Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ma-rie Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uvaříme na tvrdo 5 vajec.Zbývající vejce rozklepneme a žloutek oddělíme do salátové mísy.Přidáme hořčici,špetku soli a pepře a směs rozšleháme za postupného přilévání oleje tak,aby vznikla majonéza. Nakonec do majonézy přilijeme štávu z poloviny citronu a přidáme zeleninu,kterou jsme předtím zcedili z konzervy. Uvařená a vychladlá vejce oloupeme,překrojíme podélně na polovinu,vyjmeme žloutky a na drobno je nasekáme.Zbylé bílkysi dáme stranou. Do směsi majonézy se zeleninou přidáme krevety a 3/4nadrobno nasekaných žloutků.Vše lehce promícháme. Hlávkový salát propláchneme pod tekoucí vodou,necháme jej okapat a jeho listy rozložíme na servírovací mísu.Vaničky z bílků vyplníme směsí, kterou jsme si připravili,povrch posypeme zbylími nasekanými žloutky, ozdobíme dle vlastního vkusu a podáváme vychlazené.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
Burgundské růžové,minerální voda
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.9.15 19:00
Bohužel výše uvedený recept postrádá podstatné tradiční náležitosti Oeuf Mimosa. Mělo by to vypadat, jako na moji fotografii, krom středu, kde jsou navíc umístěna malá křepelčí vejce. Ty nejsou součástí tradičního postupu, zde jen na optické vylepšení díla.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vejce Mimoza