Recept Tatarák ze dvou druhů lososa s avokádovou pěnou

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tatarák ze dvou druhů lososa s avokádovou pěnou

Úvod

Měli jsme dnes oslavu narozenin, tak jsem se trochu vyblbla :- ). Avokádo čekalo v lednici už asi čtrnáct dní.

Postup

Lososa bez kůže nakrájíme na tenoučké plátky, pak na proužky a nakonec na drobné kousíčky. Cibulku nakrájíme najemno. V misce smícháme rybu s cibulí, přidáme citrónovou šťávu, sůl (opatrně, budeme přidávat ještě uzeného lososa), červený pepř a pažitku. ochutnáme, případně přidáme citrón. Uzeného lososa nakrájíme na stejně jemné kousky, vmícháme do směsi a necháme v lednici aspoň hodinu rozležet.

Mezitím rozpůlíme avokádo, v mixéru ho spolu s citrónovou šťávou, solí a pepřem rozmixujeme na pastu. Do pasty vmícháme smetanu. Necháme v lednici chvíli ztuhnout.

Ochutnáme lososovou směs, dochutíme, pokud je potřeba a na talířích servírujeme s nočkem avokádové pěny a opečenými toasty z bílého pečiva. Dobrou chuť!


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.08.12 vloženo
  • 3989x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut plus chlazení

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 300 g syrového lososa - nejlépe vysoký filet, bez hnědých částí a tuku
  • 100 g uzeného lososa
  • 1 šalotka nebo dvě mladé cibulky i s natí
  • drcený červený pepř podle chuti
  • citrónová šťáva podle chuti
  • hrst pažitky
  • sůl
  • olivový olej
  • 1 zralé avokádo
  • 2 lžíce kysané smetany
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl, jemně mletý pepř

Doporučená příloha

  • Opět to bílé víno…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 04.08.12 22:56

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Tatarák ze dvou druhů lososa s avokádovou pěnou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ester
288 příspěvků 11.08.12 11:10

Alis, to mi nepřijde…ale čertina je fakt překlep:-),díky

 
Alis
2617 příspěvků 06.08.12 22:15

Ester, ta tvoje čertina to všechno posunula o několik levelů výš :lol:

 
ester
288 příspěvků 06.08.12 17:25

Drobku :-),ani v nejmensim ti nic nevycitam…to byla reakce na casinovske hratky s certinou

 
Drobek  06.08.12 16:19
Právě ta cena,

Vždyť tady u nás dám za 6 uncí (170 gramů) víc než za půlku ryby, chycené na Aljašce a to jsou ty nejlepší. :roll:
Ale k řetězu komentářů mohu říci jediné - vůbec jsem nepochopil co mi vlastně Ester vyčítá. Tak nevím, je chyba ve mně anebo jinde. 8o

 
zébulon  05.08.12 18:07

Klid, Drobku :- ). Dyt je to pravda, je drahej jako svina. Ale taky dobrej! Ten cerstvy syrovy losos, ze ktereho jsem mela poteseni delat tenhle tatarak, byl ale tak krasnej, ze by se dal jist i uplne samotnej (zavidela jsem nasemu psisku, ktery na me peknej kousek vyskemralo).

 
Drobek  05.08.12 17:37
Tak k tomu mému komentáři.

Žil jsem nějaký čas v Brně a tak jsem si dovolil napsat kousek v brněnském hancecu (to je prosím brněnština) - drahej jako sviňa. Pokud to někoho pohoršuje, no, nedá se nic dělat. Já bojuji za správnou češtinu, štvou mne hrubky, rve mi to oči i po dvaceti osmi letech pobytu v Americku (další prosím nečeská nepřesnost. Drobný žertík založený na - Německo, Řecko, a teď už i Česko.)

A k lososu. Já tenhle recept znám z místních zdrojů a tam uzený losos nepoužívají. Kdo si ho tam chce dát, prosím. Já to jednou také zkusím. Hořčici jistě ne, přebila by jemnou chuť lososa. Sojovka je podle mne úplné zvěrstvo, tu nedávám ani do hovězích tatarů.

 
Eja
3811 příspěvků 05.08.12 12:36

Kopr + losos jsou pro mne siamská dvojčata, minimálně na ozdobení snítku bych tam jistě dala.Ta hořčice by mne sice vůbec nenapadla ( o sojovce nemluvíc- to fakt ne), ale kapička medové hořčice do avokádové pěny…a strouhanec citronové kúry…

 
zébulon  05.08.12 10:56

Dekuji vsem za komentare! Uzeny losos se da jiste vynechat, i bez nej je to dobre. Milovnici kopru by mohli pridat kopr. Jen ne zadnou horcici nebo dokonce sojovou omacku, jak jsem nedavno videla v nejakem poradu o vareni v tv.

 
ucitelas
328 příspěvků 05.08.12 10:20
dávám do

Oblíbených. Ale uzeného vynechám.

 
casino
4466 příspěvků 05.08.12 09:07

Taky se mi líbí :) :palec: :mrgreen:

 
Eja
3811 příspěvků 05.08.12 05:58

Nádhera. Myslím, že z hlediska celkového chuťového dojmu je tam ten uzený losos dost podstatný, nevynechala bych ho.

 
Drobek  04.08.12 23:37
Krásné,

Kolik lidí dnes ví, že losos je jedlý za syrova? Je, a je to dobrota. :potlesk:
Pokud jde o mě, tak toho uzeného lososa klidně vynechám, je drahej jako sviňa. :roll: Ale jak jsem řek, pokud jde o mně. Takže to není kritika, spíš návod na pokus. :think:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz