Recept Smažené hovězí s křupavou čepicí z orientu

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smažené hovězí s křupavou čepicí z orientu

Postup

Oloupat petržele, rozkrojit je napůl podélce, ploložit na plochou stranu a nakrájet na tenké plátky. Plátky nakrájet na ¨sirky¨tenké tyčky asi 3mmx3mm. propláchnout je ve studené vodě a osušit na ubrousku. Nakrájet hovězí na tanké plátky a ty na tenké proužky (nejlépe se maso krájí, když se dá do mražáku ztuhnout, ale né úplně zmazit). Pozkrojit pórky napůl podélce a potom je diagonálně nakrájet na tlusté plátky. Na hrubo posekat papriky a tence pokrájet cukety na plátky. Rozehřát olej na pánvi, nebo Wok kotlíku a osmažit petržel do křupava a zlatava. Možná je budete muset smažit po částech. Vyjmout je drátěnou naběračkou a osušit na ubrousku. Vložit maso do Wok kotlíku a za stálého míchání ho opražit do zlatova. (Nejlépe je smažit maso po částech, aby se olej moc nezchladil). Osušit maso na ubrousku. Za stálého míchání osmažit česnek, papriky a cuketu asi po 10min. do zlatova a až začnou měknout, ale jsou ještě tuhé. Dobře vše ochutit. Vrátit maso do Wok společně s Hoisin omáčkou a za stálého míchání nechat smažit po 2-3min., až je vše velice horké. Dochutit. Maso podávat horké s čepicí ze smažené petržele.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 20.07.03 vloženo
  • 5378x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350g kořenové petržele
  • 500g libového hovězího, jako je zadní, nebo roštěná
  • 500g očištěného pórku
  • 2 velké červené papriky bez semeníku
  • 350g malých cuket (velké rozkrojit podélce na 1/4)
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 2 střoužky česneku, rozdrcené
  • 3 lžíce Hoisin omáčky koupené (recept je také na Labužníku)
  • sůl s pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • Nudle z orientu, nebo rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

R:o) 17.11.16 13:07

Pochutnali jsme si. Chutě nudlí se dobře doplňují s chutí omelety i zeleniny. Jídlo bylo jemné i hezky barevné.

Diskuse k receptu Smažené hovězí s křupavou čepicí z orientu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz