Recept Skopové karreé s fenyklovo-šafránovou zeleninou

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

velice se vyplatí přidat na ceně par šprdlíku a koupit bud Australian Lamb nebo NEW Zealand Lamb, ostatni evropské jsou daleko tlustší a event,tužší, vyzkoušeno za 42 let a bez reklamací

Postup

SOP/standard operational procedure/Maslo pro gratinovací hmotu našlehat do pěny, všechno koření a bylinky zamíchat do masla a osolit.Hned odebrat 2 lžíce a dat stranou do zbyleho vmíchat tu strouhanku.
Pro karreé troubu předehřát na 100deg.Cels.na prostřední šínu dat mřížku a podložit plechem na event.štávu.Kosti od žebírek malym nožíkem očistit od masa.Obě karreé v pánvi na oleji pri střední teplotě opeci a hned to dat na mřížku do trouby a pri 100 deg.Cels nechat pomalu dojit trva to 35-38 minut.Musí to byt na řezu ružové- to je must…
Všechny komponenty pro zeleninu /viz nahoře/v hrnci při mírné teplotě zpěnit,ted přidat zeleninový bouillon,fenyklová semínka,česnek. šafrán,a
sušené papričky, zakrýt deklem a nachat pri teplotě pod bodem varu táhnout do měkka -trva asi 25-30 minut.Před servierováním přidat ty dvě lžíce zelenino-bylinkového másla, osolit a ty dvě fefferonky vyndat.
Finale: zapnout troubní grill/nebo salamander kdo ho má/ maso potřít tou gratinovací mxturou s tou strouhankou a na plechu ho ěoupnout pod ten grill-delat chvilku a ostřížím zrakem to hlidat abychom to nespalili.Pak už to přijdou jenom rozřezat na individualni kotletky a spolu s tou zeleninlou na nahřáte talíře anrichten a finito.Zdrojem byl Alfons Schuhbeck BA

Recept je z kategorií: Skopové maso

Nahlásit recept

  • 13.08.10 vloženo
  • 2453x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1.5 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na gratinovací hmotu:
  • 150 g měkkeho másla
  • ostrouhanou kuru z 1 citronu a 1 pomeranče- nestříkaného
  • 1 veliký stroužek česneku jemně nasekaný
  • 1-2 KL černého pepře v kuličkáích
  • 1 špetka sušeného oregana
  • 1 PL nasekané petržele /já dávám cilantro/
  • 35 g světlé strouhanky a trochu soli
  • Na to karreé:
  • 2 Skopové karreé s vyčnívajicimi žeberními kostmi, 600g nebo pod.
  • 2 velké lžíce olivového oleje, sul a pepř z mlýnku
  • Na tu zeleninu:
  • 2 celé hlízy/bulvy/ fenyklu s tím zeleným nahoře
  • 300 g malých šalotek
  • 3-4 menší mrkve
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1-2 PL olivoveho oleje
  • 150 ml zeleninového bouillonu
  • 1 KL ffenyklového seménka
  • 1 špetku šafránu
  • 2 malé usušené fefferonky celé
  • Sul podle potřeby

Doporučená příloha

  • červené :Amarone di Valpolicella, Barolo a podobné

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skopové karreé s fenyklovo-šafránovou zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 14.08.10 03:17
Re: Skopové karreé s fenyklovo-šafránovou zeleninou

Pane dolezalis, mne se Vase recepty libi a tak si je prekladam do sve cestiny :) Ne, ze bych jim nerozumela. Nenechte se odradit! Proc k francouzskemu receptu podavat italske vino a ne na priklad Red Bordeaux? Proc v uvodu pisete o jehnecim a pak v recepte o skopovem? Myslim si, ze mate na mysli jehneci, ze ano.
Dekuji za recept a preji Vam prijemny vikend,

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz