Recept Selská zapečená karamelizovaná zelenina z bistra

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 240°C. V těžkém pekáči smíchat všechnu zeleninu a olej. Dobře promíchat. Péct nepřikryté po 20-30min. Obracet zeleninu každých 10min., až je pěkně hnědá. přendat pekáč na sporák, přidat víno, bobkový list, vývar, rajčata a svazek bylinek. Vařit na vysokém ohni po 15min. Zamíchat dovnitř cviklu a vařit další 2 min. Osolit a opepřit. Pomocí velké lžíce přendat zeleninu na naporcovanou polentu, nebo podávat přímo v pekáči.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 05.02.03 vloženo
  • 4167x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 malých cibulek, nebo hnědých šalotek
  • 4 malé tuříny, nebo dva velké, nakrájené na 1/8 (kedlubny také pracují)
  • 1 menší celer, oloupaný a na měsíčky nakrájený
  • 225g celých malých mrkviček. nebo velké na špalíčky pokrájené
  • 3 malé brambory (nejlép nové), ne moc staré (aby se dala jíst slupka), rozkrojené na půl
  • 2 pórky, očištěné a nakrájené na 1cm kolečka
  • 2 petržele, oloupané a na 1/4 rozkrojené
  • 8 hlaviček růžičkové kapusty
  • 1 lžíci pannenského olivového oleje
  • 2 snítky každého; zelené petrželky, rozmarýnu a tymiánu, svázané do balíčku kuchyňským motouzkem (lze použít i sušených bylinek)
  • 1/2 hrnku bílého, suchého vína
  • 2 hrnky domácího, nebo se sníženým obsahem soli, zeleninového vývaru
  • 1 konzerva (750ml) celých rajčat
  • 1 bobkový list
  • 2 hrnky na hrubo posekané řepy cvikly
  • sůl a pepř podle chuti
  • ¨Krémová polenta¨ z Labužníka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Selská zapečená karamelizovaná zelenina z bistra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Selská zapečená karamelizovaná zelenina z bistra

nudle
137 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Selská zapečená karamelizovaná zelenina z bistra.

bylo to vyborne, pripomina to chutove bulgur se zeleninou za 40min. ruzickovou kapustu jsem vynechala, tu nemusim. sneslo by to vice bramburek a mene tekutiny(nebo jsem mela vetsi hrnek). doufam, ze cvikla je cervena repa. a ta se tam muze dat o neco driv.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz