Recept Španělský plátek s knedlíkem či rýží - krajově Roztroušený ptáček

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Španělský plátek s knedlíkem či rýží - krajově Roztroušený ptáček

Postup

Cibule nakrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova na tuku a dáme do papiňáku. Hovězí plátky naklepeme, na 2-3 mís­tech mírně nařízneme, po obou stranách osolíme a opepříme a lehce zaprášíme moukou, kterou přimáčkneme. Vkládáme do rozpáleného tuku na pánvičce po cibuli a smažíme po obou stranách (4-5 minut po jedné). Takto upravené plátky dáme do papiňáku na cibuli, přilije­me vypečenou šťávu rozmícha­nou s vřelou vodou a s rozpuš­těnými přípečky po smažení masa. Mícháme a přiléváme vřelý vývar (masox či jen čistou vodu) do potřebného množství. Přidáme hořčici a na kostky nakrájené okurky. Hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut. Měkké plátky vyjmeme a dá­me do tepla. Omáčku uvedeme znovu do varu, zahustíme hlad­kou moukou rozmíchanou ve studené vodě a za častého mí­chání necháme probublávat 5-7 minut. Přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený párek (ale nemúsíme) a nadrobno naseka­ná vejce. Dochucujeme solí a hořčicí. Po chvilce vložíme maso a necháme ještě prohřát.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 14.02.05 vloženo
  • 13305x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky zadního hovězího masa
  • 1-2 natvrdo vařená vejce
  • 1-2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1-2 menší nožičky párku
  • 2 menší sterilované sladkokyselé okurky
  • 2-3 střední cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • tuk (olej, sádlo) na sma­žení
  • hovězí vývar (či z ma­soxu)
  • hladká mouka na za­huštění.

Doporučená příloha

  • houskový knedlík, rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělský plátek s knedlíkem či rýží - krajově Roztroušený ptáček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz