Recept Vacherin glacé neboli blesková zmrzlina s pusinkou a šlehačkou

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vacherin glacé neboli blesková zmrzlina s pusinkou a šlehačkou

Úvod

Recept na malinovou zmrzlinu s kokosovým mlékem od veselých borůvek mě inspiroval k vložení tohohle velice klasického receptu. A jelikož je dnes sté výročí narození Julie Child, jak praví google, vkládám ho sem na její počest :- ).

Neplést název, natož výrobu, se jménem dost aromatického zrajícího sýra!

Postup

Pokud si budeme připravovat vlastní pusinky (vždycky se spotřebují : -) ), předehřejeme si troubu na 120°C, dáme do misky bílky, lžičku maizeny a chvilku šleháme. Když se bílky napění, přidáme všechen krupicový cukr, citrónovou šťávu a šleháme při vyšší rychlosti asi 5 minut. Pak přidáme cukr moučku a šleháme dalších 5 minut, až je sníh opravdu pevný a lesklý. Je to trochu zdlouhavé, ale nesmí se to ošidit, jinak se pusinky nepovedou.

Sněhem naplníme sáček, na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kolečka o velikosti formy 8 cm, ze zbytku vyrobíme
pusinky dle vlastní fantazie. Dáme do trouby, necháme při 120°C péct hodinu, pak troubu vypneme a necháme pusinky dosušit. Nejlépe je to dělat večer a nechat pusinky v troubě do rána.

Před podáváním si ušleháme šlehačku, z malin, cukru a tvarohu umixujeme homogenní směs (raději navíckrát), pomocí kulatých vykrajovátek si vyrobíme pár koleček o velikosti pusinkového podkladu (zde kolečka o průměru 8 cm), necháme je v mrazáku trochu ztuhnout a skládáme dortíky - na základ kolečko pusinky, kolečko malinové zmrzliny a nakonec ozdobit šlehačkou a čerstvým ovocem.

Dobrou chuť.

Nahlásit recept

  • 15.08.12 vloženo
  • 1947x zobrazeno

Ingredience

  • Na pusinky:
  • 120 g bílků (cca 3 bílky, ale raději odvážíme)
  • 120 g cukr krupice
  • 120 g cukr moučka
  • 1 kávová lžička maizeny
  • pár kapek citrónové šťávy
  • Na malinový sorbet:
  • 120 g nerozmražených malin
  • 250 g tvarohu
  • pár lžic moučkového cukru (podle chuti)
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy (nebo kapka dobrého citrónového aromatu)
  • ušlehaná smetana

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 15.08.12 19:21

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Vacherin glacé neboli blesková zmrzlina s pusinkou a šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
veseleboruvky
28 příspěvků 16.08.12 09:43

Báječné, krásné, toto musím vyzkoušet! Zrovna mám bílky v ledničce a nevím co s nimi. To zas bude sladký večer :D

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz