Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Plátky masa potřeme ze všech stran olejem, proložíme plátky česneku, větvičkami rozmarýnu a necháme v porcelánové misce v ledničce zkřehnout po dobu 2-3 dnů. Maso opečeme na pánvi lehounce vytřené olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme máslo, vložíme česnek a rozmarýn, který zbyl v misce, nebo spadal z masa, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a provaříme. Dochutíme solí a případně worcesterem. Maso nakrájíme na proužky, které posolíme, pokapeme limetkovou šťávou, promícháme a rozdělíme na porce. Omáčku podáváme zvlášť - v omáčníku. Doma jsme tomuto pokrmu říkali "Tagliata", ale raději to neuvádím v názvu, protože nevím, zda je to správně...:-))
Recept je z kategorií: Minutky
ciabatta nebo focaccia a pečená zelenina nebo čerstvý zeleninový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česnekovo-rozmarýnové roštěnky
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Narazila jsem na vaši loňskou diskusi, a protože jsem DNU v praxi,studiu i vizuálně zažila tak vysvětlím: DNA (artritis urica) je zánětlivé revmatické onemocnění, které má metabolickou příčinu a vzniká jako zánětlivá reakce organismu na přítomnost krystalů soli v kloubním prostředí. Zjistí se v krvi zvýšenou hladinou kyseliny močové.Na DNU by jste nepřetržitě a nezřízeně jíst hlavně vnitřnosti, maso, masové extrakty a luštěniny bez příloh. Může být i dědičná a každý člověk je na ní jinak háklivý. Projevuje se akutním dnavým záchvatem a ten bych ván NEPŘÁLA!!!Tak raději krásný víkend!
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj děvčata,náhodou jsem narazila na vaši debatu o DNĚ. Ze své praxe, studií a přímého setkání s touto chorobou vám vysvětlím: DNA (artritis urica) se řadí mezi zánětlivá revmatická onemocnění, které má metabolickou příčinu. Je to zánětlivá reakce organismu na přítomnost krystalů soli v kloubním prostředí. Pozná se podle zvýšené hladiny kyseliny močové v krvi.DNA může mít genetické předpoklady (méně) a příjem purinů v jídle (častěji)- nejvíc vnitřnosti, maso, masové extrakty, sardinky a luštěniny a je častěji u lidí obezních- ovšem musí se tohle všechno baštit nezřízeně, bez příloh a také dispozice toho, či onoho člověka. Říká se jí nemoc Lordů- ty jedli jen maso, celá stehna a nohy a kosti házeli za sebe psům. Je to známé i z filmů či pohádek. Projeví se akutním dnavýn záchvatem a ten bych nikomu z vás nepřála!!!
Všem krásný víkend
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
DNA je základ stavby chromozómov…nositeľka genetickej informácie. A ja mám dlhé vedenie, lebo ma nenapadlo, že Bedla hovorí o chorobe - dne…
Ja sa viac bojím BSE. (A sme skoro pri Mládkových skratkách…)
Bono, není to pověra
. Maso, čím tmavší, tím hůř, vnitřnosti,
alkohol......Dnavý záchvat je lahůdková záležitost
. Neznám naštěstí z vlastní zkušenosti,
ale slyšela jsem vyprávět 
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak mi to nedalo a koukla jsem do encyklopedie… Dna je metabolická choroba způsobená nadměrnou tvorbou kyseliny močové. Projevuje se akutními kloubními záněty. Nejčastěji palců u nohou. O vlivu přemíry masa apod. tam nic nepíšou, tak nevím…:-))) Ale také jsem to někde slyšela - může to být pověra…:o))
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Dna je nějaká nemoc, myslím kostí, prý „z dobrého jídla a pití“ (dříve nemoc bohatých…, šlechticů a králů),
DNA (genetická informace) se narozdíl od dny týká nás všech…:-))
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
tak toto je receptík pre mňa! Roštenku sme nemali ani nepamätám. Tiež sa usmievam nad Vašou debatou…ešteže kasu u nás mám ja! A v kuchyni som tiež staromódna…
Bedla, prosím Ťa, čo máš s DNA? Alebo mám dlhé vedenie?
také je ze staré školy … dříve se na procházky chodilo v neděli po dobrém papáníčku, dnes už je to někde jinde a to je v pořádku. Každý z nás máme svý rituál. Na výlety jedeme, kdy nás napadne … jenom ne v týdnu … to jsme zaměstnaní. Pěkný víkend.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě jsem vlastně zapomněla napsat, že o víkendu často obědváme nebo večeříme mimo domov; plánujeme výlety a procházky s tím, aby se bylo kde dobře najíst a poznávat nové hospůdky… To je jeden z našich „koníčků“…:-))) To už potom jde finančně mimo mě…:-)) To je věc, která se příliš nezamlouvá mému tchánovi - on s oblibou říká, že ženská má být v neděli dopoledne u sporáku, čímž mi vždy dokonale otráví moji kuchařskou vášeň… Ale já jsem hodná snacha, myslím si svoje a usmívám se…:-)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
to mě docela pobavilo, protože já vařím tak, na co právě finančně mám. A protože u nás v rodině funguje „přídělový systém“, tatínek rozdává penízky a apanáž (jako Al Bunda..:-) ) vždy v pondělí ráno, tak takzvaně nejlépe vařím zkraje týdne a neděle u nás často vypadá tak, že dojídáme „zbytky“. Já vím, že je to strašné, také jsem byla vychovaná v tom, že o víkendu a zejména v neděli (jezdili jsme k babičce) byly řízky, svíčková, vepřová apod. a samozřejmě polévka a dezert. Babička kvůli nám pekla a my děti jsme to většinou nechtěly… Dojídalo se v neděli večer a v pondělí…
Co mám svoji domácnost, už to prostě nějak neřeším…:-)))
No, tak do toho se v týdnu rozhodně netrefím, takovéto skvosty musím nechat na neděli .. to víš, jsem ze staré školy. Děvčata napadlo Vás, že stravování je oproti mému mládí, kdy bylo maso jen v neděli … úplně někde jinde? Samozřejmě jsem ráda, protože jsem masožravec, ale v té době když jsem udělala řízky v sobotu … měla jsem strašné výčitky, dnes je to normální a je to dobře… jen aby nás nechytla DNA. Tak dobrou …
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
ale tohle budete papat až zkraje příštího týdne:-), tedy za předpokladu, že zítra seženeš a naložíš…:-)) Je to trochu delší příprava, ale stojí za to, nemá cenu uspěchat. Pa a dobrou chuť. Bona
zítra sháním pěkný kus roštěnky, určitě je to moc velká dobrota. Celý týden jsem měla polévkový…díky.