Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
reladis Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Essaouira je prý nejkrásnější letovisko v Maroku. Tuto Tajine nám
často připravovala naše marocká hospodyne.
Servirovala to na kulatém talíři, uprostřed byl couscous dekorovaný masem a
zeleninou.
Pastva nejen pro oči.
Omyjeme a očistíme zeleninu. Rajče zbavíme jadérek a nakrájíme na kusy. Cibuli nakrájíme na kolečka, řepu vodnici a brambory nakrájíme na plátky. Karotku a cuketu překrojíme na polovinu. Z karotky vyndáme "srdíčko" a nakrájime na plátky. Připravíme tajine - používá se kovový stojánek a dřevěné uhlí, nebo sporák, trouba a pod. Rozehřejeme oba oleje a přidáme osolené maso, restujeme do zlatova. Přidáme rozmačkaný česnek, mletou papriku, strouhaný zázvor, pepř, šafrán. Zamícháme, přidáme vodu, přikryjeme a necháme dusit až do změknutí masa. Potom přidáme nahoru na maso zeleninu, cizrnu a sekanou petrželku. Opět přikryjeme a necháme dusit ještě 30 min. Průběžně hlídáme a podle potřeby můžeme podlít trochou vody.
Recept je z kategorií: Maso
kuskus
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
22.10.14 13:33
Zjednodusena verze, kuskus nakonec na chvilku. S matovocitronovym jogurtem.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tajine se sedmi druhy zeleniny - Tajine Essaouira aux sept légumes