Přeji příjemné dny a jdu k vám na poradu. Jsou rozdíly v jednotlivých značkách těchto hrnců co se týká kvality? Proč stojí hrnec z Bionaire 1800 korun a jiné přes 3 tisíce? Je to jen o designu nebo v čem to vězí že je bionaire laciný a jiné skoro jednou tak drahé? Jdu ho příští týden kupovat tak ať nenaletim. Stačí mi ten menší typ. Mimo Bionaire je možné ještě se někde v Brně podívat po jiné značce? Prosím dejte vědět do pondělka, ať dobře koupim. Chci ho kupovat v klasickém - kamenném obchodě či firmě, internetovému nakupování moc nevěřím.
mám koupit z bionaire nebo jiný?
Řekl bych, že je to jen otázka vzhledu. Vařit budou oba stejně. Jestli ale na něm potřebuješ kytičky, pak asi ten dražší. My máme ten menší z Bionare a naprostá spokojenost.
V bionare mají menší cca 3 l za 1800 a větší 6l za necelé 3000 kč.Po zkušenostech bych hledal hrnec se zabudovaný odloženým startem.
Mám ten menší z Bionaire a jsem s ním spokojená. Odložený start řeším časovací zásuvkou z elektra za stovku.
Tak asi to bude muset být jen ten bionaire já nic jiného nemohu nikde
objevit a zdá se, že ani nic jiného k prodeji nebude. Nebo snad někdo
někde našel malý hrnec s odloženým startem? Jestli ano, napište mi ten
odložený start by nebyl k zahození. Jinak když se nic s odloženým
startem nenajde tak to bude bioner.
A ještě otázka. Jde v hrnci vařit rizoto? S kým se mohu radit až
poprvé začnuv hrnci vařit?Nějak mi není jasné, když mám ráda v jídle
dost omáčky jak to udělat když se nemá dávat moc vody. Doufám, že mezi
vámi najdu dobrého rádce do začátečnických pokusů.
se určitě dočkáš. jinak doporučuji si dát do vyhledavače pod diskusními fóry odkaz pomalý hrnec a najdeš spoustu diskusních příspěvků, ve kterých najdeš radu a inspiraci.
tvůj dotaz mne inspiroval k docela zajímavému experimentu - vlastním pomalý hrnec už několik měsíců a jsem s ním nadmíru spokojená - vařila jsem v něm leccos, ale rizito mne nenapadlo, ikdyž ho máme velice rádi. Rozhodla jsem se na tvůj popud ho vyzkoušet v PH. Šla jse do toho s tím, že když se nepovede, tak jsou tu ještě dva psi, kteří ho přinejhorším sežerou. Nicméně výsledkem jsem byla ohromena - připravila jsem tak dobré rizoto, že bylo okamžitě snědeno a nyní snad poprvé lituji, že jsem si koupila tu menší verzi. Rýže byla krásně sypká, rizoto bylo pěkně barevné a ta chuť, ještě nyní ji mám na patře a už nyní vím, že kdybych nic jiného v PH nevařila, tak rizoto to bude vždy.
Co se omáček týká, tak tu připravíš jednoduše - dáš tolik vody kolik potřebuješ a jenom přidáš více zahušťovadla - polohr., hl. mouka, jíška, jak jsi zvyklá. Množstvím vody v receptech se neřídím. Vynikající jsou v PH také polévky, ty skutečně nemají chybu.
Recept na rizoto vložím odpoledne, nyní už nemám čas, peláším do zaměstnání…
Přeji ti hodně kulinářských zážitků a spokojenosti s PH.
Jak já se těším na Tvůj recept na rizoto!! Teď jdu experimentovat a
dělat v hrnci králíka, tak dám taky vědět jak to dopadlo.
Jinak na PH nedám dopustit, mám tu větší verzi a omáčky například ráda
zamrazuji, když není čas vařit, tak se potom jen vytáhnu sáček
z mrazáku a je.
Vaření zdar!!
prosím dokážeš popsat jak řešíš odložený start zásuvkou za 100 kč.Mám několik časových spínačů v podobě zásuvky,ale nějak mi to nejde.Prosím ,pokud jsi to talhle již řešila popiš nám to krok za krokem. např jestli nejprve programuješ hrnec a pak zásuvku ,nebo opačne.A hlavně jak udržíš naprogramovaný hrnec po přerušení elektřiny v časové zásuvce !!
Pokusím se. Nejdřív se podívej na obrázek, abys věděla o co jde: tady
Proti šipce nastav aktuální čas. Pak zamáčkni západky od - do po dobu,
kdy chceš vařit. Celou zásuvku strč do zásuvky. Do spínače zapni zásuvku
od hrnce a hrnec zapni. Nebo to dělám tak, že šipku dám na 1 a řeknu si,
že chci vařit 4 hodiny, tak zamáčknu všechny západky až do čtyřky. Je
to pro mě přehlednější, vím, jak dlouho vařím a nemusím to odečítat.
Bacha zádrhel pro mě bývá přepínač na boku, nikdy si nepamatuju, kdy je a
kdy není zapnuto. Takže to pro jistotu projedu kolečkem kolem dokola. Když
je zapnuto, svítí kontrolka na zásuvce.
Kdyby to bylo hodně nepochopitelný, tak tohle jsem opajcla z netu: Krokový
motor otáčí programovacím kolečkem, na kterém je po obvodu 98 západek,
každá západka představuje úsek 15 min. zamáčknuté západky určují
dobu sepnutí. Jedna otáčka trvá 24 hod. Na stupnici 1 až 24h si
nastavíme čas zapnutí spotřebiče zamáčknutím potřebných dílků, pak
otáčíme kolečkem a proti šipce nastavíme aktuální čas. Tím je vše
nastaveno. Přerušit program můžete přepínačem na boku.
Tak snad jsem na nic nezapomněla, kdyžtak napiš - to víš, návody, to je
moje. Tak hodně úspěchů při vaření.
děkuji vyčerpávající.Asi však mluvíme každý o něčem jiném.zřejmě používáš HRNEC ,který NEMÁ možnost nastavit délku vaření. já ano.Vložím ingredience, nastanvím délku vaření, silně nebo slabě a jdu od toho.Ty zřejmě strčíš hrnec do zásuvky a bez spínacích hodin musíš hlídat čas.Já pokud nastavím hrnec a použiji tvou metodu ,nic se neuvaří protože přerušením obvodu se vymaže naprogramování HRNCE. proto mi bylo divné ,že to tak suvereně radíš.A proto jsem doporučoval odložený start programovatelného hrnce.(mám mimo jiné i elektrotechnicé vzdělání. rozpor je snad vyřešen??
Já Ti nějak nerozumím…ty přeci nepotřebuješ žádný časový
spínač, když máš ten větší hrnec, kde si můžeš nastavit nejen
odložený start, ale i délku vaření.
A kdyby jsi chtěl používat časovač, tak myslím, že když nebudeš nic
programovat na hrnci, tak to musí přece jít.
Ráda bych věděla, kde najdu to božské rizoto co zkusila tento týden
jedna naše diskutující?
Marmeladko
děkuji za popis časovací zásuvky a jak s ní, hodně mi to bude pomáhat ze
začátku než si zvyknu.
Opravdu nikdo milí přátelé nenašel malý hrnec i s odloženým startem a
možností programování délky vaření?
Pokud o něčem takovém víte dejte mi to vědět ať si to dobře koupím.
Ten Bionaire hrnec se po těch čtyřech respektive osmi hodinách sám už jen
temperuje? Nebo se vypne úplně do stavu klidu?
Jsem na ten recept rizota nesmírně zvědavá, zvlášť jak mám řesně
odvážit vodu, abych neuvařila z rejže kaši. To bude první co udělám.
Jsem ráda, že to tu některá z vás děvčata vyzkoušela. Zdravím a
prosím kdybyste někdo věděl o malém programovatelném hrnci tak
napište.
To je právě ono ,mám větší hrnec.Ano mohu nastavit délku vaření i dvě intenzity ,ale NE odložený start.Hrnec NEMÁ timer.Tedy nastavím vše , ale vzápětí začne odpočítávat čas.Po uplynutí natavené doby hrnec automaticky přepne na temperování.zdá se ,že používání externího časového spínače je výhodnější ,leč u tohoto (mého typu hrnce )nepoužitelný.Použít obě kombinace je technicky nemožné.pokud se přeruší přívod el.smaže se nastavení na hrnci.
tak zkus nijak hrnec nenastavovat, pouze zapnout , pokud to jde a dát do zástrčky přes ten nastavený časovač…jdu se mrknout na nějaký návod na ten velký hrnec.
no jasně, ž to jde:
ZDE
Jen nastavíš požadovaný výkon a ostatní zařídí časovač
Jak nastavit časovač ,to tu jak víš, zcela dokonale popsala marmeládka.
Ahoj mám stejný hrnec jako učitelas - Bionare SCC 600l a teď jsem prozkoumala návod, jestli mi něco neuniklo atd.. i s manželem a musím mu dát za pravdu, žádný „odložený start“ tento hrnec nemá. Jde nastavit jen dobu vaření, ale ne kdy se má hrnec zapnout. Takže nastaví se doba vaření a hrnec hned začne pracovat, ale na dobu kterou tam naprogramuji. No a vypne se sám a automaticky se přepne na udržování teploty pokrmu až do doby kdy ho já vypnu. Ćasovačem koupeným by se přerušila dodávka proudu do hrnce a tím pádem nesepne. Ćasovač zakoupený zvlášť lze tedy použít u typu hrnce 37401l. Teď jsem to taky konečně pochopila .
nejde to!!!! Když ho strčím do spínací zásuvky a ta zapne nic se NESTANE protože čas se musí nastavit na hrnci a ten musí být pod napětím.Pokud čas nenastaví bude tam blikat asi pět kontrolek ale vařit nezačne.Mám typ SCC 600.Holky fakt to nejde.A pro milionku : pokud chceš odložený start NEKUPUJ SCC600 .Howg
Tak jsme každý opravdu mluvili o něčem jiném. Snad tedy můj návod pro použití časovače bude k dobrému někomu jinému.
určitě, nikdo by nepopsal práci se spínačem lépe a je to přesně na ten menší hrnec kde se dá časový spínač využít. Vaření v PH zdar!
ale nedalo mi to, a napsala jsem prodejcům těch hrnců, abych se zeptala,
jak to vlastně je. Kely a Ucitelas - máte pravdu. Bohužel to nejde. Potvrdil
mi to pán z firmy Pelia na Slovensku a dušička má konečně pokoj. Dokonce
už není platný ani odkaz na stránku, kam jsem odkazovala a kde bylo
doporučení stejně jako ho mají u malého hrnce, na používání časového
spínače. Již jsou stránky předělány, protože spínač prozatím není
možné používat.
Abych to nemusela vysvětlovat, posílám odpověď odborníka :
Dobrý deň ,
pomalý hrniec Rival SCC600 I má časový spínač v sebe. Ten vie však
hrniec iba prepnúť zo stavu varenia do stavu udržiavania tepla. Nevie
zapnúť varenie z časovým odstupom.
Hrniec má dotykové tlačítka, nemá mechanický prepínač ako hrniec, ktory
máte doma.Preto, ak chcete hrniec zapnúť, treba prstom stlačiť Štart.
Z toho vyplýva, že dodatočný časový spínač nie je schopny zapnúť
hrniec. Je schopný ho iba vypnúť.
Avšak mám pre Vás návrh. Uvedený hrniec sa pokúsime upraviť tak,
aby bolo možné ho zapnúť cez externy časový spínač.
Pretože je to fakt, že táto možnosť bude ľuďom veľmi chýbať.
Keď budeme s úpravou hotoví, ozvem sa Vám. Úpravu vidím tak do dvoch
týždňov.
Samozrejme záruka úpravou nebude dotknutá.
Prajem všetko dobré.
Internetový obchod Pelia
pelia@pelia.sk
www.pelia.sk
---------------------------------------------------------------------------
To jen tak pro zájemce o úpravu hrnce Bohužel je to na Slovensku, a jak to bude
u nás, jestli v našem obchodě budou chtít také tak vyjít zákazníkům
vstříc, to opravdu nevím.
Lidičky právě jsem dala suroviny do mého hrnce a manžel ho musí v 5 ráno zapnout (dle daného receptu), aby byl v poledne oběd ach jo, spínač by bodnul. I tak jsem ale z hrnce nadšená, pojedeme dopoledne nakoupit a oběd se udělá sám a dietně Ucitelas budeme čekat co nám hodná tasma zjistí viď…
tak jsem si ho dnes taky objednala a už se těším až budu poprvé vařit bude to od firmy Rival 3,5l
Ahoj,
vážně přemýšlím o koupi PH, a mám 2otázky pro vás vlastníky PH:
- Změřil jste někdo spotřebu el.proudu/cenu při vaření v PH?
Mám totiž plyn.sporák a takže elektřinu mám drahou. PH chci především pro každodenní přípravu rýže a masa/každodenní strava kulturistů/, abych si konečně po 2 letech ranního vstávání=ranního vaření, aby si syn svoje kuturistické jídlo mohl vzít s sebou do školy/mohla zase tu hoďku ráno přispat
Ráda bych přitom věděla, jestli to není žrout na elektřinu.
2)Vejde se do toho menšího PH Rivalu(3,5l) 500g rýže a 700g masa, nebo budu muset koupit ten větší?
Děkuju moc předem za odpovědi.
Rival uvádí příkon malého hrnce 210W a velkého 270W. Co se týče toho
obsahu, tak bych řekla, že tebou uváděné množství surovin se vejde do
malého tak akorát.
Já, když jsem se rozhodovala pro velikost hrnce, přeměřila jsem si , jak
velký je obvykle mnou vařený objem jídla a rozhodla se pro malý. Prostě si
přeměř objem hrnce, který obvykle vyvařuješ a máš rozhodnuto.
Přeji ti hodně radosti při vaření v pomalém hrnci, respektive v čase
jím uspořeným.
Máme ten menší a za 4.5 hodiny spotřeboval 820W. Není to žádná závratná spotřeba. Ono to vypadá děsivě, když se řekne, vařím 4.5 hodiny, ale těch 820W je cca 3.5Kč.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
