Recept Tagliata

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tak toto jsme si dali v restauraci… přijdeme domů, kouknu na Lab a vyběhlo mi Roštěnky
Myslím, že tagliata nejlépe vystihuje formulace „Hovězí bifteky krájené po italsku“, na kterou jsem narazil na netu. Ano, je to tak! Obyčejný biftek! Nakrájený!

Postup

Špalek odleželé (či čerstvé) svíčkové, dobře opepřený drceným pepřem, prudce opečeme (nebo na grilu, grilovací pánvi) na oleji i se snítkou rozmarýnu a můžeme přidat i rozmáčklý česnek. Italové dělají maso blue rare (celkem asi čtyři minuty), ale každý si udělá podle svého.

Hotové maso necháme pár chvil u tepla, aby se zmátořilo z tepelného šoku, pak je nařežeme (širokým nožem) šikmo na plátky. Slabší nátury, kterým se zdá maso příliš krvavé, ho ještě teď obrátí na rozpálené pánvi.

Osolíme, rozložíme na nahřátý talíř (můžeme přelít výpekem z pánve povařeným s vodou), obložíme přílohou dle naší volby a podáváme.
U nás někdy podáváme maso s navršenou rukolou a hoblinami parmazánu, většinou ale s grilovanou zeleninou.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 19.08.11 vloženo
  • 4742x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 200 až 250 g špalík svíčkové
  • olej (EVOO)
  • pepř
  • rozmarýn (česnek)
  • sůl (hrubá)

Doporučená příloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tagliata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
pamela
68 příspěvků 19.08.11 13:17

:-) Tak to je fakt dobrota…hodne oblibene na jihu USA.Ale s kasi ze sladkych brambor se skorici a prazenymi pecanovvymi orechy.. s tou grilovanou zeleninkou to bude samozrejme vitezna varianta!!!!!

 
casino
4478 příspěvků 19.08.11 00:51

No, řek bych, že chateaubriand je vlastně dvojnásobná tagliata… :-)
Nebo také, jak by řekli v TV: chateaubriand je jedenkrát tak velký jako tagliata :mrgreen:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.08.11 00:37

Vlastně taková variace na chateaubriand, ale dělaný jednoporcově :-)
:mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz