...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
yanul
76 příspěvků 09.05.07 09:22
...

Souhlasím s příspěvkem. Jednou jsem četla v Ringu recept na univerzální uzeninu. Na 100 kg tam dali 22 l vody. Do toho sóju, rozšmelcované kůže, mouku, koření, u masa to sotva leželo. Moje dobrá známá mi říkala, že když se k nim po revoluci do masokombináru přijeli podívat Němci, že doslova zírali, z jakého kvalitního masa se dělají uzeniny. A pak je naučili ten trik s kůžemi a ostatními „zbytky“. Vzpomínám na šunkový salám, který se dříve mohl zabalit do papíru a byl skvělý. Dnes se může pomalu ždímat, stejně tak tzv. šunka dušená apod. Kdyby to nebalili do fólie, tak to papír nepřežije. A také když jsou tzv. slevy v marketech, tak to jsou uzeniny udělané na objednávku, z toho, co provozovna dá. Podle toho to pak také vypadá. Místo řezníků tam pracují chemici a alchymisté.

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz