Recept Torta Raffaello

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Torta Raffaello

Postup

1.deň: Vyšľaháme cukor so žĺtkami, pridáme vodu, múku, zmiešame s práškom do pečiva a opatrne premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne premiešame. Vylejeme do okrúhlej formy a dáme upiecť. 2 smotany dáme do hrnca- zohrejeme, ale nesmú vrieť. Pridáme bielu čokoládu polámanú na kúsky. Miešame mimo ohňa pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Masu necháme vychladnúť do druhého dňa. 2. deň: korpus prerežeme na 2 časti – 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozmrvíme na malé kúsky. Smotanu s čokoládou vymiešame na hustý krém. Pridáme rozmrvený korpus a dobre premiešame, pridáme 160 g kokosu a opäť premiešame. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovú masu. Pritláčame ju rukou, zarovnáme, vyšľaháme zvyšnú smotanu, navrstvíme, zarovnáme a posypeme kokosom. Torta je najlepšia, keď sa nechá odstáť jeden deň.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 16.02.06 vloženo
  • 15963x zobrazeno

Ingredience

  • Korpus: 5 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g hl. múky
  • ½ dcl vody
  • 1 prášok do pečiva.
  • Krém: 3 smotany na šľahanie
  • 2 biele čokolády (125 g)
  • 200g kokosu

Doporučená příloha

  • káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gaburiatko 9.6.13 09:41

Torticka celkom chutila, ale musim sa priznat, ze manzel ma uz tak naucil na ovocne kolace a torty, ze torty bez ovocia mi uz pridu dost fadne.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

blond_007 15.12.12 20:53

ahoj, opravdu moc dobrý dortík, lehoučký a sklidil úspěch :-) udělala jsem sice jen poloviční dávku do rolády, ale i tak bohatě stačilo a určitě jsem ho nedělala naposledy :-) Na „závějích“ jsou oplatkové vločky.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Labužník Katka_H02 29.9.10 18:38

Výborný recept ! Dort jsem dělala tchyni k narozeninám a měl úspěch. Krém je lehký a dobrý.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Torta Raffaello

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Torta Raffaello

casino
4496 příspěvků 23.5.13 22:22
Musel jsem si najít, zda "tortaren" je to, co si myslím...

… a myslím si, že podle množství vajec by měl být malý, tedy o průměru do 22cm
Hihi, až fčíl mi to doplo… Píšete bez diakritiky… To není TEN tortaren, anóbrž TA tortáreň :)

Příspěvek upraven 23.05.13 v 22:24

gaburiatko
740 příspěvků 23.5.13 21:17
Priemer tortarne

Prosim Vas, aky priemer ma mat tortaren? Vdaka.

casino
4496 příspěvků 15.11.10 12:10

Dort na fotce je nádhera! Kvůli takovému bych se klidně ještě jednou oženil…
Ale ta číslovka mi připomněla, jak jsem kdysi málem dostal popřeshubě od své první paní…
Protože zdobit neumím, obrátil jsem se s naplněným dortem na profesionály. Mezi řečí jsem prokecl kolikáté kulatiny jsou slaveny. No, ta číslovka byla na dortu dominantní, jako „pěst na oko“. Navíc jsem potom ještě musel lámat redaktora místního plátku, že aby se fotka s dortem neobjevila ve společenské rubrice.
A ten dort? To je PAN DORT podle tohoto receptu: http://www.labuznik.com/recipe.php?… (nenechte se odradit tím obrázkem; to je jako bych ho zdobil já ) :-)

Emily02
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.11.10 09:25

ďakujem za pochvalu - som rada že chutilo. Pripomenula si mi svojou reakciou, že musím tortičku opäť upiecť.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 29.9.10 18:38

Výborný recept ! Dort jsem dělala tchyni k narozeninám a měl úspěch. Krém je lehký a dobrý.

Emily02
8 příspěvků 21.2.06 08:35
Re: Torta Raffaello

ano 2×125g , ale staci aj 2×100g .

Korina
56 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Torta Raffaello

To jedna biela čokoláda má mať 125 g?

Emily02
8 příspěvků 16.2.06 11:32
Re: Torta Raffaello

Tiez mi to bolo najskor divne, ako sa robi ten krem, ale vysledok stoji za to. :-)
V mojom pripade na buduce zrejme pouzijem troska menej drobeckov ako 2/3, aby to bolo troska vlaznejsie.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Torta Raffaello

Velmi zajímavá je ta výroba krémové masy. To smíchání s drobečky a hlavně ten čokovádový krém. Je pravda, že pařížský krém již léta vařím ze šlehačky s rozpuštěnou hořkou čokoládou, ale použít bílou čokoládu na světlý krém mě nenapadlo. To určitě použiju.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz