Recept Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické

(Hodnoceno 1x) esmeralda Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické

Postup

V míse smíchejte zeleninu, ústřicovou omáčku, sezamový olej, cukr a rybí omáčku. Plátek rýžového papíru namočte na pár vteřin do horké vody. Po změknutí položte na stůl, položte na něj porci zeleninové směsi a zabalte do roličky. Tento proces ještě 17x opakujte. Na misku nalijte thajskou chilli omáčku a roličky v ní máčejte a konzumujte. Poznámka: máte-li uvařené krevety, můžete vždy 2-3 přidat do roličky před zabalením. Jelikož je rýžový papír průhledný, tak to nejen náramně chutná ale i hezky vypadá. Domov těchto roliček je Vietnam.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 28.04.06 vloženo
  • 35793x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Ingredience

  • 6 hrnků zeleniny nakrájené na úzké proužky (jakákoliv kombinace následujících: mrkev, okurky, cuketa, čínské zelí, jarní cibulka, cibule, lístky koriandru nebo vietnamské máty)
  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžíce rybí omáčky (tu si prosím pečlivě odměřte, pár kapek navíc může pokrm pokazit)
  • trochu nastrouhaného palmového cukru (lze nahradit hnědým)
  • 18 plátků kulatého rýžového papíru
  • sladká thajská chilli omáčka na namáčení

Doporučená příloha

  • Nemusí být nic, ale kousky čínského BBQ vepřového to jistě nepokazí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.5.16 14:05

Tento recept míváme poměrně často - je to asi nejlepší varianta závitků v rýžovém papíru co znám…
Dnes jsem si dovolila experimentovat a nebudu to dávat jako samostatný recept, když je to velmi podobné tomuto našemu oblíbenému:
Balení a smažení je stejné ;) Já to mám dokonce i ráda smažené na másle - těm konečkům to dodá daleko lepší „šmak“ než na oleji, který já osobně moc nemiluji.
Náplň dnes tedy takto:
Na másle podusit směs pokrájené červené cibule, nastrouhaného tuřínu, naložená zrna kukuřice, kostičky tofu, rajčat a papriky.
Směs vydusit do „sucha“a do měkka.
Osolit stačí lehce, žádné jiné koření ani omáčky jsem nedala - výsledkem byla moc dobrá jemná chuť.

Už se těším, až začne na zahradě dozrávat naše zelenina a dáme si zase originál od esmeraldy - přišli jim na chuť i zavilý odpůrci zeleninových jídel, a to hlavně díky nápadu bedly v jejím uvaření - ten gril je super nápad, loni jsme měli tuším dokonce třikrát :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

bedla 7.6.10 00:00

Závitky dle receptu jsem už nestihla nafotit, zbytek jsem vyzkoušela co to udělá, když je dám na gril, jo dobrý. Určitě nebyly naposledy.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické

bepviet
5 příspěvků 25.12.11 10:18

Ve Vietnamu se jí i zdravá, vegetariánská verze - letních závitků. Doporučuji vyzkoušet.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.6.10 18:42
Re: Vietnamské závitky - Esme,

nespálí, ten gril je elektrický a má i kousek plochého tálu kde jsem to vyzkoušela, naopak jsou velmi křupavé a s tím pivem … ještě lepší. Jen musím podotknout, že předtím jsem tam grilovala krkovičku a a ta zanechala trochu mastnoty. V pivu jsem rýžové placky máčela kolem 1 minuty. Ty nízkokalorické jsem dělala pro dceru, moc si je pochvalovala nejen ona, ale i kluci, to dospěláci … samo, že maso. Tak ještě jednou dík za rozšíření jídelníčku.

esmeralda
4813 příspěvků 6.6.10 10:36
Re: Vietnamské závitky - Bedlo,

grilovat by mě nikdy nenapadlo. Ten rýžový papír se nespálí?
Maso také nikdy nic nezkazí. Variací je jistě mnoho.
Máčet v pivu je velice dobrý nápad. Jenom nevím jestli mi to bude schváleno. :o

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.6.10 21:01
Re: Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické (Take 5)

Ještě přídavek:
vůbec jsem neudělala špatně a masové závitky jsem grilovala … jo, jo dobrý.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.6.10 02:36
Re: Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické (Take 5)

milos.hyka … chutná, právě dnes jsou na pořadu. Jen jsem dala na radu prodavače a rýžový papír jsem máčela v pivu. Do některých jsem přidala mleté vepřové maso, Esme je to dobrota a hlavně variabilní. Zbytek budu smažit za chvíli. Díky.

milos.hyka
1 příspěvek 25.2.10 00:03
Re: Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické

No že bych musel zrovna tuto kuchyn tak to asi ne, ale komu chuitná přeji dobrou chut

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické

Taky moc fajn na Silvestra. :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické - Bety,

to co popisuješ mám také ráda.
Jenom bych musela trochu pozměnit ten název a musela vynechat slova: Vietnamské, zdravé a nízkokalorické.

Bety12
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Vietnamské závitky - velice zdravé a nízkokalorické

Rýžový papír mám radši osmažený - no není to tak zdravé…plním směsí mletého masa a zeleniny, potom na pánvi osmažím do zlatova. Při smažení pozor aby se jednotlivé roličky nedotýkaly, mohly by se k sobě přilepit. Dají se konzumovat i za studena.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz