Recept Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické
esmeralda Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
V míse smíchejte zeleninu, ústřicovou omáčku, sezamový olej, cukr a rybí omáčku. Plátek rýžového papíru namočte na pár vteřin do horké vody. Po změknutí položte na stůl, položte na něj porci zeleninové směsi a zabalte do roličky. Tento proces ještě 17x opakujte. Na misku nalijte thajskou chilli omáčku a roličky v ní máčejte a konzumujte. Poznámka: máte-li uvařené krevety, můžete vždy 2-3 přidat do roličky před zabalením. Jelikož je rýžový papír průhledný, tak to nejen náramně chutná ale i hezky vypadá. Domov těchto roliček je Vietnam.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
- 28.04.06 vloženo
- 41556x zobrazeno
Čas přípravy
- 15 minut
Ingredience
- 6 hrnků zeleniny nakrájené na úzké proužky (jakákoliv kombinace následujících: mrkev, okurky, cuketa, čínské zelí, jarní cibulka, cibule, lístky koriandru nebo vietnamské máty)
- 3 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky (tu si prosím pečlivě odměřte, pár kapek navíc může pokrm pokazit)
- trochu nastrouhaného palmového cukru (lze nahradit hnědým)
- 18 plátků kulatého rýžového papíru
- sladká thajská chilli omáčka na namáčení
Doporučená příloha
Nemusí být nic, ale kousky čínského BBQ vepřového to jistě nepokazí
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku14.5.16 14:05
Tento recept míváme poměrně často - je to asi nejlepší varianta
závitků v rýžovém papíru co znám…
Dnes jsem si dovolila experimentovat a nebudu to dávat jako samostatný recept,
když je to velmi podobné tomuto našemu oblíbenému:
Balení a smažení je stejné Já to mám dokonce i ráda smažené na másle
- těm konečkům to dodá daleko lepší „šmak“ než na oleji, který já
osobně moc nemiluji.
Náplň dnes tedy takto:
Na másle podusit směs pokrájené červené cibule, nastrouhaného tuřínu,
naložená zrna kukuřice, kostičky tofu, rajčat a papriky.
Směs vydusit do „sucha“a do měkka.
Osolit stačí lehce, žádné jiné koření ani omáčky jsem nedala -
výsledkem byla moc dobrá jemná chuť.
Už se těším, až začne na zahradě dozrávat naše zelenina a dáme si
zase originál od esmeraldy - přišli jim na chuť i zavilý odpůrci
zeleninových jídel, a to hlavně díky nápadu bedly v jejím uvaření - ten
gril je super nápad, loni jsme měli tuším dokonce třikrát
7.6.10 00:00
Závitky dle receptu jsem už nestihla nafotit, zbytek jsem vyzkoušela co to udělá, když je dám na gril, jo dobrý. Určitě nebyly naposledy.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviDiskuse k receptu Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické
5 příspěvků 25.12.11 10:18
Ve Vietnamu se jí i zdravá, vegetariánská verze - letních závitků. Doporučuji vyzkoušet.
nespálí, ten gril je elektrický a má i kousek plochého tálu kde jsem to vyzkoušela, naopak jsou velmi křupavé a s tím pivem … ještě lepší. Jen musím podotknout, že předtím jsem tam grilovala krkovičku a a ta zanechala trochu mastnoty. V pivu jsem rýžové placky máčela kolem 1 minuty. Ty nízkokalorické jsem dělala pro dceru, moc si je pochvalovala nejen ona, ale i kluci, to dospěláci … samo, že maso. Tak ještě jednou dík za rozšíření jídelníčku.
4812 příspěvků 6.6.10 10:36
grilovat by mě nikdy nenapadlo. Ten rýžový papír se nespálí?
Maso také nikdy nic nezkazí. Variací je jistě mnoho.
Máčet v pivu je velice dobrý nápad. Jenom nevím jestli mi to bude schváleno.
Ještě přídavek:
vůbec jsem neudělala špatně a masové závitky jsem grilovala … jo, jo dobrý.
milos.hyka … chutná, právě dnes jsou na pořadu. Jen jsem dala na radu prodavače a rýžový papír jsem máčela v pivu. Do některých jsem přidala mleté vepřové maso, Esme je to dobrota a hlavně variabilní. Zbytek budu smažit za chvíli. Díky.
1 příspěvek 25.2.10 00:03
No že bych musel zrovna tuto kuchyn tak to asi ne, ale komu chuitná přeji dobrou chut
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky moc fajn na Silvestra.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
to co popisuješ mám také ráda.
Jenom bych musela trochu pozměnit ten název a musela vynechat slova: Vietnamské, zdravé a nízkokalorické.
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Rýžový papír mám radši osmažený - no není to tak zdravé…plním směsí mletého masa a zeleniny, potom na pánvi osmažím do zlatova. Při smažení pozor aby se jednotlivé roličky nedotýkaly, mohly by se k sobě přilepit. Dají se konzumovat i za studena.