Na Bistru je teď moc hezký článek od Vladky o tomhle patlalovi i s několika odkazy. Moc jsem se nasmála - vřele doporučuji.
Babicovy dobroty
Nemám Novu, tak som sa pozrela do Bistra a potom aj napr. na segedín alebo
tú plnenú papriku od mistra. Veľmi som sa pobavila a účel to splnilo.
Príjemný večer!
akosi mi uniká o čo ide, dievčence poraďte. Ja poznám pod týmto názvom voľakedajší podnik rýchleho občerstvenia.
se na Babicu podívat. Jeho vaření mě nijak nezaujalo, ale co mě
ohromilo, byla jakási jeho pomocnice (fanynka?) Ta totiž dostala za úkol
připravit salát z bílého zelí.
Zelí už bylo nakrájené, tedy ho osolili a pomocnice se chopila vidličky.
Mistr ji zarazil s tím, že to má promačkat ručně, což pomocnice
pochopila tak, že tam to zelí rukou čechrala a dumala, proč to nejde
vidličkou. Mistr si jí dále nevšímal a její počínání neopravil, takže
jsem řešila stejnou otázku jako ona.
to já právě vím. Jenomže to se musí pořádně promačkat. To něžné čechrání té pomocnice nemělo vůbec žádný efekt. To mohla klidně dělat vidličkou.
že Babica někdy vařil ve slušném podniku. Zná ho někdo z oboru? Nemá žádný grif, přešlapuje za sporákem jak medvěd a plácá blbosti. Nechápu, jak se tento člověk dostal do televize. Teď ho aspoň ostříhali a trochu učesali, ale i tak bych ho do kuchyně nepustila. Srovnávám třeba s panem Stupkou, který byl úžasně zručný, vždy vymydlený a rozuměl surovinám i klasické české kuchyni. Teď je vidět jen v reprízách na Primě. Přála bych si, aby měly televize šťastnější ruku při výběru kuchařských hvězd.
je pořad pro pobavení - když ho takhle berete, tak nejste zklamaní. A pár věcí jsem zkoušela - a bylo to dobré - je fakt, že jeho nejčastější úprava je smažení - bohužel my milujeme vše, co je smažené (vyprážené). Takže Babicovy dobroty je třeba brát jako zabávu nebo raději vypnout.
Tak nazývá Babicu Jana Kománková v dnešní příloze Lidovek Relax - gourmet. Hezky napsaný sloupek, je tam i o jeho profesní kariéře
když si uvědomím, kolik stojí vysílací čas a Babica tam předvádí sraženou smetanovou omáčku. Nejhorší je, že ho lidi berou vážně a vaří podle něho.
Já jsem podle něj zkoušela už několik receptů a bylo to dobré. Komu se to nelíbí tak se přeci nemusí dívat.
ale kdyby byl profík ve svém oboru, tak nedělá při vaření takové obrovské přehmaty a hlavně se tím živí a neprodává lyže !!!
nevíte, jestli bude Babica furt vařit na tom nádobí z panvicky.cz ? A máte s ním nějaký zkušenosti?