Chleba

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník mysak02
2 příspěvky 20.05.04 04:08
Chleba

Prosim o radu. Chtela bych upect chleba klasicky v troube ale mam bohuzel k dispozici pouze susene drozdi. Mate nekdo recept jak ho vyrobit z nej? Jestli se dava rovnou do mouky nebo se nechava vykvasit. Prosim o radu ty kteri to maji odzkouseno a pripadne i recept. Diky.

Reakce:
 
 
Labužník mysak02
2 příspěvky 21.05.04 16:53
...

Pepino diky!!!

 
pepan
6 příspěvků 02.06.04 19:26
Chleba

Sušené droždí je možné dávat rovnou do droždí.
Recept:1kg hlad.mouky,20dkg vařených brambor/ty se tam dávají kvůli křehkosti-jelikož brambory obsahují škrob a zároveň chleba ztahují,že se nerozsype při krájení.Dává se Fala-tj.droždí na 1kg mouky nebo sušené,1lžíce kmínu,1,5lžíce soli,1/2lvody,1/2lpi­va,dává se trošku cukru krupice na droždí,aby se tzv.kvasinky napapaly a droždí mohlo kynout.Zadělá se těsto v míse,přendá se na pomazaný plech,přikryje se igelitem a nechá se kynout,kdyby se nepřikrylo,tak těsto okorá a pak špatně kyne.Nakynuté těsto poznáme podle toho,že prstem šáhneme na těsto a nesmí se vrátit.Jakmile těsto pruží,je málo nakynuté.Těsto přetřeme vodou a posypeme hlad.moukou.Troubu si předehřejeme na 250°C,dáme plech a teplotu ztahneme na 200°C.Upečený chleba poznáme podle toho,že špejlí zkusíme,jestli už je chleba hotový.Vyndáme z trouby a ještě jednou přetřeme chleba buď olejem nebo vodou kvůli lesku.Posílá pepan.Jinak pak prodávájí mouky na chleba,chlebová-žitná,která se liší chutí toho chleba

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz