Recept Slivkovo-bazový džem s vlašskými orechami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slivkovo-bazový džem s vlašskými orechami

Postup

Slivky odkôstkujeme, pokrájame na menšie kúsky a dáme dusiť do hrnca. Medzitým si odstopkujeme plody čiernej bazy, umyjeme ich v sitku a dáme do druhého hrnca variť spolu so škoricou. Keď asi po hodine majú dosť šťavy, tak ich prelejeme cez redšie plátno a zvyšok šťavy vymačkáme. Zmiešame spolu s vydusenými slivkami, pridáme cukor a spolu varíme. Asi po 20 minútach pridáme jadrá orechov, varíme ešte asi pol hodinu a lejeme do pripravených pohárov, uzavrieme a vložíme do teplej deky dunstovať na dva dni.
Baza - v pôvodnom recepte sa pridávajú celé bobuľky, ale po vlastných skúsenostiach uprednostňujem šťavu, lebo majú dosť nechutné jadierka a vo výsledku to vadí.
Orechy - keďže baza u nás dozrieva skôr ako orechy, používam orechy z minulej úrody, ktoré mám zamrazené, takže nie sú vysušené. Používajú sa polovičky alebo štvrtky, nemelú sa ! Časy sú orientačné, pretože aj teraz mám menej sliviek a viac bazy.
Zdroj : starý Záhradkár - mám len vytrhnutú stránku.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.08.09 vloženo
  • 3898x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2-3 hodiny

Ingredience

  • 1,5 kg sliviek
  • 300 g cukru, najlepšie hnedého, ale nemusí byť
  • 500 g bazovej štavy
  • 200 - 300 g olúpaných jadier vlašských orechov
  • 2 tyčinky škorice

Doporučená příloha

  • na hrianku, aj na koláče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

alena45 05.10.11 21:35

Kto ho nestihol, tak až o rok.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Slivkovo-bazový džem s vlašskými orechami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2073 příspěvků 30.08.12 11:25

Máme dva druhy švestek a tři druhy slív… tak asi vyzkouším se švestkami a s těmi mirabelkami :palec:
Díky za tip :kytka:

 
alena45
588 příspěvků 30.08.12 10:38

Robila som aj s mirabelkami, je kyselkavejší, aj odkôstkovanie trvá dlhšie, ale je komplet z prírody.

 
Zuzka1973
2073 příspěvků 30.08.12 10:20

Letos už vážně nestihnu (tedy… časově ano, ale úrodu našich bezinek, které pěstujeme na zahradě, už jsem zpracovala), ale za rok určitě musím, vypadá to skvěle :palec:

 
alena45
588 příspěvků 05.10.11 21:47

Sorry, ale pri pridaní fotky to pýtalo komentár, tak som napísala, čo ma prvé napadlo a som si ho aj ohodnotila. Pri ďalšej fotke k starému receptu som už použila iný spôsob.

 
alena45
588 příspěvků 05.10.11 21:35

Kto ho nestihol, tak až o rok.

 
alena45
588 příspěvků 16.08.09 06:32
Re: Slivkovo-bazový džem s vlašskými orechami

Všetky ingrediencie sú veľmi lacno prístupné a výsledok je skutočne exkluzívny. No ako pre koho. Moja sestra na môj skvelý šípkový džem práve dnes povedala, že to sa nedá jesť !

 
tutinek
29 příspěvků 16.08.09 03:32
Re: Slivkovo-bazový džem s vlašskými orechami

Tento džemík dělám ve velkám,protože musím podělit i známé. U všech je ve velké oblibě a vždy se ptají kdy už bude.Je opravdu moc dobrý.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz