Recept Španělské ptáčky, jak je neznáte

(Hodnoceno 1x) penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Španělské ptáčky, jak je neznáte

Postup

Plátky masa rozklepeme do co největší šíře, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, poklademe kolečkem salámu, čtvrtkou vejce a čtvrtkou okurky. Pak pevně zavineme a svážeme režnou nití nebo sepneme jehlami tak, aby se při vaření nerozbalily. Opečeme je na oleji ze všech stran, přidáme nepříliš jemně pokrájenou cibuli a kousky očištěné zeleniny. Podlijeme horkou vodou, uzavřeme papiňák a dusíme 45 minut. Závitky vyjmeme, omáčku necháme trochu prochladnout a pak ji rozmixujeme, tak aby vzniklo husté zeleninové pyré, do kterého vmícháme lžíci hořčice. Společně s ptáčky ještě prohřejeme, dosolíme, opepříme a pokud jsme použili dostatek zeleniny, nemusíme zahušťovat. Krásně barevná a voňavá omáčka se dá ještě dochutit sklenkou smetany. Čerpáno z Kuchařky šetrné důchodkyně (2002).

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 15.04.05 vloženo
  • 28247x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větší tenké plátky hovězího
  • 1 vařené oloupané vejce
  • 1 naložená okurka
  • 4 větší plátky měkkého salámu
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice
  • 1 velká cibule
  • 1 celer
  • 1 mrkev
  • 1 větší nebo 2 malé kořenové petržele
  • olej.

Doporučená příloha

  • knedlík nebo rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.11.12 13:26

Nedávala jsem pouze mrkev, místo ní jsem přidala pokrájenou větší naloženou okurku a posekané vajíčko, co mi zbylo z plnění (dala jsem vařit o jedno víc ;) )
Místo salámu tenké plátky domácí „anglické“ slaniny a použila jsem ten zmíněný tip se smetanou ;)
A dusila jsem jen v kastrolu, papiňák totiž nemám, a když máte pěkné maso, je podle mých zkušeností papiňák zbytečný…

Příště přidám i tu mrkev ;)
Doporučuju vyzkoušet, s přidáním té zeleniny je to pohádka!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Španělské ptáčky, jak je neznáte

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Španělské ptáčky, jak je neznáte

ataata
43 příspěvků 12.1.10 03:47
Re: Španělské ptáčky, jak je neznáte

Dělám je již delší dobu z vepřové kýty. I já je dělám v papiňáku. Maso je pěkně měkoučké a jen se rozpadá. Jenom bych polemizoval s náplní. Nedovedu si představit měkký salám v papiňáku (zejména při jeho kvalitě). U nás to musí být Vysočina (ale ne pseudovysočina), velký kus cibule a popř. i kus špeku. Zbytky ingrediencí pak do šťávy. Doporučuji cibulí nešetřit. Vajíčka jsem opustil. Dělám vždy vělší množství, tak z 1,5kg (10-12ks). Ty co zbydou, pak druhý den dodělám se smetanovou nebo hořčicovou omáčkou. Teprve zaležené ptáčky mají svou chuť. První den jsou s rýží, druhý den s knedlíkem.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz