým olejem, je to moc mastné a chuťově odlišné od sezamové chalvy.

Chalva obsahuje spoustu prospěšných látek - zinek, hořčík … a je prostě výborná. Další dobrota je i tachini/tahini (sezamová pasta) nasladko - s medem a sekanými ořechy, mandlemi apod. jako pomazánka na chlebík. CHALVĚ ZDAR!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.07.08 15:03
Chalva

se do Čech dovážela v době mého mládí, byla z Bulharska - slunečnicová a nám dětem moc chutnala. Byla v plechovce, která se dala uzavřít víčkem. Naposledy jsem chalvu jedla v Turecku dole v asijské části a následně za další dva roky při lodním zájezdu. Proč nám chutná? Na sladké moc nejsme, ale pak jednou za čas si ten život opravdu přesladíme a na rok máme pokoj. Už se na ní těšíme.

Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz