Recept Vepřové kotlety(nebo grilované hovězí maso) na hořčici

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Oloupeme šalotky a najemno je nasekáme .Zahřejeme kastrol s teflo-novým povlakem.Rozpustíme v něm polovinu másla a pomalu na něm osmahneme šalotku na mírném ohni dozlatova.Jakmile se zabarví, přilijeme víno a na mírném ohni 12 až 15 minut podusíme. Mezitím na velké pánvi opečeme vepřové kotlety na zbytku másla asi 8 minut z každé strany.Osolíme a opepříme.Opečené kotlety přeložíme na servovací mísu a uložíme do tepla. Trochouteplé vody (asi 2PL) pánev odmastíme.Směs šalotky a bílého vína přelijeme do pánve. 2 minuty podusíme,pak přidáme hořčici a smetanu.Jakmile se obsah pánve začne vařit,zmírníme plamen.Kotlety přelijeme horkou omáčkou. (Touto omáčkou můžeme přelít i grilované hovězí maso.)

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 26.02.07 vloženo
  • 5805x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 4 šalotky (nebo mladé cibulky)
  • 1dl suchého bílého vína
  • 3 PL (polévkové lžíce) husté smetany
  • 2 PL francouzské hořčice
  • 50g másla
  • sůl,pepř

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové kotlety(nebo grilované hovězí maso) na hořčici

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz