Recept Smažené špagety s parmezánem podle Jamieho Olivera

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené špagety s parmezánem podle Jamieho Olivera

Postup

Vajíčka, žloutek, nastrouhaný česnek, jemně nasekanou petrželku a strouhaný parmezán promícháme ve větší míse. Špagety přelámeme na třetiny jejich délky a uvaříme podle návodu na skus - lépe tvrdší než naopak. Po uvaření je oproti obvyklým zvyklostem propláchneme studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Vychladlé a dobře okapané přidáme do mísy s vajíčky, petrželkou, česnekem a sýrem a důkladně promícháme. Do pánve nalijeme olivový olej a jakmile je dobře rozžhavený, klademe do něj kopičky ze špagetové směsi (pomocí naběračky) a ze všech stran smažíme dokřupava. Hotové dochutíme čerstvě namletou mořskou solí a černým pepřem. Tip: Do sýrové směsi můžeme přidat dvě nasekané ančovičky (nevyzkoušeno) nebo chilli papričky. Podáváme buď samostatně nebo jako přílohu k minutkovému masu. Zdroj: Dnes vyzkoušený recept (podávaný s medailonky z vepřové panenky) z knihy Jamie Oliver po italsku - lehce pozměněný...

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 13.09.08 vloženo
  • 13058x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 balení špaget (400-500 g)
  • sůl na uvaření špaget
  • 3 vejce + 1-2 žloutky
  • 100-150 g nastrouhaného parmezánu (lépe čerstvě strouhaný)
  • 1 svazek zelené petrželky (s plochými listy)
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvě drcený černý pepř
  • mořská sůl
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • asi vínečko, pro děti džus

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené špagety s parmezánem podle Jamieho Olivera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené špagety s parmezánem podle Jamieho Olivera

Vždyť jsem to říkal, že máme všechny packy levé, takže děkujeme za vaše zkušenosti a tipy a protože to má vynikající chuť, budeme určitě zkoušet znovu tak dlouho, až duch zvítězí nad hmotou. Také rádi vymýšlíme použití pro zbytky a tak jsme měli na 3 dny co jíst :-))

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené špagety s parmezánem podle Jamieho Olivera

Nero, jsem ráda a poctěná, že jste vyzkoušeli a navíc v tak významný den! Ty technické problémy mě mrzí, moji realizaci sice neprovázely, ale s páníčkem silně cítím…
Ohledně uvedeného množství se omlouvám, ale takto jsem to převzala od mistra Olivera. Mimochodem, u nás jsou ty obligátní čtyři porce vždy připravované s ohledem na případné příchozí a s přihlédnutím k pravidelně - nepravidelné účasti přítelkyně mého syna u stolu… A taky mě baví vymýšlet kreativní a chutné spotřebování zbytků.
Soňo, díky za fundované doplnění a Ou, doufám, že bude chutnat!!

Neroušku, popřej, prosím, mým jménem paničce a páníčkovi hodně lásky a tolerance do dalších společných let a vyřiď jim moje gratulace!! Bohdana

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené špagety s parmezánem - Nero,

ja si myslim, ze ty spaghetti byly prilis kratké. My je nelameme, tudiz se krasne pomoci vidlicky (té velké na maso) a sberacky natoci a opatrne vlozi do panve.
ou - kdyz jsou varené al dente, olej nenasaknou. Pri smazeni se nesmi setrit olejem.
Dobrou chut vsem, Sona.

Ou
49 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené špagety s parmezánem podle Jamieho Olivera

To se od nepaměti dělá u nás doma pod názvem tortily(nemám ponětí kde se ten název vzal:-)
S tím že tedy pojivovým sýrem bývá eidam či ementál. Patrně chuť bude o něco obyčejnější a jeměnší, ale patří to k mým oblíbeným, nezdravým jídlům (dost nasákavjí tuk a když je ho tam málo, tak se připalují.

Parmezánovou verzi vyzkouším, zní to dobře.

Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené špagety s parmezánem podle Jamieho Olivera

Takto připravené těstoviny nám moc chutnaly, jen jsme měli nějaké technické potíže při tvorbě kopiček.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené špagety s parmezánem

Jóóó, to se mi zamlouvá a takovou mňamku si nechám líbit a na 100% vyzkouším. Ťuk..a je receptík uložený. Bono díky a už předem vím, že nám bude chutnat!
Pěknou neděli! Terrinka

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Ořechový koláč Ořechový koláč
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz