Recept Šťavnatý fazolový pekáček s uzenou krkovičkou

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šťavnatý fazolový pekáček s uzenou krkovičkou

Postup

Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme. Brokolici rozebereme na malé růžičky a cca 4 minuty ji povaříme v osolené vodě, taktéž scedíme a promícháme s fazolemi. Uzenou krkovičku a balkánský sýr nakrájíme na kostičky, přidáme k fazolím a vše zalijeme zakysanou smetanou, v níž jsme rozkvedlali vejce, osolili (mírně -balkánský sýr je slaný!) a doplnili prolisovaným česnekem a jemně nasekanou petrželovou natí. Směs přendáme do máslem vymazaného pekáčku a zapékáme při 200°C asi 40 minut.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 20.05.07 vloženo
  • 4340x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g bílých fazolí
  • 1 hlávka brokolice (500 g)
  • 300 g uzené krkovičky
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 svazek petrželky
  • 100 g balkánského sýra nebo fety
  • máslo na vymazání pekáčku
  • sůl

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 25.07.16 22:53

Příště bych volila drobnější fazole.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Šťavnatý fazolový pekáček s uzenou krkovičkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
klaaarka
222 příspěvků 04.03.10 02:58
Re: Šťavnatý fazolový pekáček s uzenou krkovičkou

Tak pekáček byl dneska, nakonec přesně podle receptu a bylo to jedním slovem vynikající. Děkuju.

klaaarka
222 příspěvků 02.03.10 03:15
Re: Šťavnatý fazolový pekáček s uzenou krkovičkou

Recept vypadá krásně, chystám se na něj zítra. Jen jsem trochu nejistá ohledně té zakysané smetany. Vím, že třeba někdo z ní dělá i kuře na paprice, ale my to moc nemusíme a dáváme šlehačku. Ale nechci tenhle recept pokazit. Co si myslíte o použití normální smetany (ne zakysané) v tomto receptu? Díky Klára

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šťavnatý fazolový pekáček s uzenou krkovičkou

Anetko, jsem ráda, že chutná (nakonec mně taky:-)).
Díky za vyzkoušení a komentář. Hezký den Bona

Anetka
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Šťavnatý fazolový pekáček s uzenou krkovičkou

Je to výborné, už jsme doporučili známým.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz