Recept Višňová bublanina

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do misky dáme cukr, celá vajíčka a vodu a vše vyšleháme do husté pěny. Pak opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva a vše vylijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech nebo kulatou koláčovou formu. Poklademe ovocem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem. *Tip:* Místo višní můžete použít jakékoli sezonní ovoce. Čerpáno z časopisu Ano.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 21.02.07 vloženo
  • 27177x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vajíčka
  • kolik váží vajíčka, tolik hladké mouky
  • stejně tak pískového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 PL vody
  • 200 g vypeckovaných čerstvých višní.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Višňová bublanina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Višňová bublanina

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Višňová bublanina

Esme, tady višně také nevidím, ale jahod tu máme dost… také to není špatná bublanina.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Višňová bublanina - Bedlo,

díky. Zkusím to s těmi kompotovanými. Čerstvé višně jsem tu ještě neviděla.
Nebo musím počkat až pojedu na výlet na Tasmánii.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Višňová bublanina

Esme…vajíčka se váží před rozbitím, kompotované můžeš také, ale není to tak dobré jako z čerstvých, kde je krásná červená šťáva, z naložených je bublanina mdlá…ale to je jen můj názor a chutě.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Višňová bublanina - Bedlo,

hned dvě otázky:

Je možno použít kompotované višně?
Ta vajíčka se váží před rozbitím nebo po něm?

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Višňová bublanina

Vladko, je to fakt odzkoušené…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Višňová bublanina

Buráci…povede, není tuhá…protože vše zpracovávám v robotu, voda je vlažná a přidává se po částech až do vyšlehaného cukrovo-vajíčkového základu, pak stejným způsobem, jak popisuje Vladka, jen některé ovoce obaluji před vložením polohrubou moukou, aby nekleslo na dno a nepřipalovalo se. Pokud jde o mouku nejlepší je 00. Vladka napsala, já přihodila, ale jinak každý si může pracovat s receptem jak chce on sám.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Višňová bublanina

Bedlo, fakt to bez prasku vybehne jako bezna ceska bublanina? Ja mam recepty na bublaniny bez prasku, ale ty pak chutnaji a vypadaji jako bublaniny francouzske (clafoutis), to znamena, ze jsou dost hutne, a priznam se, ze mi moc nechutnaji.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Višňová bublanina

Bedlí, děkuji, to je bezva informace i v případě, že nebude prášek do pečiva po ruce. ;o)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Višňová bublanina

Mám úplně stejný recept z 60-tých let od Jarky Černohorské, prášek do pečiva tam nemusí být, to jen pro ty, kteří prášek do pečiva nemusí, bublanina se povede.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz