Recept Slivkovo-bazový džem s vlašskými orechami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slivkovo-bazový džem s vlašskými orechami

Postup

Slivky odkôstkujeme, pokrájame na menšie kúsky a dáme dusiť do hrnca. Medzitým si odstopkujeme plody čiernej bazy, umyjeme ich v sitku a dáme do druhého hrnca variť spolu so škoricou. Keď asi po hodine majú dosť šťavy, tak ich prelejeme cez redšie plátno a zvyšok šťavy vymačkáme. Zmiešame spolu s vydusenými slivkami, pridáme cukor a spolu varíme. Asi po 20 minútach pridáme jadrá orechov, varíme ešte asi pol hodinu a lejeme do pripravených pohárov, uzavrieme a vložíme do teplej deky dunstovať na dva dni.
Baza - v pôvodnom recepte sa pridávajú celé bobuľky, ale po vlastných skúsenostiach uprednostňujem šťavu, lebo majú dosť nechutné jadierka a vo výsledku to vadí.
Orechy - keďže baza u nás dozrieva skôr ako orechy, používam orechy z minulej úrody, ktoré mám zamrazené, takže nie sú vysušené. Používajú sa polovičky alebo štvrtky, nemelú sa ! Časy sú orientačné, pretože aj teraz mám menej sliviek a viac bazy.
Zdroj : starý Záhradkár - mám len vytrhnutú stránku.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.08.09 vloženo
  • 3977x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2-3 hodiny

Ingredience

  • 1,5 kg sliviek
  • 300 g cukru, najlepšie hnedého, ale nemusí byť
  • 500 g bazovej štavy
  • 200 - 300 g olúpaných jadier vlašských orechov
  • 2 tyčinky škorice

Doporučená příloha

  • na hrianku, aj na koláče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

alena45 05.10.11 21:35

Kto ho nestihol, tak až o rok.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Slivkovo-bazový džem s vlašskými orechami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2140 příspěvků 30.08.12 11:25

Máme dva druhy švestek a tři druhy slív… tak asi vyzkouším se švestkami a s těmi mirabelkami :palec:
Díky za tip :kytka:

 
alena45
588 příspěvků 30.08.12 10:38

Robila som aj s mirabelkami, je kyselkavejší, aj odkôstkovanie trvá dlhšie, ale je komplet z prírody.

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2140 příspěvků 30.08.12 10:20

Letos už vážně nestihnu (tedy… časově ano, ale úrodu našich bezinek, které pěstujeme na zahradě, už jsem zpracovala), ale za rok určitě musím, vypadá to skvěle :palec:

 
alena45
588 příspěvků 05.10.11 21:47

Sorry, ale pri pridaní fotky to pýtalo komentár, tak som napísala, čo ma prvé napadlo a som si ho aj ohodnotila. Pri ďalšej fotke k starému receptu som už použila iný spôsob.

 
alena45
588 příspěvků 05.10.11 21:35

Kto ho nestihol, tak až o rok.

 
alena45
588 příspěvků 16.08.09 06:32
Re: Slivkovo-bazový džem s vlašskými orechami

Všetky ingrediencie sú veľmi lacno prístupné a výsledok je skutočne exkluzívny. No ako pre koho. Moja sestra na môj skvelý šípkový džem práve dnes povedala, že to sa nedá jesť !

 
tutinek
29 příspěvků 16.08.09 03:32
Re: Slivkovo-bazový džem s vlašskými orechami

Tento džemík dělám ve velkám,protože musím podělit i známé. U všech je ve velké oblibě a vždy se ptají kdy už bude.Je opravdu moc dobrý.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz