Buchty

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Triss
160 příspěvků 15.02.06 20:38
Buchty

O víkendu jsem pekla buchty. V zá:,–(ě dopadly dobře, krásně nakynuly, chutnaly moc dobře, jen je příště musím dát hustěji, aby nebyly tak nízké. Někde se ale stala chyba a netuším kde. Přilepily se mi k pekáči, ač jsem v něm poctivě rozpustila máslo a heru a každou buchtičku v něm omáčela a docela dost ještě zbylo…když jsem je chtěla dostat z pekáče, tak se půlce utrhlo dno
Pekáč byl obyčejný, smaltový, trochu otlučený, trouba elektrická, postarší.



Reakce:
 
heja
312 příspěvků 15.02.06 20:50
Buchty

Triss, v tom pekáči ani v troubě problém nebude. Peču v přesně takovém. Neměla jsi ale příliš tenkou vrstvu těsta vespod ? Je možné, že jsi je vybírala z pekáče ještě horké ? Něco podobného se mi také svého času stalo s buchtami s tvarohovou nádivkou, která byla příliš řídká. Příště se ti určitě povedou.

 
daga
30 příspěvků 15.02.06 21:07
Triss

dno pekáčů mastím sádlem,omegou nebo olejem. Zatím se mě nestalo abych je potrhala.

 
Majda61
15 příspěvků 25.02.06 12:29
Buchty

Triss,všechny buchty peču na pečícím papíře trochu vymaštěném sádlem a nikdy se nepřilepí.Ať se daří!

 
Labužník Triss
160 příspěvků 26.02.06 21:22
...

s pecicim pappirem to budu v budoucnu delat, v te chvili me to nejak nenapadlo, ze by mohl byt problem

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.02.06 22:00
Buchty - Triss

Buchty peču v nerezovém pekáčku a taky ho vymastím máslem.
Buchty ale vyndávám úplně vychladlé.
Vlastně je v tom pekáčku skladuji a vyndám jen to co zrovna servíruju. Tak nějak si to totiž pamatuji z domu.
Studená buchta je asi pevnější než teplá.



 Váš příspěvek


 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru


Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz