Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tak toto jsme si dali v restauraci… přijdeme domů, kouknu na Lab a
vyběhlo mi Roštěnky
Myslím, že tagliata nejlépe vystihuje formulace „Hovězí bifteky krájené
po italsku“, na kterou jsem narazil na netu. Ano, je to tak! Obyčejný
biftek! Nakrájený!
Špalek odleželé (či čerstvé) svíčkové, dobře opepřený drceným pepřem, prudce opečeme (nebo na grilu, grilovací pánvi) na oleji i se snítkou rozmarýnu a můžeme přidat i rozmáčklý česnek. Italové dělají maso blue rare (celkem asi čtyři minuty), ale každý si udělá podle svého. Hotové maso necháme pár chvil u tepla, aby se zmátořilo z tepelného šoku, pak je nařežeme (širokým nožem) šikmo na plátky. Slabší nátury, kterým se zdá maso příliš krvavé, ho ještě teď obrátí na rozpálené pánvi. Osolíme, rozložíme na nahřátý talíř (můžeme přelít výpekem z pánve povařeným s vodou), obložíme přílohou dle naší volby a podáváme. U nás někdy podáváme maso s navršenou rukolou a hoblinami parmazánu, většinou ale s grilovanou zeleninou.
Recept je z kategorií: Minutky
zelenina – grilovaná, pečená http://www.labuznik.com/…nu-al-forno/
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tagliata
68 příspěvků 19.8.11 13:17
No, řek bych, že chateaubriand je vlastně dvojnásobná tagliata…

Nebo také, jak by řekli v TV: chateaubriand je jedenkrát tak velký jako tagliata
Vlastně taková variace na chateaubriand, ale dělaný jednoporcově
