Recept Vepřové kotlety(nebo grilované hovězí maso) na hořčici

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupeme šalotky a najemno je nasekáme .Zahřejeme kastrol s teflo-novým povlakem.Rozpustíme v něm polovinu másla a pomalu na něm osmahneme šalotku na mírném ohni dozlatova.Jakmile se zabarví, přilijeme víno a na mírném ohni 12 až 15 minut podusíme. Mezitím na velké pánvi opečeme vepřové kotlety na zbytku másla asi 8 minut z každé strany.Osolíme a opepříme.Opečené kotlety přeložíme na servovací mísu a uložíme do tepla. Trochouteplé vody (asi 2PL) pánev odmastíme.Směs šalotky a bílého vína přelijeme do pánve. 2 minuty podusíme,pak přidáme hořčici a smetanu.Jakmile se obsah pánve začne vařit,zmírníme plamen.Kotlety přelijeme horkou omáčkou. (Touto omáčkou můžeme přelít i grilované hovězí maso.)

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 26.02.07 vloženo
  • 5703x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 4 šalotky (nebo mladé cibulky)
  • 1dl suchého bílého vína
  • 3 PL (polévkové lžíce) husté smetany
  • 2 PL francouzské hořčice
  • 50g másla
  • sůl,pepř

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové kotlety(nebo grilované hovězí maso) na hořčici

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz