Spařované vdolečky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Svadla
18 příspěvků 18.05.04 10:05
Spařované vdolečky

Neví někdo, jak se dělají „spařované vdolečky“? Moje mamka je dělala, byly obalené v máku a byly moc dobré.Bohužel,už se jí nemůžu zeptat.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 18.05.04 12:17
švadlo,

něco tomu podobného jsem našla na labužníkovi …u nás to pekla vlachovická babička, zkusím se jí zeptat, babičce už letos bude 96 let…a je to pořád čiperka…to nám už asi nehrozí…:-))

 
Svadla
18 příspěvků 18.05.04 13:07
Pendi,

ten recpet z Labužníka nebude asi ten pravej. Matně si vzpomínám, že je asi mamka tou vodou přelívala, ale nechala je tam jen chvilku, mám ten dojem. Jo,jo co se v mládí naučíš,ve stáří jako když najdeš. Ale mě v mládí zajímalo úplně něco jinýho, než nějaký vdolky. Ale byly děsně dobrý.

 
penda
4752 příspěvků 18.05.04 19:56
švadlí...

mne ještě někdy i teď zajímají jiný věci než vdolky..chichi­..prohledám, co doma mám a když tak zkusím tu babičku…měj se hezky

 
penda
4752 příspěvků 19.05.04 01:25
švadli,

tak jsem hledala…nemohly by to být třeba peciválky spařované mlékem?…tady je jeden recept z netu:

Peciválky
Ingredience:
Asi 1 kg vařených bramborů, 300g polohrubé mouky, sůl, 1 vejce, sádlo na plech, cukr, mák.

Postup:
Vychladlé brambory nastrouháme najemno, smícháme s vejcem, moukou a solí (podle chuti). Z toho uděláme tužší těsto, uválíme váleček a z něj pak odkrajujeme plátky asi 4 mm silné. Rozložíme je na pomaštěný plech a pečeme dozlatova. Dáme je do nahřáté mísy, přelijeme horkým mlékem, které zase hned slijeme a pak peciválky posypeme mletým mákem a cukrem. Jsou ale dobré i slané, třeba se špenátem…

 
Svadla
18 příspěvků 19.05.04 11:09
Pendi

to bude asi ono, myslím ten postup toho spařování. Jen se jednalo určitě o obyčejný vdolky z klasickýho kynutýho těsta. Určitě to zkusím. móóć děkuji.

 
penda
4752 příspěvků 19.05.04 14:40
švadli,

peciválky na labužníkovi…

 
penda
4752 příspěvků 19.05.04 14:54
pařené vdolky...

se sirupem a ořechy …tak Švadlí, když spojíš všechny recepty dohromady, z každého kousek, tak budeš mít vdolky jako od maminky…moc pozdravuji a přeji příjemné odpoledne…

 
penda
4752 příspěvků 04.10.04 12:03
švadlí,

ještě jsem našla něco, co by mohlo být to pravé:
spařované vdolečky ,
valašské krajáčky .


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz