Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
dolezalis Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
velice se vyplatí přidat na ceně par šprdlíku a koupit bud Australian Lamb nebo NEW Zealand Lamb, ostatni evropské jsou daleko tlustší a event,tužší, vyzkoušeno za 42 let a bez reklamací
SOP/standard operational procedure/Maslo pro gratinovací hmotu našlehat do pěny, všechno koření a bylinky zamíchat do masla a osolit.Hned odebrat 2 lžíce a dat stranou do zbyleho vmíchat tu strouhanku. Pro karreé troubu předehřát na 100deg.Cels.na prostřední šínu dat mřížku a podložit plechem na event.štávu.Kosti od žebírek malym nožíkem očistit od masa.Obě karreé v pánvi na oleji pri střední teplotě opeci a hned to dat na mřížku do trouby a pri 100 deg.Cels nechat pomalu dojit trva to 35-38 minut.Musí to byt na řezu ružové- to je must... Všechny komponenty pro zeleninu /viz nahoře/v hrnci při mírné teplotě zpěnit,ted přidat zeleninový bouillon,fenyklová semínka,česnek. šafrán,a sušené papričky, zakrýt deklem a nachat pri teplotě pod bodem varu táhnout do měkka -trva asi 25-30 minut.Před servierováním přidat ty dvě lžíce zelenino-bylinkového másla, osolit a ty dvě fefferonky vyndat. Finale: zapnout troubní grill/nebo salamander kdo ho má/ maso potřít tou gratinovací mxturou s tou strouhankou a na plechu ho ěoupnout pod ten grill-delat chvilku a ostřížím zrakem to hlidat abychom to nespalili.Pak už to přijdou jenom rozřezat na individualni kotletky a spolu s tou zeleninlou na nahřáte talíře anrichten a finito.Zdrojem byl Alfons Schuhbeck BA
Recept je z kategorií: Skopové maso
červené :Amarone di Valpolicella, Barolo a podobné
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Skopové karreé s fenyklovo-šafránovou zeleninou
Pane dolezalis, mne se Vase recepty libi a tak si je prekladam do sve cestiny
Ne, ze bych jim nerozumela. Nenechte se odradit!
Proc k francouzskemu receptu podavat italske vino a ne na priklad Red Bordeaux?
Proc v uvodu pisete o jehnecim a pak v recepte o skopovem? Myslim si, ze
mate na mysli jehneci, ze ano.
Dekuji za recept a preji Vam prijemny vikend,