Recept Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

(Hodnoceno 4x) Pampeliska191 Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Postup

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu vymastíme tukem nebo vystříkáme olejovým sprejem. Do středně velké mísy prosejeme mouku, přidáme skořici, prášek do pečiva a sůl. Část této moučné směsi (asi 3 polévkové lžíce), vysypeme na pokrájená jablka a dobře protřepeme, aby se jablka obalila moukou. Do středně velké mísy s moučnou směsí přidáme 200 g hnědého cukru, olej, 200 g normálního krystalového cukru, vajíčka a 3 ČL vanilkového extraktu. Tyto ingredience mícháme v elektrickém robotu do zhoustnutí (asi 4-5 minut), a postupně přidáváme zbylou moučnou směs. Ručně vmícháme do ušlehané směsi jablka obalená v mouce a nahrubo posekané ořechy. Můžeme přidat i máčené v rumu hrozinky nebo kandované ovoce. Vložíme hotovou směs do připravené vymaštěné a vysypané formy a pečeme asi hodinu. Špejlí zkoušíme dobu pečení. Karamelová poleva: Rozpustíme máslo na pánvičce při střední teplotě, vešleháme cukr a pak mléko. Šleháme tak dlouho, dokud není cukr rozpuštěný a karamel hladký. Šleháme od bodu varu (asi 5 minut). Pak vešleháme taky 1 ČL vanilkového extraktu. Čtvrtinu této karamelové polevy nalijeme na teplou bábovku ještě ve formě a necháme asi 15 minut vsáknout a vychladnout. Pak bábovku z formy vyklopíme na talíř a celou ji polijeme zbytkem karamelu. Necháme vychladnout nejméně hodinu. Nejlépe je hotovou bábovku přikrýt formou a nechat ji do druhého dne. Tento recept mám od přátel z Ameriky. Zatím jsem ho nezkoušela, ale chutnala, když jsme byli u nich na návštěvě. Musím říct, že toto byla snad nejlepší bábovka, jakou jsem kdy jedla. Zatím přikládám jen obrázek bábovky, kterou jsem u nich vyfotila. Pokud se mi podaří sehnat v Americe originální formu, tak bábovku znovu vyfotím a pošlu. Tento recept jsem překládala z angličtiny, tak doufám, že bude všechno O.K. Vyzkouším a poreferuji, popřípadě upravím. Pokud se někdo pokusíte ji upéci dříve jako já, budu moc ráda, když napíšete jaký byl výsledek. Dáte mi zapravdu, že je vynikající.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 30.01.04 vloženo
  • 47187x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g mouky
  • 2 ČL mleté skořice
  • 1 ČL baking soda (prášek do pečiva)
  • 1 ČL soli
  • 500 g jablek (oloupané vyjádřené a pokrájené na 1cm kostky)
  • 200 g zlatý hnědý cukr
  • 3,5 dl rostlinného oleje
  • 200 g normálního krystalového cukru
  • 3 velká nebo 4 střední vejce
  • 3 ČL vanilkový extrakt
  • 100 g ořechy pecans (na hrubo posekané)
  • můžeme přidat hrozinky nebo část kandovaného ovoce
  • taky můžete přidat trošku perníkového koření
  • Karamel:
  • 125 g másla
  • 200 g hnědého cukru
  • 0,5 dl plnotučné mléko
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

esk 28.5.16 17:02

Tak jsem si konečně udělala radost, koupila si takovouhle krásnou formu a hned ji zajela.
Ubrala jsem trochu cukru, jablka byla omylem na plátky (nějak jsem se zamyslela se struhadlem v ruce), koření do perníku nemám, ale přesto je výborná.
Jen jsem si ji představovala tmavší. Asi to koření do perníku?

Odkaz na uvaření

Ala_V 10.1.16 10:15

Před 2 lety mě na tuto bábovku upozornila Jolana, od té doby byla v Chci uvařit. Nemám tak velkou bábovkovou formu, takže jsem to dala na plech. Když jsem dělala těsto, vše jsem přisypala a přilila k moukové směsi, takže to skoro nešlo míchat, naředila jsem to trochou mléka. Bylo to hodně husté, takže jsem se bála, jak to dopadne. Jablka to nadlečila a pak sirup, do kterého jsem dala víc mléka, než je v receptu, to krásně zvláčněl. Zapomněla jsem na ořechy, ale i tak to bylo výborné. Podle mého názoru stačí do těsta polovina cukru. Dala jsem kolem 250g a příště ještě uberu.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Andik 8.10.11 17:51

Asi už jsem zapomněla, jak je všechno v USA obrovské, formu na bábovku jsem si tam odsud nedovezla, takže jsem musela těsto rozdělit, půl těsta do bábovkové formy a druhou půlku do formy na dort. Upřímně, když jsem viděla konzistenci těsta, nevěřila jsem, že se to upeče, ale výsledek je ohromný! Karamel byl skutečně moc hustý, takže to chtělo víc naředit, ale jinak také moc dobrý. Celkově jsem do těsta dala jen 20 dkg cukru, dosladí to ta poleva.

Odkaz na uvaření

wydra 15.9.11 17:53

Odkaz na uvaření

rerrezza 15.6.11 09:38

Výborné!

Stránka:  « Předchozí 1 2

Diskuse k receptu Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Znova upecena, vonavunka a aj na pohlad rozpravkova aj ked je v obycajnej babovkovej forme..... je to lahoda v tej zime… len oleja som zacala davat menej ( 2 dcl ) a aspon pre nas je takto este lahodnejsia- je to dobrota. Vdaka…

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Jen dodavam, ze je ten katedralovy deseign neni dole u okraju, ale je nahore na dilkach.

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Ucinila jsem objev v Praze - Pruhonicich v obchode KIKA - maji silikonovou formu „Katedrala“ na tuto babovku - ba co vic maji tento design i v chlebickove forme a v nekolika velikostech. Je to silikonova forma, barvy palene cihly a pokud se nepletu tak je to australske vyroby (za to, ale ruku do ohne nedam). Cena se pohybuje okolo 400-600 KC. A bohuzel budete asi muset mit stesti - protoze tenhle design je porad pry vyprodany ( informovala jsem se pi. prodavacky). Ja tam taky skocila po poslednim kousku na velkou babovku. Formu jsem tam koupila ted v srpnu. Maji tam od teto firmy i jine designy, ktere jsou taky pekne, ale Katedrala je Katedrala !

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Valinko, moje dcera ji sháněla i ve Francii…ale bohužel…ani malá, ani velká forma…ale zato si přivezla nádhernou zapékací formu nízkou na koláče. A v ní, když si přijela pro synky, moc dobrý pudinkový koláč. Protože nás byl plný barák..koláč jsem nestačila vyfotit..tak příště.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Draha Vali, je dobre, ze mame dake sny. Ak by neboli, o com by sme snivali ? To uz by nebol potom zivot, mat vsetko a vlastne nic…

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie - ach jo

tato bábovková forma je můj sen a asi nesplnitelný, kdyby se tady tak dala koupit, nevíte někdo, kde ji sehnat? :-(((

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Piekla som ju v normalnej babovkovej forme. Skus ju , naozaj je vynikajuca a vlacna. Presne taka aky ma nazov. Mozno zabudli napisat, ze je aj vonavaaa.. Trochu som si nevedela predstavit ten olej a brown sugar , vajicka ako sa to vyslaha dokopy, ale naozaj za zopar minut sa vyslahal husty krem. A myslim, ze ta teplota zalezi od typu sporaka.

Machnacanka
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie - Jolanka

Piekla si to v normálnej babovkovej forme, alebo máš tú špeciálnu? Páči sa mi recept, ale bojím sa, že z normálnej babovkovej formy by mi pretiekol.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

chybějící obrázky z receptu:

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Upecena, zjedena ! Taka dobrota dlho nevydrzi. Dokonca aj nasa americka navsteva sa oblizovala a pytala recept. Mysleli si, ze je to daka slovenska specialita… Dakujem za recept aj dievcatam za pomoc najst recept .
Pozn. : Je aj rychla , piekla sa mi 40 minut, jablcka som nastruhala na hrubo, nemala som ani mandle ani orechy tak som nedala nic!

viktorka11
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie - Alco

mne ji priveze pritel ze statu a tam stji asi 20dolaru. Kdyz videla jeho sekretarka, co objednava, tak ji chtela taky a je z ni nadsena…a kdyz mas neco tak hezkeho a uzasne dobreho doma na stole, tak to za to proste stoji :-) Hezky den!
p.s.: kdyby ji nekdo chtel, tak neni problem.Steve se bude stehovat a bude posilat kontajner, takze mista na babovkove formy bude vic nez dost :-)

alca
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie-Viktorko11

Musim se smat, ale prave tato babovka mne prinutila si koupit podobnou formu, ktera mimochodem neni nejlevnejsi, ale pochvaly stoji za to ;-))

viktorka11
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Babovka je opravdu moc moc dobra a priste uz ji taky budu moct pect ve forme katedraly, kterou jsem proste musela mit :-) Diky za vyborny recept!

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

tak jsem si zopakla uspech, ale oj oj, nejak jsem se prehlidla a nalila jsem do karamelu 500ml mleka ne 50 ml mleka, ale vysledek je stejne dobrej, jenom sla pulka karamelu do stoky :) ale nevadi. babule je chutna a stoji za to.

alca
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Vcera jsem ji zkusila z polovicni davky,sklidila jsem jen komplimenty jak od rodiny,tak od navstevy.priste pecu jen plnou davku.

Labužník yaya02
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Tak jsem ji dnes vecer zkusila a take jsem karamel udelala prilis husty. Nicmene s nim slavim VELKE uspechy i presto. Udelala jsem ho z cukru krystal a zustaly v nem male nerozmichatelne hrudky, ktere muj velmy zmlsany muz povazoval za kousky orisku a strasne tu polevu vychvalil. ;)

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie - jeste jednou

Pampelisko, prisel kamarad, co jsem jim odnesla zachranenou pulku babule, vratit podnos. Ptam se, jak jim chutnalo. Rika: „Ta babovka byla vynikajici, to nahore byl nejakej karamel? Nejvic mi chutnalo, ze byla takova vlhka…“ Smala jsem se jeste pul hodiny. Coz, dle studii, prodluzuje zivot o dva roky. Tak ti dekuju za extra dva roky sveho zivota. :)

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Pampelisko - babovku jsem upekla predevcirem kamaradce, ktera se vratila po operaci z nemocnice. A skoro jsem ji ani nemela co odnest!!! to byla takova dobrota, nam nam, neni divu, ze mam dve kilca navic ;) Jenom ta forma mi chybi… delala jsem to do obycejne babovkove formy a ten efekt pro oko samozrejme neni stejny… mozna bych priste zkusila ty jabka do testa nahrubo nastouhat, takhle nam vypadavaly kousky jablek, bylo to moc dobre, coz o to, ale trochu se to rozpadalo.
Pouzivala jsem jenom hnedej cukr, zadnej bilej, a vysledna barva byla krasne hneda.

DEKUJEME, razem se stala nesmirne oblibenym receptem

Alu
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Pam, že váháš, určitě bych Ti pak dala i s sebou, pokud by návštěva, která ji tu spapala nebyla rychlejší :-))

Pampeliska191
1075 příspěvků 23.8.04 04:53
Alusko, bravo!!!!!

Zdravim Te a dekuji za informace v prispevku.
Jsem rada, ze vam babovka chutnala. Ja se uz taky konecne odhodlam ji vyzkouset, kdyz uz mam tu formu. Jen si na ni vzpomenu, tak se mi sbihaji sliny.
Skoda, ze bydlis tak daleko od nas, urcite bych prisla na kavicku a dala by jsi mi ji ochutnat????
Mej se hezky-ahoj

Alu
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Tak jsem jí včera upekla. Je moc dobroučká a už není, je spapaná :-). Pár postřehů: neměla jsem hnědý cukr, tak jsem dala bílý, myslím to nic na chuti nezměnilo, nelekněte se, to těsto vypadá dost tuhý, a když se upeče má takovou .. no, jinak to nejde říct .. vyblitou barvu. Ta bábovka totiž ztmavne až vsáknutím karamelu.
Při přípravě karamelu normálně míchejte vařečkou, vzala jsem to šlehání doslova a šlehala metličkou, takže v krajích, kam se nedostala, se to připalovalo. A hlavně, nedejte na to, kolik je psáno mléka a přilévejte podle potřeby, já zpočátku nepřilévala a vzniklo mi něco v konzistenci drobenky, ale přilitím mléka se to povedlo dát do pořádku. Tu polevu udělejte dost řídkou aby se dobře vsákla, mně by bývalo neškodilo, kdyby byla trošku řidší, část se mi jí vůbec nevsákla a ztuhla na povrchu.
Takže pečte až se z Vás bude kouřit!! Fakt je moc dobrá (ten karamel taky, pozor na mlsouny aby ho nezblajzli než ho nalejete na bábovičku :-).

Pampeliska191
1075 příspěvků 21.8.04 02:18
Alusko

Ty jsi neverici Tomas, ale ja na tu babovku koukala na stole u nasich pratel a taky jsem ji jedla. Obrazek, ktery vidis u receptu jsem vyfotila ja, takze tak presne vypadala. Recept jsem obdrzela v anglictine a bylo mi receno, ze presne tak byla tato babovka pecena. Budu moc rada, kdyz nam das vedet, jak jsi dopadla a jaka babovka byla???? Uplne nejlepsi by bylo, kdyby jsi svuj vyrobek vyfotila a poslala nam. Tralalala uz se moc tesim - ahoooooj

Alu
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampelišíčečko

Tak dobře, ty přelož a vyzkoušej nové receptíky a já vyzkouším tuhle bábovici a napíšu, jak dopadla, ale asi až v neděli a jestli tu okolo seženu hnědý cukr… Přišlo mi, že jen z cukru a skořice ta barva nemůže být, tak asi jo … a promiň mi mé pochybnosti, já jsem většinou velmi důkladná pouštím-li se do neznámých vod.

Pampeliska191
1075 příspěvků 20.8.04 17:18
Alusko

Neni to fotkou, ta babovka je skutecne takove barvy. Muze to byt pribarveno skorici, zlatym hnedym cukrem,pernikovym korenim a taky tim karamelem.
Ja se na ni taky chystam, ze ji upecu, kdyz uz mam tu formu, jenze ted prave prekladam z anglictiny dva dalsi recepty a rada bych je v teto forme taky vyzkousela. Nemyslim si, zeby babovka nesla vyklopit, pokud te karamelove polevy tam nalijes jen ctvrtinu. Nechej ji pak vychladnout. Jakou budes pouzivat formu-silikonovou nebo normalni?
Alusko, skutecne je ta babovka moc dobra, nam moc chutnala.
Ahoj a preji Ti pekny den

Alu
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Pampeliško, po úspěchu s Tvojí mrkvovou bábovkou se chystám na tuto. Ale mám otázečku, když to upečené v té formě poleješ tím karamelem, jde to pak vůbec vyklopit? Já se bojím, že mi to nepůjde. A ještě, ta bábovka vypadá hodně tmavá a v ingrediencích jsem nenašla nic, co by ji takto obarvilo, že by ten karamel nebo je to fotkou? Moc díky za odpovědičku. Tvoje Alu§ka

Pampeliska191
1075 příspěvků 29.7.04 10:39
Dekuji predem

Ahoj devcata.
Moc vas zdravim vsech z Kanady. Predem vam jiz dekuji za nabidku prekladu. Brzy po mem navratu vas poprosim o spolupraci. Nezlobte se, ze nejsem schopna vam napsat mail, ale verte mi, jsem moc zaneprazdnena, spavam denne 4 hodiny.
Trikolko, adresu na ty formy Ti urcite poslu. Devcata, ja uz se pomalu chystam k navratu domu a co nejdrive se vam pak ozvu. Uz se na vas tesim, Ahoooooooooj

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Ahoj Pampelisko,
jsem moc rada, ze jsi svoje vytouzene babovkove formy sehnala. Tudiz ted budes jenom pect a pect a take varit a zkouset nove receptiky. Ja take pomohu s prekladem. Nejsem sice profik, ale anglictinu s oblasti kucharske bych zvladla.
Preji prijemny pobyt v Kanade, pozdravujeme celou Tvoji rodinu a Pegynku.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Pampeliško!
Moc zdravím Tebe i celou rodinu v daleké Kanadě. S překlady Ti samozřejmě pomůžu, zdá se, že s Tříkolkou vytvoříme výkonné duo :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Zase jsem po čase zavítala do města a tyto krásné formy jsem tam viděla. Jediné co mi zkazilo radost byla jejich cena. Nejsem takový nadšenec do pečení, ale přesto bych přivítala názor na tyto formy. Stojí za to?

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Pam to je nádhera!!!!!!!!! Předpokládám, že to chutná stejně dobře, jako to vypadá :o)))

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Pampelisko, klidne ti taky rada pomuzu prekladat, me to bavi (zvlast u receptu). A rada bych se take zeptala, kde jsi ty formy sehnala, taky chciiiiii. :) dekuju (vypada to totiz nadherne)

Pampeliska191
1075 příspěvků 26.7.04 11:25
Pochlubim se

Hura!!!! Konecne se mi podarilo sehnat tuto babovkovou formu kathedralu, po ktere jsem touzila. Taky se mi podarilo sehnat formu slunecnice. Jsou to formy jakoby z tezke litiny, ale jsou super. Hned jsem je otestovala. Mam pro vas taky dost novych receptu, ale musim je nejdrive prelozit z anglictiny.
SNEHURKO, pomuzes mi s preklady, prosim????? Dekuji predem

Vložit nový komentář
Stránka:  « Předchozí 1 2

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz