Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ma-rie Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupeme šalotky a najemno je nasekáme .Zahřejeme kastrol s teflo-novým povlakem.Rozpustíme v něm polovinu másla a pomalu na něm osmahneme šalotku na mírném ohni dozlatova.Jakmile se zabarví, přilijeme víno a na mírném ohni 12 až 15 minut podusíme. Mezitím na velké pánvi opečeme vepřové kotlety na zbytku másla asi 8 minut z každé strany.Osolíme a opepříme.Opečené kotlety přeložíme na servovací mísu a uložíme do tepla. Trochouteplé vody (asi 2PL) pánev odmastíme.Směs šalotky a bílého vína přelijeme do pánve. 2 minuty podusíme,pak přidáme hořčici a smetanu.Jakmile se obsah pánve začne vařit,zmírníme plamen.Kotlety přelijeme horkou omáčkou. (Touto omáčkou můžeme přelít i grilované hovězí maso.)
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové kotlety(nebo grilované hovězí maso) na hořčici