Recept Skotská kuřecí polévka s pórkem - Cock-a-leekie

(Hodnoceno 1x) bedla Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kuře naporcujeme a odstraníme kůži a tuk. Kousky kuřete vložíme do hrnce s vodou a zvolna vaříme asi 1 hod. (tvořící se pěnu sbíráme). Přidáme pórek, švestky, rýži, sůl, pepř. Vaříme přikryté ještě další asi 1/2 hod., až jsou kuře a rýže měkké. Podle chuti ještě dosolíme a opepříme. Polévku necháme krátce vychladnout, kuřecí maso vyjmeme, vykostíme, drobně pokrájíme a vrátíme zpět do hrnce. Vychladlou polévku dáme do ledničky (nejlépe přes noc). Před podáváním odstraníme ztuhlý tuk, polévku ohřejeme a na talíři sypeme krájenou petrželkou, nebo pažitkou. Tato výtečná polévka je skotskou specialitou a často se podává při slavnostních večeřích. Polévku je možno scedit a podávat jako čistý vývar. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 21.08.05 vloženo
  • 7250x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 středně velké kuře
  • 9 hrnků vody
  • 3 na kolečka nakrájené velké pórky
  • 200 g švestek
  • 2 PL rýže
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skotská kuřecí polévka s pórkem - Cock-a-leekie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz