Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do misky dáme cukr, celá vajíčka a vodu a vše vyšleháme do husté pěny. Pak opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva a vše vylijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech nebo kulatou koláčovou formu. Poklademe ovocem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem. *Tip:* Místo višní můžete použít jakékoli sezonní ovoce. Čerpáno z časopisu Ano.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Višňová bublanina
Esme, tady višně také nevidím, ale jahod tu máme dost… také to není špatná bublanina.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
díky. Zkusím to s těmi kompotovanými. Čerstvé višně jsem tu ještě neviděla.
Nebo musím počkat až pojedu na výlet na Tasmánii.
Esme…vajíčka se váží před rozbitím, kompotované můžeš také, ale není to tak dobré jako z čerstvých, kde je krásná červená šťáva, z naložených je bublanina mdlá…ale to je jen můj názor a chutě.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
hned dvě otázky:
Je možno použít kompotované višně?
Ta vajíčka se váží před rozbitím nebo po něm?
Vladko, je to fakt odzkoušené…
Buráci…povede, není tuhá…protože vše zpracovávám v robotu, voda je vlažná a přidává se po částech až do vyšlehaného cukrovo-vajíčkového základu, pak stejným způsobem, jak popisuje Vladka, jen některé ovoce obaluji před vložením polohrubou moukou, aby nekleslo na dno a nepřipalovalo se. Pokud jde o mouku nejlepší je 00. Vladka napsala, já přihodila, ale jinak každý si může pracovat s receptem jak chce on sám.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo, fakt to bez prasku vybehne jako bezna ceska bublanina? Ja mam recepty na bublaniny bez prasku, ale ty pak chutnaji a vypadaji jako bublaniny francouzske (clafoutis), to znamena, ze jsou dost hutne, a priznam se, ze mi moc nechutnaji.
Bedlí, děkuji, to je bezva informace i v případě, že nebude prášek do pečiva po ruce. ;o)
Mám úplně stejný recept z 60-tých let od Jarky Černohorské, prášek do pečiva tam nemusí být, to jen pro ty, kteří prášek do pečiva nemusí, bublanina se povede.