Časy a teploty

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 13:04
Časy a teploty

Pořád mi leží v hlavě ty potřeby teplot a doby pečení..
Nešlo by to vyřešit systémově…?

Třeba ke každému receptu přidat možnost vložení - a nemusel by to udělat jen autor receptu, moho jich sem dávno nechodí..

Prostě by ten, kdo recept vyzkoušel a má elektrickou troubu, vložil ta žádaná čísílka…
Doporučená doba pečení - doporučená teplota - vložil xy :think:
:mrgreen:

Reakce:
Frantiska
927 příspěvků 26.10.11 14:50

to je podle mne kravina, muzes to napsat do komentare … najde se nejaky vtipalek a nahaze tam nesmysly

jednoduche a ucine je proste, kdyz se nekdo zepta, tak mu napsat jak se to pece … a hlavne si odpustit rady typu divam se do trouby ne???

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 16:01

Jo…a prohledávat 68 komentářů, kde se o tom píše??
Napsat by to mohli jen registrovaní, stejně jako mohou komentovat. A kdo přidal, by se zaznamenalo. tím by se zamezilo schválnostem.
A rada „koukat do trouby“ je naopak VELICE ROZUMNÁ! Jen trouba si nevšímá trouby celou dobu pečení..a pak se diví, že se mu to spálilo…samo ;-)
:mrgreen:

Frantiska
927 příspěvků 26.10.11 16:32

jak vidim je uplne zbytecne s tebou o tom diskutovat

a btw nebylo by tam 68 prispevku, kdyby lide netrpeli touhou vsem sdelit, ze oni rozhodne zadne teploty nepotrebuji :) a jak je to zbytecne

Příspěvek upraven 26.10.11 v 23:09

esmeralda
4813 příspěvků 26.10.11 22:56

Myslíte že v komerčních pekárnách nakukují do trouby?
Prozradím vám tajemství…nena­kukují.
Nastaví teplotu a čas.
Jednoduché…nebo ne?

casino
4482 příspěvků 26.10.11 23:25

No, někdy sice se smíšenými pocity, ale zpravidla mi nedělalo problémy nesouhlasit s něčím, o čem jsem byl přesvědčen, že je to kravina.
Ale tady rád souhlasím!
Ano, ano, ano, je to tak!! …a řeknu jim, že pocit je to příjemný, když lze s něčím souhlasit!!! :-)

esmeralda
4813 příspěvků 27.10.11 02:35

Když už jsme u toho měření, mám tady docela hezkou tabulku která převádí hrnky na unce a gramy.
Já jsem zapřisáhlý „vážič“, mám ráda přesnost, ale snad pomůže těm kteří váhu nemají.
Vezměte v patrnost že se jedná o stránky ze Spojených Států a standartní hrnek (cup) je 236 ml).

http://www.veg-world.com/…les/cups.htm

Frantiska
927 příspěvků 27.10.11 15:06

dekuji :) za tabulku

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.10.11 21:03
čas a teploty,

souhlas s Glamou. Když může být v zadávání receptu možnost napsat počet porcí a že je pro vegany a čas přípravy a a a a , tak proč ne možnost doby pečení a teplota trouby? Umím se dívat, ale jsou recepty, kdy se peče při 200°C i víc, aby to bylo hodně rychle, nebo se na hodně °C předehřívá trouba a pod. Nevidím v tom nic proti ničemu, když ta možnost tam bude a vkladatel receptu to napíše. Kdo to nepotřebuje nebo nechce, tak si toho nemusí všímat. Mně je taky jedno jestli je recept pro vegoše nebo je příloha vhodná noky!
Glamo napiš to do vzkazníku tvůrcům serveru :potlesk:

jolana
5065 příspěvků 27.10.11 23:00
Wydro,

takze ty vlastne s Glamou nesuhlasis a nie ze suhlasis.. :lol: .pretoze ona pise nie o autorovi receptu a nie o kolonke pri recepte ale o tom ze hocikto z labuznikov ti ma moznost sa v tvojom recepte smatrat a doplnat/upravit­..o to ide v jej prispevku..

Glamo, ty si tak zapalisty clovek..u vas v zime ani nie je treba pritapat asi :-)

..ale z vlastnej skusenosti si dovolim.. kto ma ruru plynovu a bud mu pripeka alebo sa mu zda slaba..alebo alebo.....zavolajte servis, kde ste plynak kupili aby vam to nastelovali ako to ma byt..ono u plynaku ide o viac veci dokopy..to ako je rura izolovana,ked rozoberiete plynak tak ta rura ma izolovanie..obalene cele to jadro v sklenenej vate a dacom striebornom ..no, niektore nemaju skoro nic.. takisto zalezi na tom aky ma tah, ako je naistalovanas/pos­tavena a ako prudi/sa vymiena vzduch a po tretie kazdy plynovy horak ma kdesi v horaku dole namontovanu trysku (taky malinkaty valecek ako necht na malicku ) ..tie trysky riadia plyn a jeho intenzitu..spravny plamen na horaku ma horiet sikmo a priamo a ma mat belasu farbu…akonahle ma vrsok plamen cerveny alebo nam hrniec oblizuje alebo je slaby je ta tryska alebo silna alebo slaba alebo zanesena..trysky maju totizto iste cislovania a davaju sa aj podla prikonu/tlaku ?plynu..no a rura ma tu trysku tiez a ma aj cidlo teplotne a aj to sa ma spravne naregulovat/nas­telovat ..takze ak pripeka, ak nepecie, pecie do kraju, ak dlho trva pokial sa rozohreje zavolajte servisneho technika nech to nasteluje..a hlavne nedajte sa odbit, lebo je to tak a ak je to nastelovane ako treba setri to cas, peniaze aj nervy..vela stastia :)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.11 01:18
souhlasim Jolanko

s tím, aby teplota a delka peceni byly mozne uvest pri vlozeni receptu.Systemove. I kdyz to nekdo ale neuvede a jiny vyzkousi recept a bude moznost nejakych poznamek (ne v diskuzi) k receptu a napise to tam, nic proti tomu bych nemela. To opravdu neni nic proti nicemu, i kdyz ne kazdy to vyuzije. Ale je to alespon voditko.

jolana
5065 příspěvků 28.10.11 01:49
Dalsiu

kolonku? a naco?..v kazdom recepis sa systemovo pise ako sa to robi a pecie predsa a potom podavame a zazelame Dobru chut :)
A aby dakto iny okrem autora receptu mal moznost upravovat a doplnat recept…wau…hotovy komuniznus by tu bol na Labuzniku :mrgreen:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.11 12:13

Ale vůbec ne…žádné zasahování do receptu.. ani náhodou.. proč taky? :roll:

Hlavní je, aby admin řekl, jestli to vůbec systémově nějak lze..

Snad by pak nebyl problém udělat nezávislé okénko, do kterého by se ty teploty mohly napsat…
Mně nechybí.. Ale třeba by to pomohlo těm, co ano..
Technické řečení je na programátorech..

bocianka
528 příspěvků 28.10.11 13:17
Wydro,

kam se poděl Tvůj krásný obrzek?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.11 21:24
bocianka,

obrázek byl, náhle není, vysvětlení? U vedení ! Šotek je tu veselý, obrázek je v ......... no prostě neni :mrgreen:

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 28.10.11 21:43

Máme tu vychytralého šotka, snad ho brzy polapíme  :wink:

Tereza

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 29.10.11 22:54

Glamo, zeptám se programátora a popřemýšlím o tom.

Tereza

mrtvola
1394 příspěvků 31.10.11 21:17
Glamo,

tys bejvala docela rozumná ženská. Proč Ti tak leží v žaludku, že někdo chce u pečení čas a teplotu? to víš, že když je člověk mladej, potřebuje vodítko. I zkušenej a starej někdy. Čučet furt do trouby je tak dobrý leda k tomu zdrcnout piškot. Já peču už třicet let a peču na teplotu a čas, i když na svůj vlastní, vyzkoušený na mout troubu babičku.
Klidně strčím koláč do trouby a jdu dělat něco jinýho. Když zazvoní minutka - zkontroluju, třeba zmírním troubu, natáhnu minutku a jdu si zas po svým.
Ale dávat k receptu tabulku, aby to tam mohl mastit kde kdo, mi taky přijde pitomost.
Nezlob se.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.10.11 22:05

Mrtvolo…nezlobím se..ale tys vůbec nepochopila, o co mi tady jde.. :-D A hlavně, co jsem psala i jinde já… viz tady u tohoto koláče
To, co mi vadí, jsou výkřiky, typu „Proč to nemůžou lidi psát pořádně..?!“ u receptů které jsou tu už používány v pohodě léta letoucía vesele se podle nich vaří a peče…
Na to jsem odpovídala, že prostě proto, že podobné údaje nesledují.. Nic víc a nic méně.. :-)
Recepty jsou psané pořádně..pro ty co umí..kdo neumí..musí si hledat informace, vyzkoušet sám, nebo začít s jinými recepty. A aby se předešlo těm nářkům, když někdo není schopen upéci bez přesných teplot, jsem navrhovala tu tabulku…
Ty sama taky, jak píšeš, kontroluješ.. zazvoní minutka..okoukneš, upravíš, nastavíš a pečeš dál.. Já přece nesedím před troubou a nezírám do ní.. ale nedovolím si, ani při svých zkušenostech, něco nastavit a pak si nevšimnout… Sem tam zkontrolovat k tomu pečení přece patří, ne? :-)No..a o tom to taky je..
Mně přece neleží v žaludku teploty, právě proto jsem navrhovala tuhle možnost vkládání..pro ty, co se bez nich neobejdou.. Aby pod každým receptem, kde chybí laboratorní váha, nebo stopky či nastavení teploty, někdo nebrečel nad „neschopností“ těch, co takové recepty píšou.. Ona je to spíš schopnost a umění vařit a péci podle zkušenosti či intuice..
Při tomhle volání po co nejpřesnější přesnosti, budou recepty za chvíli začínat stylem: „Pravou nohou překroč práh kuchyně a pravou rukou rozsviť světlo, aby sis ověřila, že jsi opravdu v kuchyni…“ ;-)
I ve velkých, průmyslových pekárnách se trouby kontrolují.. Bud skleněnými průzory..nebo v průběžné pečíci lince se několik měsíců jede zkušební provoz, kde se stále měří, upravuje, nastavuje, dokud se to nevychytá, nezaznamenají údaje, nevyzkouší všechny možné varianty pečení.. A pak se stejně kontroluje..vi­zuálně, přes nastavení automatu.
Takže si, prosím, přečti tu diskuzi pod koláčem
zjistíš, že chápu potřebu těch čísílek :-D
Tohle je prostě pro ty, co to potřebují :-D
Jooo.. a psala jsem, že mi leží v hlavě, ne v žaludku :-D
To je tak, když někdo vytrhne kousek věty z kontextu a otočí proti původnímu smyslu..pak, kdo nečetl původní začátek, vlastně neví o co šlo.. A přesně to se stalo i tady, proto se nemůžu zlobit na tebe..
:mrgreen:

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz