burákové máslo( nebo také z jiných ořechů) vyrobené doma

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jarka7
208 příspěvků 03.10.05 20:46
burákové máslo( nebo také z jiných ořechů) vyrobené doma

Arašídové (Ořechové, Mandlové … ) máslo

Převzato z knihy BIOKUCHAŘKA
Je vhodnou náhradou živočišných nebo rostlinných másel na chléb. Můžeme jej připravit na slano či sladko. Je možné uchovávat ho i delší dobu. Samotné arašídové máslo je sušší, před podáváním je možné ho ředit vodou nebo sójovým mlékem Provamel a ochutit medem. Mnozí ho však konzumují bez další úpravy.

arašídy /ořechy, mandle…/ 1,5 š (1 š = 2 dcl)
sůl špetka
med 2 PL

1. Arašídy /nebo ořechy…/ po krátkém zahřátí /až zavoní/ nasucho na plechu v troubě vložíme do mixéru a mixujeme.
2. Sušší směs se nám postupem času začne od spodu uvolňovat a dostávat pastovitou konzistenci.
3. Během mixování můžeme ze stěn nádobky stírat přilepenou hmotu směrem k nožům.
4. Mixujeme na hladko, potom přidáme med a pokračujeme ještě chvíli.
5. Hotové máslo uložíme v lednici a v případě potřeby ho natíráme na chléb, případně z něho můžeme vyrábět chutné krémy /následující recept/.
jarka 7

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 03.10.05 22:14
Arašídové máslo

se tady již několikrát diskutovalo .

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz