Díváte se na tenhle pořad? A taky vás tak zaujal? Mě udělal velkou
radost, třeba dojde alespoň k malé obrodě českých hospod.
Také by mě zajímalo, jak pokračují ty hospůdky, které se pokusit obrodit.
Třeba ta Slepá kolej. Znáte to tam někdo?
Ano, šéfe!
pořad sleduji, máš pravdu, zaujal mě. Nesouhlasím s Polreichem absolutně ve všem, ale v jádru ano. Kdyby pořad sledovali majitelé českých hospod, asi by si z něho mohli hodně vzít.
Jak pokračují které hospůdky? Ta první v Litoměřicích je prý na
prodej a nezměnilo se vůbec nic, restaurace a disco People nějak funguje,
synek tam byl zrovna minulý týden, prý už je dokonce zaskleno O restauraci
Drak nic nevím a Slepá kolej? Vím jen to, co jsem našla na netu - mají své
netové stránky
Zdravím
Alis
Tedy na netu, tv nemám a ni by mi tu nešla. Jeho přístup k surovinám by
si měl povinně natlouct do hlavy každý, kdo chce veřit ještě pro někoho
krom sebe.
Jenom k té naději, že něco obrodí české pohostinství jsem skeptická.
Myslím, že chuť většiny lidí je otupená a proto vyžadují umělá
dochucovadla a proto je hospody používají. Kdyby jim lidé vraceli polévky
chutnající masoxem a masa ochucená ketchupem, nevařili by z toho.
Tento pořad jsem ještě neviděla, ale co čtu Jak se vaří u Šroubka, se bojím zajít do nějaké restaurace. Bojím se, že budu velmi konfliktní…:-)
Ještě sem dám odkaz na stránky, kde je možné si přehrát díly Ano, šéfe z archivu : tady
děkuju za otevření tohoto tématu. Pan Polreich je prostě třída. Jeho pořad na Primě je moc pěkný
Povinně by ho měli vidět všichni, kdo otevírají nějaké pohostinské zařízení
… neboli podnik páně Pohlreicha. Byl jste tam někdo? Já ano, cca před půl rokem na snídani, byla tam strašná obsluha a průměrné jídlo. Podobnou zkušenost mají i jiní. Pan Pohlreich by si tedy měl zamést především před vlastním prahem.
musím se přiznat, že ten pořad není ani tak zábavný, ale tristní. Při posledním pokračování jsem měla dojem, jako kdybych se zúčastnila provozní porady střihnuté vytýkacím řízením. Považuji úroveň našich restaurací za děsivou - jsem nucena se tam stravovat na svůj vkus příliš často. Leta komentuji svým kolegům to, co je zde předmětem zábavy, že mi to už ani zábavné nepřipadá: kečup, obloha (zelný salát v omáčce mne vytočí pokaždé), Gordon blue x Cordon bleu, jídelní lístek jako román na pokračování, polévky a bramborová kaše z prášku, „kaťák“ atd., atd. V poslední době mne několkrát „nadchl“ talíř ze dvou třetin zaplněný americkými bramborami a z jedné třetiny směsí hrášku, kukuřice a dvou barev zelí. Navrchu trůnil plněný plátek masa - mimochodem velmi dobrý. Ale neměla jsem na talíři ani místo ho rozkrojit. Na té vrstvě brambor a (jak říká Pohlreich) „lebedy“ (a říká to i hůř) to opravdu nešlo. Mám pocit, že personál nemá vůbec profesionální čest a jedinou jeho snahou je být brzy „v balíku“. A nemyslím, že to ten pořad změní - vždyť by pan šéf měl po té ostudě spáchat profesionální harakiri, ale on hrdě podniká dál (a po staru!!!).