Recept Senzační přírodní vepřové řízečky Glama

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso naklepeme, osolíme a omatláme jogurtem, do kterého jsme vidličkou zapravili vejce. Uložíme do lednice na nejméně 24hodin. Maso klademe do rozpáleného oleje tak jak je, s jogurtem (je to podle mne lepší, než ještě obalené ve strouhance). Příhodnou alternativou je hotové řízečky protáhnout sosíkem, který zhotovíme z několika kapek sójové omáčky a velmi malého množství kečupu. Promícháme a případně dodáme chilli. Řízečky sosíkem pro jeho koncentrované a intenzivní chutě jen po obou stranách slabě protáhneme, nepřidáváme jej na talíř, brambory případně omastíme máslem. *Poznámka autora:* Pro kuchyňské zpracování autor (z vepřového masa) používá téměř výhradně plecko, které považuje za optimální. Není ani příliš suché, ani příliš tučné. Vzhledem ke své struktuře je plecko k prudkému Labužničení naprosto optimální.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 01.05.04 vloženo
  • 7716x zobrazeno

Čas přípravy

  • pár minut

Ingredience

  • vepřové maso na řízky
  • 120ml jogurt (*použit byl Choceňský*)
  • vejce
  • sůl
  • olej na smažení.
  • *sosík:*
  • tmavá sójová omáčka
  • kečup
  • (drcené chilli papričky).

Doporučená příloha

  • brambory, ale i jen tak - bez přílohy jsou boží…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Senzační přírodní vepřové řízečky Glama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
slastr
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Senzační přírodní vepřové řízečky Glama

Vynikající jinak už je nedělám . jsou jemné měkké zkrátka super

slastr
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Senzační přírodní vepřové řízečky Glama

řízečky naložené vjogurt. omáčce nejlepe drubeží jsou božské jemné měkké skratka super

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Senzační přírodní vepřové řízečky

glamo, máš můj úplný uctivec (= poklona) !

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Jééééééééééééééééééééé

Děkuji!!!!!

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Ať žije plecko !

Eleen, máš recht. je to to nejlepší v našich rukách a teda v jogurtu - úplně grandiózní symfonická báseň

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Senzační přírodní vepřové řízečky

Souhlasím s kladným názorem na vepřové plecko. Já ho mám též ve velké oblibě (podle mě je mnohem lepší než suchá kotleta).
Plecku zdar a v rukách Labužníka zvlášť!

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Senzační přírodní vepřové řízečky

Autor tohoto receptu chce touto cestou poděkovat Glamě za neskonalou inspiraci, která byla provedena přes kuřecí prsa v jogutru. Děkuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Květáková polévka Květáková polévka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz