Recept Slaninová pochoutka - Słoninka palce lizac

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slaninová pochoutka - Słoninka palce lizac

Úvod

Jsem si vědom, že dávám samé recepisy odporující zásadám zdravé výživy, ale zas na druhou stranu, račte si povšimnout, že v nich není ani špetka špenátu. Můj přítel Andrzej, říká, že je to suché - zvlažíme wodkou.

Postup

Slaninu (myšleno sádlo, bok) pokrájím na kousky, vhodím do hlubšího kastrůlku a pomalounku škvařím. Hlídám a míchám, aby se nepřipálilo. Klobásu pokrájím na malé kousky a vhodím do roztopeného tuku. Škvařím ještě tak hodinku. Přidám drobně posekanou cibuli, až dostane zlatou barvu tak dolu z ohně. Opepřím, přihodím utřený česnek a konečně nať z petrušky. Vychladit a mazat na chleba. Jsem nějak podivný, ale mám radši tvrdý chleb než měkký.

Recept na bílou klobásu je tady: https://www.labuznik.cz/recipe.php?…

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 08.02.11 vloženo
  • 3363x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Ingredience

  • 500 g slaniny
  • 250 g bílé klobásy
  • 2 cibule
  • 4 – 5 zoubků česneku
  • pepř - dávám bílý
  • zelená petržílka

Doporučená příloha

  • chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slaninová pochoutka - Słoninka palce lizac

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
midla
266 příspěvků 22.02.11 16:19

Pajdulák s názvem „palce lizac“ by to musel být. Polština je stejně krásná. nebo je to Miloši nějaký novotvar?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.02.11 14:05

Glamo, tak toho nedelej kilo, to je davka pro regiment a pro Milose ! :-) Ten spek se nedela tak dlouho, ale ta klobasa pak asi dyl, kdyz to delas na nejmensim plaminku. Ja bych se s tim tak ne......a, takze bych to v lidskem mnozstvi videla tak na 15 az 20 min max.
Pak to zkus pridat do tech brambor se zelim ! Olizovaci pajdulak tady neni, ten by se siknul !

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.02.11 13:53

Nééé..to není možné…hodinu to škvařit…? Fakt?? 8-o Mně na tom vadí čistě a jen ta dlouhá hodina… Jsem přesvědčená, že to musí zuhlíkovatět… Já se snad obětuji a vyzkouším to… :wink: :mrgreen: To ale nezhubnu už nikdy… :twisted:

Alis
2617 příspěvků 22.02.11 11:22

Proč by měl žlučník úpět? Vždyť je to pomazánka, namažeš kousek chleba, jednohubku… nebo krajíc k večeři… Nebo ty bys to chtěla sníst najednou? 8-o 8-o 8-o

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.02.11 10:06

Koukam, ze jsem tu asi jako jedinna pochopila, ze Milos mluvil o normalnim speku (slanina) . prece spek je spek a sadlo je sadlo, ne? A kdyz je pul kg (nas Milosek prece neni zadny troskar )a jeste 1/4 kg klobasy (taky neni zrovna libova) a ma se to skvarit pomalu, tak to na tu hodinu klidne vyjde.
A pak bude zlucnik upet :-)

Příspěvek upraven 22.02.11 v 10:08

Alis
2617 příspěvků 22.02.11 09:27

Přidán obrázek jako vysvětlení? Něco jako němý film :-D :-D :-D

svato
1418 příspěvků 21.02.11 19:49

Zrejme surová slanina na vytápanie. Dobre, Miloško, že pripomínaš, v Malenoviciach špenátový šalát chutil už minule… :-P

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.02.11 12:40

Já se musím přidat k aničce…taky váhám…jde o sádlo nebo špek?
Protože…si nedovedu představit škvařit špíček hodinu…s klobáskou…
Nebyly by z toho už uhlíky…? :wink:
:mrgreen:

anickav
2904 příspěvků 21.02.11 10:56

Nechcem byť za rýpala, ale mohol by si, prosím, rozviesť, o akú slaninu ide? Najprv ma napadlo, že normálnu, údenú…možno je tu zas trochu jazyková bariéra a všetkým českým labužníkom je to hneď jasné, iba mne nie…že tu ide o slaninu na vytápanie masti…ďakujem Ti zo srdca.

Alis
2617 příspěvků 08.02.11 23:42

ad odkaz na bílou klobásu: není to náhodou ta fotka, o které jsi mluvil na srazu? Že je jiná, než by měla být? Pokud ano, pošli Terezce odkaz :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz