...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník housenka02
609 příspěvků 12.02.07 03:44
...

Vždycky jsme měli rádi kuřata a pokrmy z nich, ale v poslední době se mi na nich něco nezdá a v zá:,–(ě nevím čím to je : už několikrát se mi stalo, že jsem zakoupila chlazené kuře a po tepelné úpravě bylo maso jakoby blátivé… markantní to bylo když jsem kuře pekla, lhostejno jestli vcelku nebo naporcované a to dokonce i při úpravě v pomalém hrnci.

Udělal jste někdo taky takovou zkušenost? A věděl by někdo čím to je nebo kde jsem udělala chybu?

Nebo že by to bylo tím, že kuřata se dnes krmí něčím jiným než dříve?

Nějak se mi pořád nechce se vzdát kuřecího masa…

Reakce:
karminek
757 příspěvků 12.02.07 12:31
...

Že to může být v krmné směsi kuřat je docela možné.Čert ví čím ty malý potvůrkz cpou.Ale taky se to někdy stane.

HelcaK
960 příspěvků 12.02.07 12:50
Bio kuře?

Co zkusit nějaký bio-chov, tam by to riziko podezřelých krmných směsí mělo být omezené na minimum, taky je to poznat na chuti. Ale zase je to dražší..

buraci
1136 příspěvků 12.02.07 14:50
Sedlacke kure

Housenko, kupuj Zlate kure nebo Sedlacke kure (maji je v Hypernove nebo v Tescu), cenove to nevychazi zas tak zle a chutovy rozdil je markantni. Jsou to kurata, ktera jsou krmena kukurici a doba jejich vykrmu je delsi, tudiz ma maso vetsi sanci vyzrat. Kurata z biochovu se u nas asi neprodavaji, protoze jejich cena se pohybuje okolo 500 Kc za kure bezne velikosti.
Blativost muze zpusobovat voda se soli a mozna jeste necim, ktera se do kurat pumpuje za ucelem zkrehnuti masa (prodavaji se treba krehke kureci rizky). Ale krmeni a zpusob zpracovani muze byt take na vine.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz