mno neviem, ale nedarí sa mi s pestovaním pažítky. Zasejem ju a vyklíči, to je všetko v pohode, ale potom, aj keď ju pravidelne zastrihávam, vyrastajú z nej len také tenulinké cíbiky(niťovky ). Podotýkam - slnko, teplo, vodu - t.j. „správnou péči“ má. Tak kde robím chybu?
...
Nezaléváš moc? Nebo faktor číslo 4 - půda - nemusí být eňoňuňo. A jestli jí máš v pokoji na okně, tak to bude taková pořád. Já jí teď koupila vzrostlou, dala jí za okno na jižní stranu a rostou mi tenčí listy než ty staré, původní. A vůbec, jak dlouho jí máš? Od jara ze semínek? Jestli jo, to může být prostě ještě malinká.
písala som o minuloročnej. tento rok som si ešte netrúfla…zalievala som ju myslím primerane, keďže bola na slnečnej strane a pôdu mala, hmm, takú zemitú, ale asi na túto sezónu skúsim za:,–(iť už predpestovanú a dať ju na menej slnečné miesto. Vlastne neviem aké by jej vyhovovalo viac.
…bude asi vždycky jemňoučká, jestli jí máš teda za oknem v bytě. Mamka jí má na zahrádce, svítí na ní celý den sluníčko a úplně normální…
zkušenost:
pokud jsem dal z venku dovnitř nevyrašenou pažitku – byly to nitě. –
ale stačilo dát ven zas roste…
pokud jsem ji nechal v zimě venku ve skleníku aspoň trochu vyrašit cca
5 cm - pak do tepla tak to bylo o.k.
si poněkud myslim že příliš tepla bude ten problém… hlavně
z počátku…
samuela: ja mam podbnu skusenost s pazitkou, ale uz som na to prisla. Pazitka je trvalka a prvy rok po vy:,–(be je velmi slaba a tenka. Druhy rok uz vyrastie normalna. Takto je to na zahradke, ako v kvetinaci neviem, asi by to chcelo zazimovat ju…
díky všem za rady, aj za podnety, ja pažítku pestujem na balkóne, ktorý je otočený na dosť slnečnú stranu, nezazimujem ju, jednoducho som ju po sezóne odstránila a tento rok sa chystám na druhý pokus - dúfam, že už úspešnejší…ale okrem iného vraj pažítka potrebuje stále vlhkú pôdu, možno aj to bol môj problém, že sa pri koreňoch príliš presušila. Uvidím, chystám sa tentoraz kúpiť si už predpestovaný korenáč a dám ho za okno tam, kde nie je celodenný hic.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz