Recept Španělské ptáčky, jak je neznáte

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Španělské ptáčky, jak je neznáte

Postup

Plátky masa rozklepeme do co největší šíře, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, poklademe kolečkem salámu, čtvrtkou vejce a čtvrtkou okurky. Pak pevně zavineme a svážeme režnou nití nebo sepneme jehlami tak, aby se při vaření nerozbalily. Opečeme je na oleji ze všech stran, přidáme nepříliš jemně pokrájenou cibuli a kousky očištěné zeleniny. Podlijeme horkou vodou, uzavřeme papiňák a dusíme 45 minut. Závitky vyjmeme, omáčku necháme trochu prochladnout a pak ji rozmixujeme, tak aby vzniklo husté zeleninové pyré, do kterého vmícháme lžíci hořčice. Společně s ptáčky ještě prohřejeme, dosolíme, opepříme a pokud jsme použili dostatek zeleniny, nemusíme zahušťovat. Krásně barevná a voňavá omáčka se dá ještě dochutit sklenkou smetany. Čerpáno z Kuchařky šetrné důchodkyně (2002).

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 15.04.05 vloženo
  • 26429x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větší tenké plátky hovězího
  • 1 vařené oloupané vejce
  • 1 naložená okurka
  • 4 větší plátky měkkého salámu
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice
  • 1 velká cibule
  • 1 celer
  • 1 mrkev
  • 1 větší nebo 2 malé kořenové petržele
  • olej.

Doporučená příloha

  • knedlík nebo rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.11.12 13:26

Nedávala jsem pouze mrkev, místo ní jsem přidala pokrájenou větší naloženou okurku a posekané vajíčko, co mi zbylo z plnění (dala jsem vařit o jedno víc ;) )
Místo salámu tenké plátky domácí „anglické“ slaniny a použila jsem ten zmíněný tip se smetanou ;)
A dusila jsem jen v kastrolu, papiňák totiž nemám, a když máte pěkné maso, je podle mých zkušeností papiňák zbytečný…

Příště přidám i tu mrkev ;)
Doporučuju vyzkoušet, s přidáním té zeleniny je to pohádka!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Španělské ptáčky, jak je neznáte

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Španělské ptáčky, jak je neznáte

ataata
43 příspěvků 12.01.10 03:47
Re: Španělské ptáčky, jak je neznáte

Dělám je již delší dobu z vepřové kýty. I já je dělám v papiňáku. Maso je pěkně měkoučké a jen se rozpadá. Jenom bych polemizoval s náplní. Nedovedu si představit měkký salám v papiňáku (zejména při jeho kvalitě). U nás to musí být Vysočina (ale ne pseudovysočina), velký kus cibule a popř. i kus špeku. Zbytky ingrediencí pak do šťávy. Doporučuji cibulí nešetřit. Vajíčka jsem opustil. Dělám vždy vělší množství, tak z 1,5kg (10-12ks). Ty co zbydou, pak druhý den dodělám se smetanovou nebo hořčicovou omáčkou. Teprve zaležené ptáčky mají svou chuť. První den jsou s rýží, druhý den s knedlíkem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Cuketové placky Cuketové placky
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz