Co s chalvou?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník escargot02
17 příspěvků 17.07.08 11:05
Co s chalvou?

Dostala jsem konzervu chalvy, nevíte, jak by se dala zpracovat? Samotná nám moc nechutná, tak jsem myslela, že bych ji použila třeba do nějakého moučníku.
Děkuju za tipy


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Mispule
34 příspěvků 17.07.08 11:48
Co šátečky

třeba z listového těsta ? Přidala bych tam kromě chalvy třeba ještě kousek jablka, aby trochu tu chuť chalvy osvěžilo. Já chalvu taky nemusím.

 
goralka
271 příspěvků 17.07.08 21:02
aký výrobca?

chalvu v konzerve som ešte nevidela.

 
myska2
144 příspěvků 17.07.08 21:47
Snecku,

je to chalva sezamova, slunecnicova nebo jina? Jsou v ni mandle, pistacie nebo jine orisky nebo je bez nich?

 
myska2
144 příspěvků 18.07.08 14:27
Tak jestli je to sezamova

s mandlemi, asi nejlepsi by bylo vydloubat mandle, slepit chalvou nesladke oplatky jako Pischingertorte a nahore to ozdobit temi mandlemi. Ale pocitej s tim, ze i tak to bude velesladke.

 
meisje
580 příspěvků 22.07.08 07:21
...

Kdyz se to s chalvou umi, tak je to bajecne pochutnani. Bohuzel spousta cechu si stale mysli, ze chalva se ji tak jako my cesi jsme zvykli jist zakusky " poradne si zakrojit a zpucnout to". Protoze je velmi sladka kraji se male strafky a nebo se ji jen tak 1-2 polevkove lzice. Chalva oslazena hnedym nebo hroznovym cukrem ci medem se susenym ovocem ci orechy ci jen
ochucena cerstvou citronovou stavou je urcite zdravejsi nez kynute buchty. Vyborna je taky s listkovym testem. Na chlavu je tady odbornici Jolanka, urcite ti poradi a nebo jukni na recepty chalvy s jejim jmenem.

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 22.07.08 09:32
Chalva,

jak píše meisje, když se jí „správně“, tak je to naprosto fantastická dobrota!
Sezamová chalva, u nás nejoblíbenější bez příchuti (bez kakaa, různých ořechů, mandlí apod.), se krájí na malé kousky, buď pokape čerstvou citronovou šťávou a nebo se jí jen tak. Se sklenicí studené vody a dobrou kávou - v přiměřeném množství - je to ten pravý zákusek v horkých letních dnech. Jinak chalva patří mezi postní pokrmy před Velikonocemi.
Co mně vůbec nechutná je chalva z krupice se slunečnicovým olejem, je to moc mastné a chuťově odlišné od sezamové chalvy.

Chalva obsahuje spoustu prospěšných látek - zinek, hořčík … a je prostě výborná. Další dobrota je i tachini/tahini (sezamová pasta) nasladko - s medem a sekanými ořechy, mandlemi apod. jako pomazánka na chlebík. CHALVĚ ZDAR!

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.07.08 15:03
Chalva

se do Čech dovážela v době mého mládí, byla z Bulharska - slunečnicová a nám dětem moc chutnala. Byla v plechovce, která se dala uzavřít víčkem. Naposledy jsem chalvu jedla v Turecku dole v asijské části a následně za další dva roky při lodním zájezdu. Proč nám chutná? Na sladké moc nejsme, ale pak jednou za čas si ten život opravdu přesladíme a na rok máme pokoj. Už se na ní těšíme.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz