Manžel nedávno jedl v jedné restauraci kuřecí maso obalené ve
špagetovém těstíčku. Prý to bylo strašně dobré. Nevíte recept?
Děkuji Vám. Chtěla bych manžela ve středu překvapit, máme
výročí.
Špagetové těstíčko
To jsem tedy taky zvedava, co maji na mysli v te restauraci, pod nazvem spagetove testicko. Spaghetti jsou bud: normalni mouka, voda a spetka soli, nebo i vajecne, mouka, vejce a spetka soli. Ale vzdy je z toho hutne testo. Tim padem si myslim, ze jsou dve moznosti. Prvni je testicko z mouky a sodovky (nebo piva), druhe testicko z vajec, mouky a spetky soli. Dela se ridsi, maso se v tom namaci a hned se smazi. V Italii vetsinou smazi timto zpusobem. Na to kure odhaduji testicko z vajec, to ze sodovky se pouziva vice na zeleninu, aby neprekrylo jemnou chut zeleniny. Nekdy do toho testicka z vajec davaji i strouhany syr. Zrejme jsem Ti moc nepomohla, ale aspon jsem se snazila, to musis uznat. Jinak vam preji vsechno nejlepsi k vyroci, hodne zdravicka a at se spolu nikdy nenudite! Ahoj Sona
Soňi, teď vidím, že jsem dotaz napsala špatně. Ono to totiž bylo
těstíčko udělané z vařených nakrájených špaget a jiných
ingrediencí, které neznám (poměr a tak).
Děkuji Ti moc za odpověď a za přání.
jestli to jedl v restauraci Best, tak v některých odkazech v jídelníčku zmiňují tak porůznu strouhanku s parmazánem a špagety pomodoro… Ještě tam byla jedna restaurace s výrazem špagetové těstíčko, názvy byly buď Milánský řízek nebo Athénský řízek a s tím parmezánem to byla Pikanta Milaneze dle vlastní receptury… Ale bude to čistě lokální záležitost.
je ta druhá restaurace, která to zmiňovala v denní nabídce - na stálém jídelníčku to nemá ani jedna. Můžeš se tam zkusit poptat, ale jestli je to jejich specialita, tak ti asi nic neřeknou, budeš muset experimentovat… Hodně štěstí.
Sylvi, já teda nevím, ale přiklonila bych se k Soně, nějaká mouka,
vejce a strouhaný sýr, nebo mě vzhledem k tomu názvu- špagetové
těstíčko napadlo, dají se špagety rozvařit? Kdyby jo (mě se to ještě
nestalo), tak by se daly smíchat s vejcem a strouhaným sýrem+ možná
nějaké bylinky a v tom to maso obalit. Podle názvu by to bylo logické.
Jen tak mimo mísu jsme my měli výročí svatby 7.7.- dobrý což?
Ahoj Jana
já znám špagetové těstícko jako palačinkové těsto. Uvaříš asi
250 g špaget al dente, přeliješ studenou vodou, necháš odkapat.Z asi
150 g mouky, 1 vejce, 250 ml mléka, 1 vejce, špetka soli - uděláš
palačinkové těsto. Můžeš dělat také palačinkové těsto jak ho děláš
ty. Z tohoto množství uděláš 4 palačinky. Na pánvi rozpálíš olej,
přidáš čtvrtinu špaget, necháš lehce opéct a zaliješ čtvrtinou
palačinkového těsta. Uděláš jako palačinku, opečeš z obou stran. Dáš
do tepla. Takto uděláš 4 palačinky, které můžeš čímkoliv plnit.
Možná je to co hledáš.
Helčo, Terrinko, Lydie, jste moc hodné a já Vám děkuji za ochotu a
trpělivost . Zkusím to prubnout, doufám, že to
nezkaňhám.
..kde ty na to chodis…to by si mala napisat aj ako recept…je to vlastne aj dobry napad na spotrebovanie spagiet- ak ostanu ..dik..
Tak jsme místo oslavy vzaly silně nespící děti do Globusu, koupili jim
plyšového krtka, vodní pistol a za zbytek peněz flašku bílého (sobě).
To je mejdlo, co?