Recept Vacherin glacé neboli blesková zmrzlina s pusinkou a šlehačkou

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vacherin glacé neboli blesková zmrzlina s pusinkou a šlehačkou

Úvod

Recept na malinovou zmrzlinu s kokosovým mlékem od veselých borůvek mě inspiroval k vložení tohohle velice klasického receptu. A jelikož je dnes sté výročí narození Julie Child, jak praví google, vkládám ho sem na její počest :- ).

Neplést název, natož výrobu, se jménem dost aromatického zrajícího sýra!

Postup

Pokud si budeme připravovat vlastní pusinky (vždycky se spotřebují : -) ), předehřejeme si troubu na 120°C, dáme do misky bílky, lžičku maizeny a chvilku šleháme. Když se bílky napění, přidáme všechen krupicový cukr, citrónovou šťávu a šleháme při vyšší rychlosti asi 5 minut. Pak přidáme cukr moučku a šleháme dalších 5 minut, až je sníh opravdu pevný a lesklý. Je to trochu zdlouhavé, ale nesmí se to ošidit, jinak se pusinky nepovedou.

Sněhem naplníme sáček, na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kolečka o velikosti formy 8 cm, ze zbytku vyrobíme
pusinky dle vlastní fantazie. Dáme do trouby, necháme při 120°C péct hodinu, pak troubu vypneme a necháme pusinky dosušit. Nejlépe je to dělat večer a nechat pusinky v troubě do rána.

Před podáváním si ušleháme šlehačku, z malin, cukru a tvarohu umixujeme homogenní směs (raději navíckrát), pomocí kulatých vykrajovátek si vyrobíme pár koleček o velikosti pusinkového podkladu (zde kolečka o průměru 8 cm), necháme je v mrazáku trochu ztuhnout a skládáme dortíky - na základ kolečko pusinky, kolečko malinové zmrzliny a nakonec ozdobit šlehačkou a čerstvým ovocem.

Dobrou chuť.


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.08.12 vloženo
  • 1929x zobrazeno

Ingredience

  • Na pusinky:
  • 120 g bílků (cca 3 bílky, ale raději odvážíme)
  • 120 g cukr krupice
  • 120 g cukr moučka
  • 1 kávová lžička maizeny
  • pár kapek citrónové šťávy
  • Na malinový sorbet:
  • 120 g nerozmražených malin
  • 250 g tvarohu
  • pár lžic moučkového cukru (podle chuti)
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy (nebo kapka dobrého citrónového aromatu)
  • ušlehaná smetana

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 15.08.12 19:21

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Vacherin glacé neboli blesková zmrzlina s pusinkou a šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
veseleboruvky
28 příspěvků 16.08.12 09:43

Báječné, krásné, toto musím vyzkoušet! Zrovna mám bílky v ledničce a nevím co s nimi. To zas bude sladký večer :D

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Karbanátky Karbanátky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz