Recept Senzační přírodní vepřové řízečky Glama
habana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Maso naklepeme, osolíme a omatláme jogurtem, do kterého jsme vidličkou zapravili vejce. Uložíme do lednice na nejméně 24hodin. Maso klademe do rozpáleného oleje tak jak je, s jogurtem (je to podle mne lepší, než ještě obalené ve strouhance). Příhodnou alternativou je hotové řízečky protáhnout sosíkem, který zhotovíme z několika kapek sójové omáčky a velmi malého množství kečupu. Promícháme a případně dodáme chilli. Řízečky sosíkem pro jeho koncentrované a intenzivní chutě jen po obou stranách slabě protáhneme, nepřidáváme jej na talíř, brambory případně omastíme máslem. *Poznámka autora:* Pro kuchyňské zpracování autor (z vepřového masa) používá téměř výhradně plecko, které považuje za optimální. Není ani příliš suché, ani příliš tučné. Vzhledem ke své struktuře je plecko k prudkému Labužničení naprosto optimální.
Recept je z kategorií: Minutky
- 01.05.04 vloženo
- 8809x zobrazeno
Čas přípravy
- pár minut
Ingredience
- vepřové maso na řízky
- 120ml jogurt (*použit byl Choceňský*)
- vejce
- sůl
- olej na smažení.
- *sosík:*
- tmavá sójová omáčka
- kečup
- (drcené chilli papričky).
Doporučená příloha
brambory, ale i jen tak - bez přílohy jsou boží…
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Senzační přírodní vepřové řízečky Glama
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Senzační přírodní vepřové řízečky Glama
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Vynikající jinak už je nedělám . jsou jemné měkké zkrátka super
2 příspěvky 25.1.09 03:43
řízečky naložené vjogurt. omáčce nejlepe drubeží jsou božské jemné měkké skratka super
glamo, máš můj úplný uctivec (= poklona) !
Děkuji!!!!!
Eleen, máš recht. je to to nejlepší v našich rukách a teda v jogurtu - úplně grandiózní symfonická báseň
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Souhlasím s kladným názorem na vepřové plecko. Já ho mám též ve velké oblibě (podle mě je mnohem lepší než suchá kotleta).
Plecku zdar a v rukách Labužníka zvlášť!
Autor tohoto receptu chce touto cestou poděkovat Glamě za neskonalou inspiraci, která byla provedena přes kuřecí prsa v jogutru. Děkuji.