Recept Skopové karreé s fenyklovo-šafránovou zeleninou

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

velice se vyplatí přidat na ceně par šprdlíku a koupit bud Australian Lamb nebo NEW Zealand Lamb, ostatni evropské jsou daleko tlustší a event,tužší, vyzkoušeno za 42 let a bez reklamací

Postup

SOP/standard operational procedure/Maslo pro gratinovací hmotu našlehat do pěny, všechno koření a bylinky zamíchat do masla a osolit.Hned odebrat 2 lžíce a dat stranou do zbyleho vmíchat tu strouhanku.
Pro karreé troubu předehřát na 100deg.Cels.na prostřední šínu dat mřížku a podložit plechem na event.štávu.Kosti od žebírek malym nožíkem očistit od masa.Obě karreé v pánvi na oleji pri střední teplotě opeci a hned to dat na mřížku do trouby a pri 100 deg.Cels nechat pomalu dojit trva to 35-38 minut.Musí to byt na řezu ružové- to je must…
Všechny komponenty pro zeleninu /viz nahoře/v hrnci při mírné teplotě zpěnit,ted přidat zeleninový bouillon,fenyklová semínka,česnek. šafrán,a
sušené papričky, zakrýt deklem a nachat pri teplotě pod bodem varu táhnout do měkka -trva asi 25-30 minut.Před servierováním přidat ty dvě lžíce zelenino-bylinkového másla, osolit a ty dvě fefferonky vyndat.
Finale: zapnout troubní grill/nebo salamander kdo ho má/ maso potřít tou gratinovací mxturou s tou strouhankou a na plechu ho ěoupnout pod ten grill-delat chvilku a ostřížím zrakem to hlidat abychom to nespalili.Pak už to přijdou jenom rozřezat na individualni kotletky a spolu s tou zeleninlou na nahřáte talíře anrichten a finito.Zdrojem byl Alfons Schuhbeck BA

Recept je z kategorií: Skopové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.08.10 vloženo
  • 2423x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1.5 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na gratinovací hmotu:
  • 150 g měkkeho másla
  • ostrouhanou kuru z 1 citronu a 1 pomeranče- nestříkaného
  • 1 veliký stroužek česneku jemně nasekaný
  • 1-2 KL černého pepře v kuličkáích
  • 1 špetka sušeného oregana
  • 1 PL nasekané petržele /já dávám cilantro/
  • 35 g světlé strouhanky a trochu soli
  • Na to karreé:
  • 2 Skopové karreé s vyčnívajicimi žeberními kostmi, 600g nebo pod.
  • 2 velké lžíce olivového oleje, sul a pepř z mlýnku
  • Na tu zeleninu:
  • 2 celé hlízy/bulvy/ fenyklu s tím zeleným nahoře
  • 300 g malých šalotek
  • 3-4 menší mrkve
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1-2 PL olivoveho oleje
  • 150 ml zeleninového bouillonu
  • 1 KL ffenyklového seménka
  • 1 špetku šafránu
  • 2 malé usušené fefferonky celé
  • Sul podle potřeby

Doporučená příloha

  • červené :Amarone di Valpolicella, Barolo a podobné

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skopové karreé s fenyklovo-šafránovou zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 14.08.10 03:17
Re: Skopové karreé s fenyklovo-šafránovou zeleninou

Pane dolezalis, mne se Vase recepty libi a tak si je prekladam do sve cestiny :) Ne, ze bych jim nerozumela. Nenechte se odradit! Proc k francouzskemu receptu podavat italske vino a ne na priklad Red Bordeaux? Proc v uvodu pisete o jehnecim a pak v recepte o skopovem? Myslim si, ze mate na mysli jehneci, ze ano.
Dekuji za recept a preji Vam prijemny vikend,

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz