...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
milionka
8 příspěvků 02.02.07 13:20
...

Jé! Keli, proč to neuvaříte s manželem teď přes noc, ráno to jen vypnete necháte v hrnci a do oběda to bude ještě teplé. Zapněte si to na pomalo a ráno u snídaně to jen vypnete a hurá do města. Nevíte, kde je recept na to slibované rizoto? Mám ještě pár otázek, tak mi to prosím vysvětlete.
Velký hrnec má časování, tedy může natáhnout dobu vaření. Proč je nutno tuto dobu prodlužovat? Malý hrnec má buď vaření 4 hodinové nebo 8 hodinové a je asi tedy dostačující. Proč je tedy dobré ještě dobu prodlužovat? Teď budu kupovat malý hrnec. Velký bych i přes jeho lepší výbavu pro dva nevyužila. Nebo si myslíte, že by pro dva vařil dobře i velký hrnec kdyby se do něj dávalo malé množství teda tak půlkilo masa? Děkuji za odpovědi.

Reakce:
Tasma
415 příspěvků 02.02.07 15:21
Milionko,

Housenka svůj slib dodržela- již jsem Ti ohledně rizota odpovídala 27.1.
 TADY

Pokud se Ti zdá divné, že se Tvůj dotaz nebo odpověď nikdy neobjeví v tom daném tématu, bude to tím, že klikáš na"POSLAT NOVÝ PŘÍSPĚVEK tj. nové celé téma" vpravo nahoře , místo na „ODPOVĚDĚT NA TENTO PŘÍSPĚVEK“ vpravo dole.

Kely
186 příspěvků 03.02.07 08:02
ahoj milionko

Máš pravdu i tak by to šlo nechat hřát v k ránu a dopoledne, ale my jsme zvyklí tak, že buď já nebo manžel (kdo si odskočí dříve :-), budík si přesně kvůli tomu nenařizujeme )hrnec jen zapne a v poledne nebo dříve už jen PH sepne do té udržovací teploty.

Dobu varu - když jsem doma ale, snižuji dle potřeby, například když si myslím že už je maso měkoučké a není třeba vařit déle, tak hrnec vypnu. Protožečastěji volím z úspory času opačnou variantu, kdy nejsem doma a hrnec „vaří“, tak ho zapnu například na LOVE na 6h a vrátím se domů a vidím že to chce pokrm ještě tak hodinku, zapnu hrnec ještě na HIGH na hodinu.

Co se týká velikosti hrnce. My jseme tři, já s manželem a naše „rozežraná“ pubertální dcera, ale to zase takovou roli nehraje. Zase je to kvůli úsporám času. Zbytek omáčky..například guláše zavakuuji, v lednici mám takovou zónu kde je O stupňů a tam jídlo pár dnů uchovám (nebo zamrazím), no a když přijedu z práce, koupím v centru knedlík, nebo jen uvařím těstoviny a je večeře. Potom například mojí dršťkovou poléku (vařím jí z předvařených dršťek) má moc rád můj manžel, tatínek i tchán, tak jí navařím ve velkém a je to.
Hlavně vařím s láskou a když se mi chce, nebaví mě vařit denně, ani manžel to nechce, ptotože bychom byli za chvilku jak buřtíci.

Risoto budu teprve zkoušet, ale už teď se na něj těším.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz